Mehmet Görmez'den gençlere çağrı

4. Uluslararası Model İslam İşbirliği Teşkilatı Liseler Zirvesi'ne katılan eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Filistin'de yaşanan İşgalci İsrail'in vahşetine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Mehmet Görmez'den gençlere çağrı
Mehmet Görmez'den gençlere çağrı
GİRİŞ 04.01.2024 19:22 GÜNCELLEME 04.01.2024 19:23
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

4. Uluslararası Model İslam İşbirliği Teşkilatı Liseler Zirvesi, "Haklı Filistin Davası: Kalıcı ve Adil Barışın Tesisi" temasıyla İstanbul'da düzenlendi.

"İŞGALİ TERK EDECEKLER; ÖLDÜRMEYİ TERK EDECEKLER"

Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez programın ardından Filistin'de yaşananlarla ilgili basın mensuplarına açıklama yaptı.

Görmez, "Bizim neslimiz, gençlere güzel bir dünya bırakmadı. Ama siz sizden sonraki nesillere güzel bir dünya bırakabilirsiniz. Bunun için de güçlü bir tarih bilinci, bir medeniyet bilinci gerekiyor. Bunun için aynı zamanda daima istikbal, gelecek üzerinde planlar yapmanız gerekiyor. Bunu yapabilmek için de bilgi ve düşünceyle, hikmetle donanmak gerekiyor. Kalıcı barış iki şeye bağlıdır, birincisi siz gençler bunu sağlayacaksınız. İkincisi ise başkalarının vatanını çalanlar orayı terk edecekler. İşgali terk edecekler, öldürmeyi terk edecekler. İnsanlık gerçekten böyle bir vahşet görmedi.Bütün iyi değerleri yok ediyorlar, Gazze’de yaşanan savaş iyiliğe karşı açılmış bir savaştır" ifadelerini kullandı.

4. Uluslararası Model İslam İşbirliği Teşkilatı Liseler Zirvesi "Haklı Filistin Davası: Kalıcı ve Adil Barışın Tesisi" ana temasıyla düzenlendi.

İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF), Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Beyoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı işbirliğiyle düzenlenen zirveye, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Halis Yunus Ersöz, eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İslam İşbirliği Gençlik Forumu Başkanı Taha Ayhan, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür ile İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi 39 ülkeden 224 öğrenci katıldı. Program Beyoğlu İmam hatip Lisesi öğrencisi Selahattin Benli'nin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 
 

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Dövme bahsiniz: 3 ay önce Şikayet Et
    İyi bir gençlik, Allah (c.c.) Rasulü'nün (S.A.S.) "(lanetlenmiş olduğunu bildirdiği) dövmeden" de uzak olması gerekir değil mi ? Bunu küçük görmek olmaz.
    Cevapla
  • ELİAS 3 ay önce Şikayet Et
    Mehmet Görmez Hocam; sözleriniz insanların kalbine işliyor.Lütfen hep böyle aydınlatmaya devam edin
    Cevapla
  • abdullah 3 ay önce Şikayet Et
    diyanet tüm birimleri ve personeli ile toplumumuza iyilikte örnek olmalıdır. güven vermelidir...bu şuan maalesef yok gibi...en alt birimlere kadar israf, adam kayırma, kamu hakkına dikkat etmeme vs çok yaygın vaziyette toplum tarafından görülüyor....
    Cevapla
  • (76) 3 ay önce Şikayet Et
    Gençlere kuran öğrenin islamı öğretin biz öğretemedik diyor
    Cevapla
  • Vatan 3 ay önce Şikayet Et
    Diyanet uygulamaları ile topluma örnek teşkil etmeli lüksten ve harcamalardan kaçınmalı
    Cevapla
  • Mustafa 3 ay önce Şikayet Et
    Arkadaş bir öneride bulunmuş sadece, doğru tarafına bakmak lazım. Sayın Mehmet Cihat
    Cevapla
  • Mehmet Cihat 3 ay önce Şikayet Et
    Diyanetin toplantısı değil bu iyi okuyun haberi. Diyanetten ne istiyorsun?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...