2024 hac protokolü Cidde'de imzalandı... Türkiye'nin 2024'te hac kontenjanı belli oldu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia ile 2024 yılı hac protokolünü Cidde'de imzaladı. Türkiye'nin 2024'te hac kontenjanı 83 bin 430 olarak belirlendi.

GİRİŞ 07.01.2024 17:57 GÜNCELLEME 07.01.2024 18:23
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Erbaş, beraberindeki heyet ile 2024 hac organizasyonuna ilişkin temaslarda bulunmak üzere Cidde'ye gitti.

2024 Hac fiyatları! 2024 hac ne zaman? 2024 Hac çocuk fiyatları (detaylı) 2024 Hac fiyatları! 2024 hac ne zaman? 2024 Hac çocuk fiyatları (detaylı)

Burada Bakan Rabia ile bir araya gelen Erbaş, yaptıkları görüşmede Türk hacı adaylarına sunulan hizmetler ile 2023 hac dönemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erbaş, görüşmede, Türkiye nüfusuna göre kotanın güncellenmesi ve kontenjanın artırılması talebinde bulundu.

'Suudi Arabistan Türk vatandaşlarına haccı yasaklayacak' iddiası! Türkiye'den açıklama!'Suudi Arabistan Türk vatandaşlarına haccı yasaklayacak' iddiası! Türkiye'den açıklama!

Bakan Rabia, Türkiye'nin, 2024 hac dönemi hazırlıklarına erken başlamasından ve bunu başarıyla sürdürmesinden duydukları memnuniyeti ifade ederek Suudi Arabistan'ın gelecek yıllarda hacı ve umreci sayısının artırılması konusunda gayretlerinin olduğunu ve çalışmalara başladıklarını belirtti.

Erbaş ve Rabia, değerlendirme ve görüşmelerin ardından 2024 yılı hac protokolünü imzaladı.

Başkan Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, protokolün hayırlı olmasını dileyerek 2024'te hac kontenjanının 83 bin 430 olarak belirlendiğini kaydetti.

'SUUDİ ARABİSTAN TÜRK VATANDAŞLARINA HACCI YASAKLAYACAK' İDDİASI ORTAYA ATILMIŞTI

Riyad'da yaşanan Süper Kupa krizinin ardından bazı medya ve sosyal medya hesaplarında “Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, Türk vatandaşı olanların Hacca gelmesini yasaklayacak.” iddiaları ortaya atılmişti.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 53
  • Kemalettin 3 ay önce Şikayet Et
    Yorumlarda bile zenginlik kriteri var kime gore zengin Avrupada bizim 4 katimiz ortalama milli gelir var orada yasayana farkli buradakine farkli mi
    Cevapla
  • akdin 3 ay önce Şikayet Et
    hac ücretleri çok yüksek bunun için de bir çalışma yapılması gerekiyor acilen
    Cevapla
  • ahmet 3 ay önce Şikayet Et
    tabi poz verirler diyanet hac organizasyonyndan ne kazanıyor birde onu sorgulasak ticari ilişkiler iyi hiç bozulmasın
    Cevapla
  • islam 3 ay önce Şikayet Et
    birkaç ateist yüzünden arabistanla aramız açıldı.neyseki hacılık devam edecek.
    Cevapla
  • Tosun 3 ay önce Şikayet Et
    Hacla işi olmayanların görüşlerine katılmıyorum fiatı aşağıya çekilmeli oradaki maliyeti biliyorum her şey bizden daha pahalı değil ona göre günü kısalt tek kişiye dediği iki kişiye bile fazla gelir birde diyanetin oradaki lüks ötelleri var kendi persöleni kalıyor çok fazla israf var kaçınmalıyız haram bu kadarda olmaz gördüğümü söylüyorum on beş idal geciktikçe kavga edende var….
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden'dan Filistin'e destek gösteri hakkında açıklama
Yıldızların altında tarihi yolculuk