Almanya'da Yüksek Mahkeme'den karar: Öcalan'ın fotoğrafları yasaklandı

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde, PKK elebaşı Öcalan'ın fotoğraflarının toplantı ve gösterilerde kullanılmasına yönelik yasak, Yüksek Mahkeme tarafından onandı.

Almanya'da Yüksek Mahkeme'den karar: Öcalan'ın fotoğrafları yasaklandı
Almanya'da Yüksek Mahkeme'den karar: Öcalan'ın fotoğrafları yasaklandı
GİRİŞ 08.01.2024 21:15 GÜNCELLEME 09.01.2024 00:34
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde, PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının toplantı ve gösterilerde kullanılmasına yönelik yasağın, Yüksek Mahkeme tarafından onandığı bildirildi.

KRV Yüksek İdare Mahkemesi, Düsseldorf Eyalet Mahkemesinin Kasım 2017'de aldığı yasak kararına yapılan itirazı, PKK'nın Avrupa Birliği (AB) terör örgütleri listesinde yer alması ve Almanya'da faaliyet göstermesinin yasak olması nedeniyle reddetti.

Böylece Yüksek Mahkeme, Düsseldorf Eyalet Mahkemesinin terörist başı Öcalan'ın fotoğraflarının toplantı ve gösterilerde kullanılmasına yönelik yasağını onamış oldu.

KRV Yüksek İdare Mahkemesinin verdiği bu kararın, nihai bir karar olmadığı, karara Federal İdare Mahkemesinde itiraz edilebileceği belirtildi.

PKK elebaşı Öcalan'ın fotoğrafının yanı sıra terör örgütüne ait rozet ve flamalar da eyaletin başkentindeki Düsseldorf Eyalet Mahkemesinin kararıyla yasak kapsamında yer alıyor.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 26
  • Durağı Olmayan Yol 3 ay önce Şikayet Et
    adamlar gıda ve enerji krizine doğru gidoyorlar o yüz değil şirin görünmeye çalışıyorlar ama sıra altında saman yürütmeye devam Türkiye ve avrupadaki İtleriyle
    Cevapla
  • Burhan 3 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'de hala yasak değil malesef.
    Cevapla
  • Osman 3 ay önce Şikayet Et
    Muhtemelen mahkeme başkanı ayağına sıkmış... Zira alamanların bildik politikasına ters...
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Yav he he. Mahkeme yasak getiriyor, Devlet ful destek veriyor. İngilizin adı çıkmış, Almanlarda en az onlar kadar sinsi bir Düşman!
    Cevapla
  • zafergülten 3 ay önce Şikayet Et
    ölmedimi daha bu,neyle besliyorsunuz bu çocuk katilini,çok iyi bakılıyor olmalıki ölmemiş daha
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'ta çok sayıda araç birbirine girdi! Ortalık savaş alanına döndü
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...