Hilafet bayrağı gerçekten var mı? Tarihçiler tartışmalara son verdi!

İstanbul’da düzenlenen ‘Filistin’e destek’ yürüyüşünde yaşanan ‘hilafet bayrağı’ tartışmalarına son verecek açıklamalarda bulunan tarihçiler ‘öyle bir bayrak yok’ dediler.

Hilafet bayrağı gerçekten var mı? Tarihçiler tartışmalara son verdi!
Hilafet bayrağı gerçekten var mı? Tarihçiler tartışmalara son verdi!
GİRİŞ 04.01.2024 22:38 GÜNCELLEME 04.01.2024 22:38
Bu Habere 100 Yorum Yapılmış

İstanbul'da Filistin'e destek yürüyüşünden dönen bir vatandaşa Kelime-i Tevhid bayrağı açtığı gerekçesiyle saldırılması olayı sonrası başlayan tartışmalar sosyal medyada adeta bir fitili ateşledi. Bir kesim hilafet bayrağı açmanın anayasal suç olduğunu savunurken; diğer bir kesim ise bayrağın hilafet değil, Kelime-i Tevhid bayrağı olduğunu söyledi.

Tartışmanın kaynağı olan hilafet bayrağına ilişkin açıklama yapan tarihçi yazar Prof. Dr. Erhan Afyoncu ve tarihçi yazar Murat Bardakçı tartışmalarda son sözü söyledi. Tartışmalara son verecek açıklamalarda bulunan Afyoncu ve Bardakçı ‘öyle bir bayrak yok’ şeklinde konuştular.

"HİLAFET BAYRAĞI DİYE BİR BAYRAK YOK"

Hilafet bayrağı diye bir bayrağın olmadığını belirten tarihçi yazar Prof. Dr. Afyoncu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Hilafet bayrağı diye bir bayrak yoktur. Halifelik hangi devlette ise hilafeti temsil eden bayrak o devletin bayrağıdır. Osmanlı döneminde hilafeti temsil eden bayrak Türk bayrağı idi. Üstte 14 Kasım 1914'te Osmanlı Devleti'nin cihad ilanı.

“HAYALİ VE UYDURMADIR”

Hilafet bayrağı tartışmaları üzerine tarihçi yazar Murat Bardakçı da konuyu köşe yazısına taşıdı. Hilafet bayrağı diye bir bayrak yoktur diyen Bardakçı, hilafet bayrağının ne olup olmadığını detayları ile okuyucularına aktardı.

İşte Bardakçı’nın yazısının ilgili bölümü;

“Hilâfet bayrağı” diye bir bayrak yoktur, hiçbir zaman mevcut olmamıştır! Ekran üstadlarının, köşe yazarlarının, sosyal medya kahramanlarının ve kerametleri kendilerinden menkul allâmelerin yazıp söylediklerinin tamamı yanlıştır, hayalîdir ve uydurmadır!

Üzerinde kelime-i tevhidin yazılı olduğu bayrak hilâfet bayrağı değildir, zira söylediğim gibi eski halifeler de, bu unvanı taşıyan Osmanlı hükümdarları da hilâfet makamını sembolize eden bir bayrak kullanmamışlardır.

KAYNAK: HABER7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 100
  • Mehmet erhan 3 ay önce Şikayet Et
    PKK paçavralarına ses çıkarmayanlar, yeşil bayrağı içine sidiremiyorlar
    Cevapla
  • Metin 3 ay önce Şikayet Et
    Beni fani olarak dünyaya misafir gönderen Rabbime hamd ederek iletmek isterim ki beni Allahın tehdidinden koruyabilecekmiş gibi Allahın ismini bayraklara yazarak savaşa manipüle edemezsiniz. Allahın buyruğu neyse o olur düşünme ve savaş fitnesinden Rabbim hepimizi muhafaza eylesin. Allahın buyur ettiği şey ise emiriniz yani lideriniz kimse ona itaat edin.
    Cevapla
  • Hilafet 3 ay önce Şikayet Et
    Hz ebubekir Hz Ömer hz ali hz osmanin kullandigi bayraj kelimei tevhid bayrağıdır bütün savaslara bu bayrakla cikmislardir bilip bilmeden konusmayin islam tarihi okuyun
    Cevapla
  • Ugur 3 ay önce Şikayet Et
    Guzel bir cevap
    Cevapla
  • Vatan sever 3 ay önce Şikayet Et
    Bu işin denemesi seccadelere basılmakla başladı sorsanız din siyaset ayrı ama siyasetle o zaman şimdide bayrak üzerinden dine saldırılarak dindarlara hakaret ediliyor ülke biraz kafasını kaldırdığı için en hassas noktadan amaç kaos ülkem uyan 30 sene başörtüsü tartışıldı kime fayda verdi ülkede 2 kutup oluştu ve ülke geri kaldı şimdiki olayın yoluda aynı yere gidiyor inanan inanmayan uya
    Cevapla
  • Gazi 3 ay önce Şikayet Et
    Türk bayrağına basarak namaz kılanlara.ne demeli
    Cevapla
  • Hamit 3 ay önce Şikayet Et
    Her şey planlı. Hepsi dış mihrakların oyunu. Reis'in elini güçlendirmek için yapıyorlar. Aman bir yere gitmesin, Türkiye'yi o yönetsin diyorlar.
    Cevapla
  • Cun 3 ay önce Şikayet Et
    Bu bayram 1 ocak 2024 yılında değil cumhuriyet kuruluşundan beri bu ülkede sallanıyor dillerde haykırılıyor pkk, lgbt bayrağını bu ülkeye reva görüp tevhid bayrağına karşı çıkanların amacı ülkede kaos cıkarıp sahte kahramanlar çıkarmak zararsız tevhide karşı çıkanlar 40 bin şehidin faili pkk bayrağına karşı çıksınlar bunlar devletçi Atatürkçü olmayan beceriksiz zavallılardır. Uyan Türkiy
    Cevapla
  • Çarşı 3 ay önce Şikayet Et
    Bardakçıoğli şaşırmadık çok tehlikeli çok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas’tan ‘Hasan Saklanan’ açıklaması: Mescid-i Aksa şehidi ilan ediyoruz!
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!