Atama kararları Resmi Gazete'de! Bakan Göktaş'ın yardımcılığına sürpriz isim!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla gerçekleşen atama ve görevden almalara ilişkin kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan yardımcılığına Hırvatistan Büyükelçisi Yavuz Kıran Selim atandı.

GİRİŞ 06.01.2024 01:38 GÜNCELLEME 06.01.2024 09:23
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla gerçekleşen atama ve görevden almalara ilişkin kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞINA SÜRPRİZ İSİM

Yeni kararlara göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Türkiye Cumhuriyeti Hırvatistan Büyükelçisi Yavuz Selim Kıran atandı.

Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek'in yerine Prof. Dr. Semih Ekercin getirildi.

YAVUZ SELİM KIRAN KİMDİR?

Yavuz Selim Kıran, 1985 yılında Ordu’da dünyaya geldi. Lisans öğrenimini Ankara'da Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde tamamlayan Yavuz Selim Kıran, Erdoğan’ın başbakanlık döneminde Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği görevini yürüttü.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) Başkan Danışmanlığı ve Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü'nün (TÜSSİDE) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini üstlenen Kıran, ayrıca Dışişleri Bakanlığı Başdanışmanı olarak da görev yaptı.

2018 yılı genel seçimlerinde AK Parti Ordu Milletvekili adayı olan Yavuz Selim Kıran, 7 Ağustos 2018 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevine atandı.

Kıran, evli ve bir çocuk babasıdır.

Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • Davut cerrahoglu 3 ay önce Şikayet Et
    Allah basarilarinin devamini getirsin yeni gorevinde muvakfakiyetler versin insaAllah
    Cevapla
  • Abdullah 3 ay önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun RABBİM MUVAFFAK EYLESİN
    Cevapla
  • insan 3 ay önce Şikayet Et
    28 Şubat madurlarını gőrevlere getirin sayın başkanım.mücadele eden ruh çok őnemli
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'