Sosyal medyada Kabe'yi hedef alan şahıs hakkında yeni gelişme

Sosyal medya hesabı üzerinden Kabe'ye saldırı niteliğinde paylaşım yapan şahıs, 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçundan tutuklandı.

Sosyal medyada Kabe'yi hedef alan şahıs hakkında yeni gelişme
Sosyal medyada Kabe'yi hedef alan şahıs hakkında yeni gelişme
GİRİŞ 06.01.2024 21:26 GÜNCELLEME 06.01.2024 21:26
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Sosyal medyada, iptal edilen Süper Kupa maçı sonrası Kabe'ye saldırı niteliğinde paylaşım yapan şahıs tutuklandı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, "İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde, internet üzerinde yer alan ve herkese açık olan kaynaklarda sosyal medya platformlarında umuma açık olarak yapılan paylaşımlar üzerinde yürütülen sanal devriye hizmetleri sırasında, şüpheli U.G’nin “sir ağda bandı/ @annenlemunakasa rumuzlu X (twitter) isimli sosyal medya hesabından; 29 Aralık 2023 tarihinde Atatürk’ün bacak bacak üstünde Kabe üzerine oturtulmuş şekilde oluşturulmuş görselini paylaştığı, aynı gün ve takip eden günlerde ise dini değerleri aşağılayan bir çok paylaşım yaptığının tespit edilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 30 Aralık 2023 tarihinde gözaltına alınan şüpheli U.G. 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçundan 31 Aralık 2023 tarihinde tutuklanması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş olup, şüphelinin tutuklanmasına karar verilmiştir. Soruşturma titizlikle devam etmektedir” denildi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 29
  • BURSALI RV 3 ay önce Şikayet Et
    ülkemizi her türlü kuşatmaya çalışıyorlar bir yandan ekonomik bir yandan dini değerlere saldırı ABD ve İsrail boş durmuyor uyanık olmalıyız
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    gereği yapılmalı en ağır şekilde verilmeli
    Cevapla
  • HAKAN'IN FİKRİ 3 ay önce Şikayet Et
    bu tip insanlar her türlü cezaya tabi tutulmalılar
    Cevapla
  • Artık 3 ay önce Şikayet Et
    Benim vergilerimle, böyle,değerlerime saldıranları hapiste beslemeyin. Yediği ekmeğin içtiği suyun soluduğu havanın ücretini mutlaka alın.
    Cevapla
  • Analiz 3 ay önce Şikayet Et
    Bu tür olaylar son günlerde ne hikmetse çok çok arttı .Yine bir kaos planı oynuyor güvenlik kolluk güçleri bunları incelemeli hedefleri iç barışa dinamit koymakmı acaba ..!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'