Haluk Bayraktar'dan Pınar Uzun'a cevap: Biraz yüzleri kızarır mı?

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Baykar'la ilgili olarak ortaya atılan iddialara teok tek cevap verdi. Bayraktar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Pınar Uzun Okakın ve Halk TV ekranlarında konuşan Prof Hurşit Güneş'e tepki gösterdi.

GİRİŞ 04.01.2024 13:08 GÜNCELLEME 04.01.2024 13:08
Bu Habere 248 Yorum Yapılmış

Dünyanın önde gelen teknoloji firmaları arasında yer alan Baykar'ın Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, 2021 ve 2022 yıllarında Türkiye'nin en çok vergi ödeyen ismi oldu.

Baykar Teknoloji CEO'su Haluk Bayraktar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Pınar Uzun Okakın ve Halk TV ekranlarında Prof. Dr. Hurşit Güneş'in İHA'larla ilgili Cumhurbaşkanlığı kararına ve BAYKAR'a yönelik ortaya attığı 'teşvik' iddialarına tepki gösterdi.





Bayraktar, 'Hakikatten utanırlar mı, birazcık yüzleri kızarır mı acaba? Baykar olarak ne bir lira nakit ve hibe desteği aldık ne de bir kuruş banka kredisi kullandık. Savunma sektörüne sunulan proje bazlı teşviklerde nakit ve hibe desteği almayan tek firmayız.' dedi.



Sosyal medya hesabından açıklama yapan Haluk Bayraktar şu ifadeleri kullandı;

Hakikatten utanırlar mı, birazcık yüzleri kızarır mı acaba?

Yalan ve iftira rüzgarı diner mi?

Alıştık. Bu ne ilk, ne de son...

Bugüne kadar defalarca açıkladık. Baykar olarak ne bir lira nakit ve hibe desteği aldık ne de bir kuruş banka kredisi kullandık.  Savunma sektörüne sunulan proje bazlı teşviklerde nakit ve hibe desteği almayan tek firmayız.

VERGİSİNİ ÖDEMEKTEN ONUR DUYUYORUZ

S/İHA Ar-Ge projelerimizin başlangıcından bugüne kadar geçen 20 yıllık süreçte tüm gelirlerimizin %83'ünü, son yıllarda ise %90'dan fazlasını ihracattan elde ettik. Sektörümüzün açık ara ihracat lideriyiz. Yurt dışında kazanıp ülkemize getiriyoruz. Helal kazancımızın vergisini ödemekten de onur duyuyoruz.

Yüksek teknolojiye sahip tüm yatırımlarımızı bugüne kadar 1 adet dahi sipariş garantisi almadan, ihracattan kazandığımız öz kaynaklarımızla finanse ettik. Yatırım teşviği kapsamındaki tüm yatırımlarımızı aynı şekilde ihracattan kazandığımız öz kaynaklarımızla gerçekleştirdik.

STRATEJİK YATIRIMA DÜŞMANLIĞIN SONU YOK

Yabancı yatırımcı hem tüm teşviklerden hem de tüm nakit ve hibe desteğinden faydalanırken bu destekleri kullanmayan milli bir firmaya bu tepki niye? Yatırıma hem de stratejik yatırıma düşmanlığın sonu yok.

Türkiye tam bağımsız ve refaha sahip bir ülke haline gelmek için yüksek teknoloji geliştirmeye ve üretmeye devam etmeli. Dünyadaki her devletin yaptığı gibi ülkemiz de bu yatırımlara elinden geldiğince destek vermeli. #MilliTeknolojiHamlesi hareketi akamete uğramadan başarıya ulaşmalı.

 


HALUK BAYRAKTAR'DAN HALK TV'DE YER ALAN SÖZLERE CEVAP

Haluk Bayraktar, Halk TV ekranlarında Prof. Dr. Hurşit Güneş'in Bayraktar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ın 2021 ve 2022 yıllarında Türkiye'nin en çok vergi ödeyen ismi olmasıyla ilgili yorumuna da tepki gösterdi.



HALUK BAYRAKTAR: KENDİNİZİ KOMİK DURUMA DÜŞÜRYORSUNUZ

Bayraktar açıklamasında, ''Anlatıyoruz anlamamakta ısrar ediliyor. Cehaletin, yalanın ve iftiranın ardı arkası kesilmiyor... Ülkemizin savunma ve havacılık ihracatının %30’dan fazlasını gerçekleştiren, Türk savunma sanayiinin açık ara ihracat birincisi ve bunu tek bir ürünle gerçekleştiren, Türkiye'nin savunma ve güvenlik harcamalarından aldığı pay %1'in altında olan, Gelirlerinin %90'ından fazlasını ihracattan elde elden bir firma nasıl oluyor da iç piyasada tekel oluyor? Yapmayın, kendinizi komik duruma düşürmeyin...'' ifadelerini kullandı.
 

KAYNAK: HABER7
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 248
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Utanmaz bunları çukurun dibi bunlar rezil bunlar maalesef bu topraklarda yaşıyorlar yazık
    Cevapla
  • Vatansever Adanalı 3 ay önce Şikayet Et
    pınar ve hurşit "e hatırlatmadır ; hatırlarsanız geçmişte iktidarınızda Türkiyede vergi rekormenliğini 2,3 yıl matild MANUKYAN elinden bırakmadı ; Şimdi ise SELÇUK BAYRAKTAR !!!!!!. BELKİ UTANMIŞSINIZ ...
    Cevapla
  • Serdar 3 ay önce Şikayet Et
    Milli ve yerli teknolojinin daha doğrusu Türkiye'mizin gelişmesini istemeyen,gelişmelere çamur atmak isteyenler emperyalistlerin maşası hatta onların artıkları ve içimizdeki kanserli hücreler, kripto düşmanlarımızdır.
    Cevapla
  • Mustafa Helvacı 3 ay önce Şikayet Et
    Mandacı zihniyetin çocuklarından başka bir şey beklenmez Dün dedeleri Amerikan mandasını istiyordu Şimdikiler de Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsız oluyorlar Bu zihniyet ıslah olacak gibi değil
    Cevapla
  • Misafir7 3 ay önce Şikayet Et
    Son iki üç yıldır gelirinin %98-99 u ihracaattan elde eden bir firma iç piyasada tekel olur mu? Bunu anlamayan prof olabilirmi? Olur bizde olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray'da gönderilecek yabancılar belli oldu!
Türkiye'nin operasyonu öncesi PKK'dan şeytani Irak planı!