İsrail'in sinsi PKK planı devrede! Kirli iş birliğinde hedef Türkiye

İsrail, terör örgütü PKK’ya verdiği desteği yeni bir boyuta taşıyor. Siyonist rejim şimdi de teröristlere akıl vererek iftiralarla Türkiye’yi sıkıştırmayı hedefliyor.

İsrail'in sinsi PKK planı devrede! Kirli iş birliğinde hedef Türkiye
İsrail'in sinsi PKK planı devrede! Kirli iş birliğinde hedef Türkiye
GİRİŞ 05.01.2024 07:03 GÜNCELLEME 05.01.2024 07:03
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

 Gazze’de tarihî bir soykırıma imza atan İsrail, terör örgütü PKK’ya verdiği desteği yeni bir boyuta taşıyor. Daha önce Hamas’a karşı çok sayıda PKK’lı teröristi Gazze’ye getirip Hamas’a karşı savaştıran İsrail, daha sonra da Mossad - PKK ve DEAŞ iş birliğiyle Türkiye’de eylem gerçekleştirip suçu ülkemizdeki Arap kökenlilerin üzerine atacaktı. İşgal rejimi yeni bir hamlede daha bulundu ve geçtiğimiz hafta içerisinde Suriye’ye özel ekip yolladı. İlk olarak Süleymaniye’de Kandil elebaşıları ile görüşen İsrailli ekibin amacı, Türkiye’nin hava ve kara operasyonları sonrası terör cephesine verilen zararla ilgili Türk tarafına karşı PKK’nın tazminat davaları açılmasını sağlamak. İsrail yönetimi PKK’ya “süreci şahsi davalarla başlatalım ardından terör devletini tanıyarak kurumsal davaları geçeriz” mesajı yolladı. Siyonist rejimin bir diğer hedefi de toplumsal sözleşme olarak ortaya çıkan terör bildirgesine anaysa mahiyeti kazandırarak PKK özerk yönetim projesine uluslararası meşruiyet kazandırmak. 

İLK RAPOR HAZIRLANDI

Gazze katliamını örtmek adına her yola başvuran İsrail, Türkiye’nin soykırım karşıtı faaliyetlerine karşı bir kez daha PKK şantajına başvurdu. Sözde Rojova Özerk Yönetimi bünyesinde bir komisyon oluşturan İsrail, Tel Aviv’den giden 8 kişilik ekiple birlikte Türkiye’nin vurduğu terör kampları, enerji hatları, iletişim-haberleşme üsleri, petrol tesisleri ve benzer alanlara ilişkin 50 sayfalık bir ön rapor hazırladı. Bir dizi sahte delil ve ifadelerin de yer aldığı rapor PKK’nın sivil ayağındaki aktif isimlerden Bessam Said İshak tarafından ABD’ye götürüldü. PKK-PYD’nin Amerika’daki temsilcisi Sinem Muhammed’e ulaşan sahte raporlar oradaki İsrail destekli STK’larla paylaşıldı.

TAZMİNAT İSTEYECEKLER

Terör örgütü ve İsrail tarafından hazırlanan düzmece raporu ilk sahiplenen Demokrasileri Koruma Vakfı oldu. Terör yandaşları ABD ve Avrupa’daki İsrail güdümlü vakıf ve derneklerin de destek vereceği süreçte farklı ülkelerde tazminat davaları açacak. PKK-İsrail koalisyonunun uydurma verilere dayanarak hazırladığı rapora göre, Türkiye’nin 2015’ten bu yana gerçekleştirdiği operasyonlar terör işgal bölgesinde 100 milyar dolarlık zarara yol açtı. İsrail-PKK-Battı ittifakının tazminat şantajında aktif isimler arasında Esad rejimine bağlı İstihbarat Servisi el-Muhaberat’ın uzun süre üst düzey yöneticiliğini yapan Bassam Sakır da yer alıyor. Sakır’la birlikte Batılı STK ve benzer yapılarla görüşme trafiğini yürüten bir diğer isim ise Bedran Ciya. 

ÖZERKLİK VE SİHA VAADİ

Gazetemizin ulaştığı bilgilere göre İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, bakanlık bünyesinde Kıbrıs-Irak ve Suriye için özel bir birim kurdu. Geçtiğimiz günlerde Rum kesimine giden Cohen’in, Irak’ın kuzeyine gizli bir ziyaret hazırlığında olduğu ve PKK’nın Suriye elebaşıları ile bir görüşme gerçekleştireceği rapor edildi. PKK, Süleymaniye ve Kamışlı’da görüştüğü İsrail heyetinden SİHA ve toplumsal sözleşme olarak tanıtılan ancak korsan özerk yönetimin sözde anayasası olarak kabul görmesi yönünde destek talebinde bulundu. İsrail kanadı, PKK korsan yönetiminin tanınması ile ilgili örgüte destek vaadinde bulundu. SİHA’lar konusunda Gazze sürecinin tamamlanması ve İsveç’in NATO üyeliğinin beklenmesi gerektiğini belirten İsrailli heyet, bu yönde bazı eğitimlerin gerçekleşebileceğini belirtti. İsrail’in planı önümüzdeki dönem Rojova Özerk Bölge’nin tanınmasını Ankara’ya karşı şantaj olarak kullanmak.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 40
  • Toprak Deliorman 3 ay önce Şikayet Et
    chp hdp ve diğerlerini rojavaya gömmek lazım
    Cevapla
  • maşa kesici 3 ay önce Şikayet Et
    Türkiye 100 milyar dolarlık zarara yol açtı bölgelerinde, tamam onlarda 900 milyar dolarlı Türk ekonomisine darbe vurdular, 800 verin hesabı kapatalım aptal sürüsü siyonist maşaları
    Cevapla
  • D. Bekirli 3 ay önce Şikayet Et
    Küfürden daha beteri küfrün uşağı olmak.
    Cevapla
  • Gerçek 3 ay önce Şikayet Et
    Hamas'a terörist diyen herkes İsrail'in ve PKK'nın değirmenine su taşıyor
    Cevapla
  • Mehmet DOĞAN 3 ay önce Şikayet Et
    Dostu İsrail ve ABD olan PKK'nin düşmanı tabii ki TÜRKİYE... Biz de alayınızın düşmanıyız. Yaşasın İslam. Yaşasın Türkiye ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’
Bakanlıktan yeni tereyağı kararı! En az yüzde 82 olacak