Süper Kupa'da perde aralandıkça cevap bekleyen sorular artıyor

Suudi Arabistan'da oynanacak Süper Kupa'nın iptal edilmesinin perde arkasıyla ilgili yeni bilgiler ortaya çıkıyor. Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi, Galatasaraylı yönetici ve Uğur Dündar'ın isimlerine dikkat çekti.

GİRİŞ 04.01.2024 11:51 GÜNCELLEME 04.01.2024 13:00
Bu Habere 114 Yorum Yapılmış

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'da oynanacak Süper Kupa maçı iptal edilmişti. Maçın iptal olmasının ardından birçok spekülasyon gündeme gelmişti. 

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında, devam eden tartışmalarla ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Selvi, Süper Kupa maçıyla ilgili perde arkası bilgilere ulaştıkça kafasındaki soru işaretlerinin daha da arttığını söyledi. 

"Mustafa Kemal Atatürk'ün, sporla ilgili çok güzel sözlerinin olduğunu" vurgulayan Selvi, "Suudi Arabistan’da oynanacak olan maçta bula bula, 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ’cülerin kullandığı, 'Yurtta sulh cihanda sulh' sözü mü bulundu?" ifadelerini kullandı.

"ÖZBEK VE KOÇ İŞİN GERÇEK YÜZÜNÜ ANLATTI MI?"

Fenerbahçe ve Galatasaray divan kurullarının maçın Suudi Arabistan'da oynanmaması kararı aldığını hatırlatan Abdülkadir Selvi, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin Ali Koç ve Dursun Özbek'i arayarak, "Bir sorun var mı? Eğer sorun varsa paralarını iade eder, maçı Suudi Arabistan'da oynamayız" dediğini, Koç ve Özbek'in de sorun olmadığını söylediğini anlattı. Selvi daha sonra şu ifadeleri kullandı:

"Merak ettiğim Ali Koç ve Dursun Özbek, divan kurulu toplantılarına katılmışlardı. Orada 'Arkadaşlar, takımlarımız para kazansın diye Suudi Arabistan’da maç yapmayı biz kabul ettik. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu yönde bizden bir talebi yok. Tamamen kulübümüzün çıkarlarını düşündüğümüz için Suudi Arabistan’da oynamayı kabul ettik' dediler mi? Yani işin gerçek yüzünü anlattılar mı?"

UĞUR DÜNDAR'I İŞARET ETTİ

Süper Kupa maçına saatler kala, "Suudiler, İstiklal Marşı'nın okunmasına, Türk bayrağının açılmasına izin vermiyorlar" haberi dolaşıma sokulmuştu. İletişim Başkanlığı ise iddiaları yalanlamış, bu sefer de "Maç iptal oldu" haberi yayılmaya başlamıştı. Selvi, "Ama henüz Riyad’da Futbol Federasyonu ile kulüplerimiz toplantıya bile oturmamış. Bu haber nereden çıkıyor?" sorusunu sordu. 

"Galatasaraylı bir yönetici ve Fenerbahçeli gazeteciye" dikkat çeken Selvi yazısına şöyle devam etti:

Ertelenen Süper Kupa maçının oynanacağı tarih belli oldu!Ertelenen Süper Kupa maçının oynanacağı tarih belli oldu!

Hasan Öztürk yazdı: Siz, olup bitenin azmettiricileri olarak kayıtlara geçtiniz Hasan Öztürk yazdı: Siz, olup bitenin azmettiricileri olarak kayıtlara geçtiniz

Açıklama yapmak '5 gün' sonra akıllarına geldi! TFF skandaldan mağduriyet çıkardıAçıklama yapmak '5 gün' sonra akıllarına geldi! TFF skandaldan mağduriyet çıkardı

28 ŞUBAT’TA DA AYNI ROLÜ OYNAMIŞTI

Benim asıl merak ettiğim ise, Futbol Federasyonu tarafından spor yazarları ve davetlilere verilen programda İstiklal Marşı’nın okunacağı, Türk bayrağının açılacağı, şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulacağı yer almasına rağmen, ismi bende saklı olan Galatasaraylı bir yönetici Riyad’da, Fenerbahçe yönetiminde yer alan bir gazeteci ise İstanbul’da bu dezenformasyonun yayılmasına neden oluyorlar.

Bunlardan gazeteci olanının 28 Şubat sürecinde oynadığı rolü çok iyi biliyoruz. Yaptığı televizyon programlarıyla darbecilerin ekmeğine yağ sürmüştü. Acaba yine aynı kostümlerini giyip, aynı tiyatroyu oynamaya mı başladılar?

MADEM PARA DEĞİLDİ

Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ali Koç ve Dursun Özbek’e, Süper Kupa maçını yurtdışında oynayıp para kazanmayı düşünüp düşünmeyeceklerini soruyor. İki başkan da bu öneriyi destekliyor. İngiltere ve Almanya’ya öneriliyor. Onlar kabul etmiyorlar. Birleşik Arap Emirlikleri ilgi göstermiyor. Azerbaycan para önermiyor ama Azerbaycan’da oynanmasını istiyor. Geriye Katar ve Suudi Arabistan kalıyor. Ali Koç, “Beşiktaş ile Antalyaspor, Katar’da Süper Kupa maçı oynadı ama Katar’da seyirci yok. Ama maç Suudi Arabistan’da olursa daha iyi olur. Suudi Arabistan son dönemde futbola çok yatırım yaptı. Ronaldo’yu, Benzema’yı aldılar. Futbol seyircisi var” diyor. Ali Koç, maçın Suudi Arabistan’da oynanmasını destekliyor.

TFF Başkanı Büyükekşi de Suudi Arabistan’la 4.5 milyon dolara anlaşma yapıyor. Maça gitmeden 1 milyon 300 bin dolar para kulüplerimizin kasasına giriyor.

Peki madem para o kadar önemli değildi, siz Türk milliyetçisiydiniz, o zaman Azerbaycan’ın teklifini neden kabul etmediniz? Hani iki devlet, tek millettik?

KAYNAK: HÜRRİYET GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 114
  • Muratti 3 ay önce Şikayet Et
    Benim anlamadığım iki gün önce CHP ve dem toplantı salonunda Türk bayrağı ve Atatürk posterleri CHP liler tarafında kaldırıldı ve buna kimse ses çıkarmadı.
    Cevapla
  • Oflu 3 ay önce Şikayet Et
    Karaman'ın köyünü sonra çıkan oyunu Suudi Arabistan bu işin peşini bırakmaz verdiği parayı da alır tazminat davası da açar
    Cevapla
  • Cahil Birisi 3 ay önce Şikayet Et
    İşte TİYATRO DEDİKLERİ BU. Hisseli ugur tiyatatorası.
    Cevapla
  • Taraftar 3 ay önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun size iki kardeş ülkeyi bir birine düşürmeye çalışan sözde Spor adamları artık dizi ve takimlarinizi sevmiyoruz...!
    Cevapla
  • Ben 3 ay önce Şikayet Et
    Hukumet istifa siloganlarini kim yaptirdi saniyorsunuz sporda ortaligi bozan vatan hainleri bunlar gazeteci kimliginde hainler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi