CHP'de İzmir muamması! "Özel ile İmamoğlu arasında aday belirleme krizi yaşanıyor"

Zorlu bir yerel seçimin beklediği CHP'de, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı kim olacak?" sorusu hâlâ yanıt bulmadı. Parti kaynakları yaşananları, "Özel ile İmamoğlu arasında aday belirleme krizi yaşanıyor" şeklinde değerlendiriyor.

CHP'de İzmir muamması! "Özel ile İmamoğlu arasında aday belirleme krizi yaşanıyor"
CHP'de İzmir muamması! "Özel ile İmamoğlu arasında aday belirleme krizi yaşanıyor"
GİRİŞ 04.01.2024 00:50 GÜNCELLEME 04.01.2024 00:50
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) şu ana kadar 7'si büyükşehir, 353 seçim çevresinde belediye başkan adayları açıklandı. Ancak ana muhalefet partisinde İzmir adayı belirsizliği halen devam ediyor.

İzmir için CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in talimatıyla milletvekilleri ve Parti Meclisi üyelerinden 40 kişilik bir heyet oluşturuldu. Heyet, bir hafta boyunca şehrin nabzını tuttu. Aday adaylarıyla yüz yüze görüşmeler gerçekleştirildi. Şehir merkezinde ve ilçelerde anketlerle kamuoyu yoklaması yapıldı.

Heyetin rapor haline getirdiği çalışmaların Parti Meclisi toplantısında ele alınması bekleniyor. Ancak İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının açıklanmasının ocak ayı sonuna bırakılacağı konuşuluyor.

"ÖZGÜR ÖZEL İLE EKREM İMAMOĞLU ARASINDA BİR ÇATIŞMA DURUMU YAŞANABİLİR"

Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre İzmir için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da devrede.

İddialara göre İmamoğlu, adayın belirlenmesinde söz sahibi olmak istiyor. Bu durum ise "Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu'nun aklındaki isimler farklı olabilir, bir çatışma durumu yaşanabilir" yorumlarına sebep oluyor.

ANLAŞMAZLIĞIN NEDENİ FİKİR AYRILIĞI MI, GÜÇ ÇATIŞMASI MI?

Parti kulislerinde sıkıntının sadece İzmir ile sınırlı olmadığı da öne sürülüyor. CHP'li kaynaklara göre; Özel ve İmamoğlu arasındaki anlaşmazlıklar hemen hemen bütün illerde yaşanıyor.

23 büyükşehirde adayların henüz belirlenemeyişinin sebebi olarak da Genel Merkez ve İstanbul arasındaki görüş ayrılıkları gösteriliyor.

KAYNAK: TRT HABER

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 61
  • Orhan 4 ay önce Şikayet Et
    Kendi iç savaşlarından dünyada olup bitenden haberleri varmıdır.Boyle bir zihniyet partisini yonetemiyor...
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Bu siyasi görüş ve eylemlerle hiç bir varlık gosteremezsiniz. ak partinin haksız ve adaletsiz uygulamaları nin idraki içinde ama chp nin bu tür vasıfsız sonuç almayan eylemleri nedeniyle Erdoğanı alternatifsiz olarak düşünmektedir. inanın bu siyasi düşünceyi değiştirirseniz ak partinin kalelerinde bile başarı gösterirsiniz.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Chpkk ya hiç bir milli ve yerli vatandaş oy vermez. Dolayısıyla değişmelerine gerek yok. Onların kim olduğunu kimlere çalıştığını artık tüm Türkiye öğrendi.
    Cevapla
  • Ercan 34 4 ay önce Şikayet Et
    Kim daha çok para verirse aday odur
    Cevapla
  • Vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    Eski Türkiyede olduğu gibi, zübükler aralarında çekişiyorlar.
    Cevapla
  • ahmo 4 ay önce Şikayet Et
    Nezaman birlik olurlar bilirsin türkiye karşitlari ile birlik olurlar
    Cevapla
  • Murat Yıldırım 4 ay önce Şikayet Et
    Özgür Özelr benden bir akıl. İzmir'de ne de olsa kaybetme riskiniz yok ve tuvalet terliği de koysanız kazanırsınız. Yoklamaya falan ne gerek var, kötü de olsa istediğin birini göster, böylece İmamoğluna da çelme takmış olursun. Tabi cesaretin varsa!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'li milyarderlerden Filistin protestolarına baskı!
Personel maaşlarını ödeyemeyen Kuşadası Belediye Başkanı içki ısmarladı