Diyanet'ten Volkan Konak hakkında suç duyurusu

Cuma hutbesinde Kur'an ayetlerinde ifade edilen Hristiyanlara benzemenin ve içkinin haram olduğunu aktarmasından rahatsız olan şarkıcı Volkan Konak tepki çeken bir paylaşım yapmıştı. Diyanet İşleri Başkanlığı, suç duyurusunda bulundu.

GİRİŞ 06.01.2024 17:05 GÜNCELLEME 06.01.2024 17:10
Bu Habere 164 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanlığı, Başkan Ali Erbaş ve kuruma yönelik açıklaması nedeniyle şarkıcı Volkan Konak hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Diyanet'ten yapılan açıklamada, Konak'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İslam dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek" görevinin kanunla kendisine tevdi edilen Diyanet İşleri Başkanlığı ve Başkanlığın en üst temsilcisi Ali Erbaş'ı rencide ederek kişilik haklarını ihlal ettiği belirtildi.

Şüphelinin paylaştığı metnin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 10'uncu maddesi kapsamına uygun düşünce, eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırları içerisinde kalmadığı, tahkir edici, sert ve incitici mahiyette İslam dinini ve İslam dinine inananları aşağılayan, İslam dinine saldırı niteliğinde olduğu ve alenen hakaretlerde bulunulduğunun gayet açık olduğu ifade edildi.

Konak'ın söylediği sözlerin "hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarını oluşturduğu bildirilen açıklamada, "Bu nedenle halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, hor görüp aşağılayan, nefret ve ayırımcılığa yol açan, toplumsal kutuplaşmaları körükleyen, milletin mukaddesatına saldıran ve inançlı insanların dini duygularını rencide eden, dini değerlere alenen hakaret eden ve aşağılayan Volkan Konak hakkında gerekli cezai takibatın yapılması suretiyle kamu davası açılmasını ve neticeden Başkanlığımıza bilgi verilmesini arz ve talep ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Diyanet Kur'an ayetini aktardı, Volkan Konak çıldırdı: Bu akşam sizin için içiyorumDiyanet Kur'an ayetini aktardı, Volkan Konak çıldırdı: Bu akşam sizin için içiyorum

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 164
  • Karadenizli 3 ay önce Şikayet Et
    Alenen Adi Turk olan ancak Uzaktan yakından Türk vd Müslümanlık la hiç ilgisi olmayan it sürüleri deşifre opmaya başladı bence bütün olay bu Ha ne yapmak lazım vatandaşlıktan derhal çıkarın ve sınır dışı edin ki Bu itlerle aynı havayı solumayalım
    Cevapla
  • Poydoros 3 ay önce Şikayet Et
    Rum artığı.
    Cevapla
  • Çeçen muhafız 3 ay önce Şikayet Et
    Sen yılbaşı gecesi zıkkımlanacaksın diye yüce dine saydığın kelimeler o makamı işgal eden zat kim olursa olsun bir makam var. Senin makamın, vasfın ne, necisin. Ölünce hoca çağırmayın papaz seni halletsin o zaman
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    kabahat onların değil, onlara bu yüzü bu cesareti verenlerde, l bilseki böyle bir konuşma yaparsa sonucu????
    Cevapla
  • Sakin 3 ay önce Şikayet Et
    Tribüne oynadığı açık o kesim batakta tövbe et onlara şirin gözükme sen sanatınla akıllara gir. Tabi bunu yapmak zor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem başlıyor! Detaylar belli oldu! Başkan Erdoğan'ın onayına sunulacak
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor