Uyuşturucu imalathanesine baskın!

Samsun'da polisin uyuşturucu bitki imalathanesine çevrilen adreslere düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 5 şüpheliden 2'si tutuklandı. Operasyonda çok miktarda para ve uyuşturucu madde yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.

GİRİŞ 08.01.2024 21:27 GÜNCELLEME 08.01.2024 21:27
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde uyuşturucu ile mücadele faaliyetlerini yürüten Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İlkadım ilçesindeki ikametlerinde ışık düzenekleri, havalandırma, ısı ve iklimlendirme düzenekleri ile evlerini imalathaneye çevirdikleri tespit edilen zehir tacirlerine yönelik operasyon düzenledi.

Operasyonda uyuşturucu imalatı yaptıkları belirlenen B.U. (42), V.U. (38), O.U. (40) ve S.O. (20) yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonda 4 kilo 598 gram esrar, 1 kilo 329 gram skunk, 852 adet sentetik ecza, 83 gram kenevir tohumu, 43 kök kenevir bitkisi, uyuşturucu madde imalatında kullanılan 17 litre sıvı madde, 1 adet hassas terazi, 1 adet ruhsatsız tabanca, 8 adet tabanca fişeği, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 38 bin 645 TL, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 50,5 gram altın, 9 bin 400 TL değerinde sahte para ele geçirildi.

Ayrıca kenevir bitkisi yetiştirme düzeneğinde kullanılan imalathanede 41 adet saksı, 24 adet led ışıklandırma, 3 adet ısı nem ölçme cihazı, 2 adet havalandırma borusu, 1 adet vantilatör, 1 adet termometre ele geçirildi.

Gözaltına alınan 4 kişi, bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. V.U. savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakılırken, diğer 3 kişi ise nöbetçi mahkemeye sevk edildi. S.U. ve B.U. mahkemece tutuklanarak akşam saatlerinde Samsun Kapalı Cezaevine gönderilirken, O.U. ise mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KAYNAK: İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Kim bu milletin evlatlarını para için zehirliyor ise.Dünyada da Ahirette de azaptan kurtulmaya...Polisimizi tebrik ederim...
    Cevapla
  • Cengiz 3 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakanımız Yerlikaya sokakları temizlemeye ant içmiş galiba.Millet olarak kendisine tam destek veriyoruz Allah yolunu bahtını açık eylesin.Devlet isterse şehirler bir gecede tertemiz olur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı