TKP seçim kararını açıkladı: İstanbul dahil, hiçbir yerde CHP’ye oy vermeyeceğiz

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Sekreteri Kemal Okuyan, yerel seçimlerde İstanbul dahil ne CHP'yi, ne de HDP'yi desteklemeyeceklerini belirterek, "CHP’liler oyları bölmesin deyip geçeceğiz, yapacak bir şey yok." ifadelerini kullandı.

TKP seçim kararını açıkladı: İstanbul dahil, hiçbir yerde CHP’ye oy vermeyeceğiz
TKP seçim kararını açıkladı: İstanbul dahil, hiçbir yerde CHP’ye oy vermeyeceğiz
GİRİŞ 06.01.2024 01:19 GÜNCELLEME 06.01.2024 01:19
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Genel Seçimlerinde ağır bir hezimet yaşayan CHP yönetimi, bütün umudunu yerel seçimlere bağlamıştı.

Ana muhalefet partisi seçimler için rotasını "İstanbul ittifakı" olarak belirlese de 8'li koalisyonun en önemli unsurlarından İYİ Parti ve ittifak kurmadığı DEM kendi adaylarını çıkaracaklarını açıklamışlardı.

Bugün İstanbul'un CHP'den Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Ekrem İmamoğlu açıklandı. Bu açıklamanın hemen ardından ise CHP ile ortaklık yapabileceği düşünülen Türkiye Komünist Partisi (TKP) yerel seçim kararını açıkladı. 

TKP, CHP'Lİ EKREM İMAMOĞLU'NU DESTEKLEMEYECEK

İstanbul'da İmamoğlu'nu desteklemeyeceğini bildiren TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, kararın DEM Parti için de geçerli olacağını söyledi. Okuyan, "Biz her seçimde ‘Aman AK Parti kazanır’ diye CHP’yi destekleyeceksek zaten kendi varlığımızı ortadan kaldırmamız gerekiyor. CHP’liler oyları bölmesin deyip geçeceğiz, yapacak bir şey yok" dedi.

Ankara’da gazetecilerle bir araya gelen TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri ile ilgili "Türkiye’de muhalefetin AK Parti ya da Erdoğan’a bir alternatif oluşturma, bir iktidar projesi olarak muhalefetin ortadan kalkması anlamına geldi" diyerek muhalefeti eleştirdi.

"EN BÜYÜK GÜNAH CHP'NİN"

"Türkiye’de solculuğun çok uzun süredir unutulduğu" ifadesini kullanan Okuyan, şöyle konuştu:

"Türkiye solunun solculuğu unutmasında en büyük günah CHP’nindir, CHP Türkiye solu üzerine kurduğu baskıyla, üzerine düşürdüğü gölgeyle Türkiye’de solun zaten sınırlı olan etkisini büyük ölçüde ortadan kaldıran bir operasyonun başını çekti. Bu operasyona sonraki yıllarda HDP eklendi, şu anda Türkiye toplumu baktığında sağı görüyor, sonra tekrar sağı görüyor.“

"CHP'YE OY VERMEYECEĞİZ"

Okuyan, yerel seçimlerde CHP’ye destek verip vermeyeceklerine ilişkin soru üzerine "Biz Sol Parti, EMEP, TİP, bazı yerlerde eğer gözle görülür bir iddia taşıyorlarsa onların karşılarına aday çıkarmayacağız ve bu partilere oy verilmesi için çağrı yapacağız. Benzer bir şeyi de onlardan bekleriz. Ama yapmayacağımız şey bu seçimde CHP’ye oy vermektir. Bunu hiçbir şekilde yapmayacağız, bu kararımız HDP için de geçerli. Zaten şimdiye kadar TKP, CHP’ye hiçbir seçimde oy vermedi buna İmamoğlu da dahil. CHP’ye oy vermedik (Cumhurbaşkanlığı seçimleri) zaten orada bir adaya oy verdik, Erdoğan’ın kazanmasına yardımcı olmamak için. Ama biz her seçimde ‘Aman AKP kazanır’ diye CHP’yi destekleyeceksek zaten kendi varlığımızı ortadan kaldırmamız gerekiyor. CHP’liler oyları bölmesin deyip geçeceğiz, yapacak bir şey yok. Bu kararımıza İstanbul’da, kritik olan büyükşehir belediyeleri de dahil." sözlerini kaydetti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Yılmaz 3 ay önce Şikayet Et
    Biz de yedik. Pazarlık için bu şekilde konuşuyorlar. Seçim yaklaştıkça bütün söylediklerini yutarlar tıpış tıpış gidip chp ye oy verirler. Siz bu milleti aptal mı sanıyorsunuz
    Cevapla
  • malatya balabanlı 3 ay önce Şikayet Et
    Onlar Ak parti kazanmasın diye chp ye kuyruk olmuşlar , biz de chp kazanmasın fiye Ak partiye oy veriyoruz . Chp terör örgütlerinin havuzudur .
    Cevapla
  • MkaraSS 3 ay önce Şikayet Et
    avantalarını alamamışlar belli ki
    Cevapla
  • Güneş 3 ay önce Şikayet Et
    Büyük numara. Pazarlığı en üstten açıyorlar
    Cevapla
  • misafir 3 ay önce Şikayet Et
    ilk kez doğru bir cümle düyüldü bunlardan. Erdoğan kazanacak diye CHP'ye kuyruk olacaksanız varlık sebebiniz yok demektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"