Kanıtları reddeden FETÖ sanığı eski askeri okul öğrencisinin cezası belli oldu

Adana'da, FETÖ "mahrem imamları" ile haberleştiği gerekçesiyle yargılanan eski askeri okul öğrencisi, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanık FETÖ'cü olduğuna dair kanıtları reddetti.

Kanıtları reddeden FETÖ sanığı eski askeri okul öğrencisinin cezası belli oldu
Kanıtları reddeden FETÖ sanığı eski askeri okul öğrencisinin cezası belli oldu
GİRİŞ 09.01.2024 18:10 GÜNCELLEME 09.01.2024 18:20
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Y.Ö. ve avukatı katıldı.

ÖRGÜTE AİT EVLERDE TOPLANTILARA KATILDI

Cumhuriyet savcısı, esas hakkında mütalaasında, sanığın askeri okul öğrencisi olduğu dönemde FETÖ'nün "mahrem imamları" ile ankesörlü hatlar ve büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle irtibat kurduğunun belirlendiğini, örgüte ait evlerde sohbet toplantılarına katıldığını, hakkında somut ve tutarlı tanık beyanı ile teşhislerin bulunduğunu belirterek, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan cezalandırılması yönünde görüş sundu.

FETÖ'CÜ OLDUĞUNA YÖNELİK KANITLARI REDDETTİ

Sanık Y.Ö. savunmasında, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, "Mütalaadaki hususları reddediyorum. FETÖ'nün mahrem yapılanmasında yer alamadım. Beraatıma karar verilmesini istiyorum." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdığı sanığın mevcut halinin devamına karar verdi.

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Reis'e Açık İhbar 6 ay önce Şikayet Et
    Çaycı, çorbacılar toplanıyor. Örgüt 300.000 militan soktu bu devlete. Sağlık Bakanlığı ortada... İzmir ortada... Reis, zannettiğiniz gibi değil... 15 Temmuz öncesine döndük, ama kimse farkında değil. İzmir yanıyor. Valiyi, başsavcıyı değiştirmekle olmuyor... Yok mu bunları Reis'e iletecek bir okur?
    Cevapla
  • Reis'e Açık İhbar 6 ay önce Şikayet Et
    Sağlık Bakanlığı yapılanması ile ilgili CİMER yazımıza Teftiş Kurul'undan cevap geldi: "dosya kaldırıldı, işlem yapılmadı". Cumhurbaşkanımızın yetkisini kullanarak Devlet Denetleme Kurulu'nu görevlendirmesi için CİMER'e yazdık: "Cumhurbaşkanı her yazıyı okuyamaz, çok meşgul" dendi. Bir kurumu arasak, önce merakla dinliyor, belgeleri istiyor, sonra telefonu dahi açmıyor..
    Cevapla
  • Sinan Can 6 ay önce Şikayet Et
    6 yıl nedir kardeşim 56 yıl olmalı bunlar insanları katletti.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bir forkliftin hatası bin 500'den fazla aracı küle döndürdü
Son ses PKK propaganda şarkısı açarak yolda ilerleyen kadına tepki