Netanyahu köşeye sıkıştı! Son kozunu oynuyor

İsrail'in 7 Ekim'de başlayan katliamları durmak bilmezken Netanyahu'ya karşı dünya ve ülkesinden tepkiler giderek artıyor. İsrail ekonomisinin de sarsıntı yaşamasının ardından bölgede peş peşe meydana gelen olaylar ise dikkat çekiyor.

Netanyahu köşeye sıkıştı! Son kozunu oynuyor
Netanyahu köşeye sıkıştı! Son kozunu oynuyor
GİRİŞ 04.01.2024 17:42 GÜNCELLEME 04.01.2024 17:42
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılar devam ediyor. Gazze'de öldürülen Filistinlilerin sayısı 22 bin 185'e ulaşırken İsrail'in başlattığı saldırılar sonrası savaşın bölgeye yayılma tehlikesiyle karşı karşıya kalındı. 

ABD destekli İsrail'in kural tanımaksızın gerçekleştirdiği saldırılar, Ortadoğu'da birçok taşı yerinden oynattı. İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği soykırıma dünyanın birçok ülkesinden tepkiler yükselmeye başladı. Tel Aviv yönetiminin dünyadan tepkiler almaya başlaması ve savaş ekonomisinin yönetilemez duruma gelmesinin ardından ise İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun köşeye sıkıştığı belirtiliyor.

NETANYAHU DESTEĞİNİ KAYBEDİYOR

İsrail'de yapılan kamuoyu yoklamalarına göre de halkın sadece yüzde 15'inin, Gazze'ye yönelik saldırıların sona ermesi sonrası Netanyahu'nun görevinde kalmasını desteklediğinin ortaya çıkmasının ardından bölgede dikkat çeken gelişmeler meydana geliyor. İsrail'in parmağı olabileceği değerlendirilen olaylarda Türkiye'nin de içerisinde olduğu bölgede Yemen, Lübnan ve İran'da dahil olmak üzere çok sayıda gelişme birbiri ardına yaşanıyor. 

TÜRKİYE'DE PKK SALDIRISI

İsrail saldırılarının başlaması ve Türkiye'nin İsrail'e karşı en sert tepki gösteren ülkelerden biri olmasının ardından Türk halkı Irak'ın kuzeyinde acı bir saldırının haberini aldı. PKK terör örgütü ilk olarak 22 Aralık Cuma günü Irak’ın kuzeydoğusunda yer alan Hakurk bölgesindeki Sur Tepe bölgesine sızma düzenlemiş, çıkan ilk çatışma esnasında 6 kahramanımız şehit oldu. Ertesi gün 23 Aralık cumartesi günü ise Metina bölgesindeki askerlerimize yönelik bir saldırı daha gerçekleştirildi. Sızma girişimi sonrası çıkan çatışmada 6 askerimiz daha şehit oldu. 

Uzun zamandır kafalarını inlerinden çıkaramayan PKK'lı teröristlerin askerlerimize yönelik gerçekleştirdiği bu saldırılarda İsrail İstihbarat Teşkilatı MOSSAD'ın parmağı olduğu değerlendiriliyor. Saldırıda İsrailli bir istihbarat albayının da aktif rol aldığı iddialar arasında yer alıyor. 

İRAN'DA TERÖR SALDIRISI

Türkiye'de 22 ve 23 Aralık'ta meydana gelen çifte terör saldırısının bir benzeri ise dün İran'da meydana geldi. 4 yıl önce ABD saldırısında öldürülen İranlı komutan Kasım Süleymani'yi anma töreninde Kirman vilayetine bombalı saldırı düzenlendi. Peş peşe meydana gelen 2 patlamada 103 kişi hayatını kaybederken, 200'ün üzerinde ise yaralı olduğu belirtiliyor. 



İran'da ilk kez bu kadar fazla can kaybına neden olan terör saldırılarının ardından saldırılarda yurt dışı parmağı aranıyor. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, 103 kişinin hayatını kaybettiği saldırılarda ABD'nin dahli olmadığını iddia ederken, İsrail Ordusu Sözcüsü Daniel Hagari ise İsrail'in saldırılarla alakası olup olmadığına yönelik soruları cevaplamaktan kaçındı. 

Hagari, Tel Aviv yönetiminin, İran’da çok sayıda kişinin ölümüne sebep olan terör saldırılarıyla alakası olup olmadığı sorusuna "Bu konuda yorum yapmayacağım." şeklinde cevap verdi.

KIZILDENİZ ISINIYOR

İsrail'in 19 Ekim'de Gazze'deki misilleme saldırılarına başlamasından bu yana, Husiler Tel Aviv'e adeta savaş açtı. Zaman zaman İsrail'e yönelik roket atışları gerçekleştiren Husiler, Kızıldeniz'deki gemi ticaretini de hedef almaya başladı. 

Kasım 2023'te Husiler Kızıldeniz'de İsrailli olduklarını söyledikleri bir kargo gemisini ele geçirdiler ve gemiyi Yemen açıklarındaki bir yere götürdüler. Yaşanan gelişmeler sonrası Kızıldeniz'deki gemi trafiği tehlikeye girerken, ABD öncülüğünde birçok ülkeden oluşan bir koalisyonla Kızıldeniz'deki Husi tehlikesi engellenmeye çalışılıyor. 
Kızıldeniz'deki gerilim her geçen gün artarken, Husiler geçtiğimiz gün ABD donanmasındaki bir savaş gemisine saldırı düzenledi. 

Husiler Kızıldeniz'de ABD'nin savaş gemisine saldırdıHusiler Kızıldeniz'de ABD'nin savaş gemisine saldırdı

LÜBNAN SALDIRILARI

Öte yandan günlerdir Gazze'yi bombardıman altında tutan İsrail Lübnan'ı da savaşın içine çekmeye çalışıyor. Hizbullah'ı bahane eden İsrail yönetimi 7 Ekim'den bu yana zaman zaman Lübnan topraklarına hava saldırıları düzenliyor. 

İsrail geçtiğimiz günlerde Lübnan'da düzenlediği bir saldırıda Hamas lideri Salih el-Aruri ve 6 Hamas üst düzey yetkilisini öldürmüştü. 

 

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 91
  • Delinin biri 3 ay önce Şikayet Et
    Ey Avrupa sana lânet olsun bu katliamın temel sorumlu su sensin.
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 3 ay önce Şikayet Et
    Dünyanın en büyük Terör Devleti ABD......
    Cevapla
  • ÇELİK 3 ay önce Şikayet Et
    7 ekim olayı itrail in oyunu iTrail kendileri yatırdı tek amaçları GAZZEyi yok etmek. İnşallah Allah siyonistlerin ve yardakçılarının kökünü kurutur
    Cevapla
  • Baba tanga 3 ay önce Şikayet Et
    Ocak 13 siyonist kesime ve zalimlere hiç uğurlu gelmeyecek
    Cevapla
  • Volkan 3 ay önce Şikayet Et
    Nerde o günler
    Cevapla
  • Doğan 3 ay önce Şikayet Et
    Mossad'a cia'e kim çalışıyorsa sıkın kafasına gebertin gitsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri