İslam aleminde heyecanla beklenen üç aylar yarın başlıyor

İslam aleminde her yıl heyecanla beklenen recep, şaban ve ramazanı kapsayan mukaddes üç aylar, yarın başlıyor.

GİRİŞ 11.01.2024 13:27 GÜNCELLEME 11.01.2024 13:28
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Müslümanlara dini hissiyat ve ibadet yoğunluğu eşliğinde gündelik hayatlarını sorgulama, yenileme ve zenginleştirme fırsatı sunan aylarda, Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesi gibi özel geceler yer alıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığının "vakithesaplama.diyanet.gov.tr" internet adresinde yer alan bilgiye göre, üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaip Kandili bu gece kutlanacak.

Hazreti Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili'nin 6 Şubat'ta ve "ramazanın müjdecisi" Berat Kandili'nin 24 Şubat'ta idrak edilmesinin ardından Müslümanlarca "on bir ayın sultanı" olarak tanımlanan ramazan ayı 11 Mart'ta başlayacak.

Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi, ramazanın 27. gecesi olan 5 Nisan'da idrak edilecek ve Müslümanlar 10 Nisan'da Ramazan Bayramı'nı karşılayacak.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • değ. 3 ay önce Şikayet Et
    yahudilere sessiz kalana ben islam demem çünkü onlarda o suça ortaklar ve hizmetkarıdırlar.
    Cevapla
  • Rahle 3 ay önce Şikayet Et
    Üç aylar ın başlangıç dan Ramazan ayının sonuna kadar Yüce Rabbim Ümmeti Muhammed olarak özümüze dönmeyi nasip etsin
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Neyi kutlayacağız.mescidi aksamın siyonistlerce gasbını mı,Gazze'de öldürülen bebekleri mi ne diye dua edeceğiz,günahlarımızı bağışla Allah'ım,bize ev,araba,bol para ver,diye mi..bizden razı olacak mı ki Rabbimiz..
    Cevapla
  • Fatih 3 ay önce Şikayet Et
    Hepimiz heyecandan ziyade içi buruk öfkeli içimiz içimize sığmıyor Gazzede ki katliama içimiz çok acıyor bugün bol bol dua edeceğiz Allah'ım yardımını esirgeme gerçek müslüman kalmadı bir avuç insanlara sen yardım et yarabbim
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    sadece şikayet etmeyi seven tipler var burda... bu istemezukçüler hoş gelmesin lütfen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye, İsrail'e açılan davaya müdahillik için resmi başvuru hazırlığında
Rusya, Türklere kapılarını ardına kadar açıyor