Türkiye’nin insanlı ilk uzay yolculuğunun saati açıklandı

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, 17 Ocak’ı 18 Ocak’a bağlayan gece saat 01.11’de AX-3 mürettebatı ile birlikte Uluslararası Uzay İstasyonuna hareket edecek.

Türkiye’nin insanlı ilk uzay yolculuğunun saati açıklandı
Türkiye’nin insanlı ilk uzay yolculuğunun saati açıklandı
GİRİŞ 04.01.2024 23:58 GÜNCELLEME 05.01.2024 16:55
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin insanlı ilk uzay misyonu için geri sayım sürüyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın, AX-3 mürettebatıyla birlikte 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece 01.11'de gerçekleşecek fırlatma ile Uluslararası Uzay İstasyonu’na doğru hareket edeceğini kaydederek, "Bu tarihi görev; Türkiye’nin uzay bilimi çalışmalarında önemli bir kilometre taşı olmanın yanı sıra, gelecek nesiller için de büyük bir ilham kaynağı olacak" ifadelerini kullanarak yolculuğun saatini duyurdu. bir buçuk gün sürecek yolculuk sonucunda mürettebatın 19 Ocak 13.15'te ISS'e ulaşması bekleniyor.

UZAY MİSYONUNA ÖZEL HATIRA PULU

Türkiye Uzay Ajansı (TUA) ile PTT tarafından Türkiye'nin ilk insanlı uzay misyonunu gerçekleştirecek astronot Alper Gezeravcı'nın Türk Bayrağını uzaya çıkaracağı misyona özel hatıra pulu ile zarf tasarlandı.

100. YILA ÖZEL

Pulun sol tarafında içerisinde 100. Yıl logosuyla beraber Türkiye Uzay Ajansı logosunu da içeren, 8 köşeli Selçuklu Yıldızı yer alıyor. Onun yanında omzunda Türk Bayrağı ile astronot Alper Gezeravcı'nın silüeti bulunuyor. Pulun etrafında ise tarihteki 16 Türk Devletine ithafen 16 yıldız konumlanıyor.

KAYNAK: İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 8
  • Oku Yorum 3 ay önce Şikayet Et
    Rahmetlik babam, en iyi şöför muavinlikten yetişir derdi. Bir uzay mekiğine muavin olamasak da, yolcu olarak bir Türkün biniyor olması da iyi bir gelişme. Bizler göremeyiz belki ama 100 yıl sonra biz de uzaya çıkarız.
    Cevapla
  • Kamil 3 ay önce Şikayet Et
    Uzayda namaz kılabilmek için , astronotun vücudunu ve kafasını Kâbe'ye yönlendiren ve otonom çalışan sabitleyici bir cihaz geliştirmeliyiz , Burada istikamet Kâbe'dir . Dünya küresi üzerindeki , yönden bağımsızdır .
    Cevapla
  • -Gözlemci 3 ay önce Şikayet Et
    Hayırlara vesile olsun yolunuz açık olsun.Başarıyle gidin dönün inşallah
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Bunu yapan başaran kesin heykelci CHP
    Cevapla
  • Mehmet 3 ay önce Şikayet Et
    ARTIK TÜRKLER, TIPKI FATİH SULTAN MEHMET DÖNEMİNDEKİ ESKİ TÜRKLER GİBİ, ALLAHIN EMRİ OLAN OKU EMRİNİ, İDRAK ETMEYE BAŞLADI. EVRENİ, VE SİSTEMİNİ OKUMA YA BAŞLADILAR. Elhamdülillah okuyan bir nesil yetişiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Güler'den müttefiklere mesaj: Aklımızla dalga geçmesinler!
Eurovision'dan skandal Filistin kararı! Sertap Erener yine de gidecek mi?