Omuz ağrısı diye gitti, hayatının kabusunu yaşadı

Elazığ'da bir vatandaş, omuz ağrısını hafifletmek amacıyla başvurduğu sağlık kabininde, sağlık çalışanının yaptığı iğnenin bacağındaki siyatik sinire denk gelmesi sonucunda hayatının kabusunu yaşadı.

GİRİŞ 10.01.2024 18:39 GÜNCELLEME 10.01.2024 18:39
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Elazığ'da ikamet eden 42 yaşındaki Zülfü Benzer, yaklaşık 25 gün önce omuz ağrısı nedeniyle esnaflık yaptığı mahalledeki bir sağlık kabinine başvurdu. Burada, yaşadığı şikayet üzerine kendisine kas gevşetici ve ağrı kesici iğne önerildi.

YAPILAN İĞNE TEDAVİSİ SONUCU YÜZDE 80 HİS VE FONKSİYON KAYBI OLDU

İddiaya göre yapılan iğnenin siyatik sinire denk gelmesi üzerine sol ayağında ciddi ağrılar hisseden Benzer'e bir iğne daha yapıldı. Ağrıları giderek artan Benzer, kentteki farklı hastanelere başvurdu. Yapılan tetkiklerde Benzer'in, sol bacağında yüzde 80 his ve fonksiyon kaybı olduğu belirlendi.

Yatağa mahkum olan ve koltuk değnek yardımıyla yürüyebilen Benzer'in ayrıca yine aynı bacağında gastrocnemius kasında yara oluştu. İki iş yerini kapatmak zorunda kaldığını, ilk günden bu yana ciddi ağrılar çektiğini ve avukatı aracılığıyla ilgili sağlık kabininden şikayetçi olduğunu ifade eden Benzer, Sağlık Bakanlığı ve valilikten yardım beklediğini kaydetti.

'SEDYEYE UZANMADAN ÇÖMELTEREK İĞNEYİ VURDU'

Yaşadığı talihsiz olayı anlatan Zülfü Benzer, "Ben esnafım. Omuzum ağrıyordu, kliniğe gittim. Omzumun ağrıdığını söyledim. O da bir kas gevşetici bir de ağrı kesici yapayım dedi. Gittiğim zaman kötüydüm, uzanamıyordum. Sedyeye uzanmadan, çömelterek iğneyi vurdu. Daha iğne vücudumdayken ağrı başladı ve ayağım gitti dedim. Ben durumu anlatınca bir iğne daha vurdu. Orada düşen tansiyonumu ölçtü, ayağımı ovaladı ama olmadı. Aynı akşam acile gittim, böyle şeyler oluyor deyip iki tane ilaç yazdı. Geldim yine aynı. Bir haftayı o şekilde ağrılarla geçirdim" dedi.

'DOKTORUN DEDİĞİNE GÖRE SAKAT KALACAĞIM, SAĞLIĞIM GİTTİ'

Gittiği hastanede çekilen film sonucu iğnenin sinir ucuna denk geldiğinin belirlendiğini burgulayan Benzer, "Yüzde 80 böyle kalma ihtimalin var, dediler. Nöroloji bölümü de aynı şeyi söyledi. Şu an iki koltuk değneğiyle geziyorum. İğneyi yapan sağlık teknikeriydi. Ben de avukat aracılığıyla şikayetçi oldum. Hakkımı arıyorum ve şikayetimden de vazgeçmeyeceğim. İki iş yerim vardı, kapattım. İş yerini de boş verdim, doktorun dediğine göre sakat kalacağım, sağlığım gitti. Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere valilikten yardım ve ilgi istiyorum" diye konuştu.

SAĞLIK KABİNİ SORUMLUSUNDAN AÇIKLAMA

Sağlık kabini sorumlusu ise ''Komplikasyon gelişen bir durum. Zülfü beyin sağlığına kavuşması ve toparlanması için biraz zamana ihtiyacı var. Zaten kendisine her türlü sağlık desteği vereceğimizi bildirdik'' şeklinde konuştu.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • emrullah_0715 3 ay önce Şikayet Et
    Çaylaklara iğne vurma yetkisi verirsen sonuç bu olur yazık acillerde sağlık meslek lisesi bir sürü öğrenci var ellerinde iğne ile geziyor illaki öğrenecekler ama başlarında biri olması gerekiyor
    Cevapla
  • Tekirdağlı savaş 3 ay önce Şikayet Et
    kan tahlili yaptırmadan tomografi/röntgen çekmeden nasıl ağrı kesici verip ve iğne yaparsın bunlara nasıl doktorluk veriyorlar anlamış değilim...
    Cevapla
  • tepki 3 ay önce Şikayet Et
    bir sey cikmaz bes yil dava devam eder belki komik bir ceza ve para cezasi da belki
    Cevapla
  • EBU UBEYDE 3 ay önce Şikayet Et
    devletin biran önce sağlık kabini adı altında açılan kuruluşları kapatması denetlemesi lazım sürü gibi çoğaldılar. tabiki sorunlar olacak bunun gibi . denetleyen yok ki. sağlık kabini adı ama herkes var doktor haricinde. Mersin'de bile 5 taneyken şimdi 50 tane oldu son 1 yılda subhanAllah.
    Cevapla
  • Rıfkı baba 3 ay önce Şikayet Et
    Çok üzüldüm, Allah şifa versin inşallah, sağlık çalışanları nı daha iyi eğitmek lazım, stajları 1 yıl uygulamalı olması gerekir, doktor yanında 1 yıl geçirmeli işe başlamadan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’
'Koca Yusuf TP1500' Gabar’da sondaj çalışmalarına başladı