Cumhuriyet, "Çocuklar ölmesin" çağrısı yapan yazarını kovdu!

'İfade özgürlüğü', 'demokrasi' gibi kavramları ilke edindiğini iddia eden Cumhuriyet gazetesinin başıboş köpek sorununun çözümü için çağrı yapan eğitimci yazar Şahin Aybek'in sessiz sedasız yazılarına son verdiği ortaya çıktı.

Cumhuriyet, "Çocuklar ölmesin" çağrısı yapan yazarını kovdu!
Cumhuriyet, "Çocuklar ölmesin" çağrısı yapan yazarını kovdu!
GİRİŞ 11.01.2024 18:15 GÜNCELLEME 11.01.2024 18:16
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Nüfusunun 15 milyonu bulduğu belirtilen başıboş köpekler, sokaklarda dehşet saçmaya devam ederken malum lobiler tarafından sorunu dile getirenler susturulmaya çalışılıyor.

Uluslararası bir şirketten e-ticaret kanunu aleyhinde haberler yapılması için çikolata kutusu içerisinde 500 bin TL aldığı ortaya çıkan Cumhuriyet gazetesinin, ‘köpek lobisi’ne teslim olduğu belirlendi. Cumhuriyet ve demokrasiyi ilke aldığını iddia eden Cumhuriyet gazetesinin, halkın şikayetçi olduğu en büyük konularından başıboş köpek sorununu dile getiren yazarı Şahin Aybek'in sessiz sedasız yazılarına son verdiği öğrenildi.

SORUNA DİKKAT ÇEKTİ

Cumhuriyet gazetesinde uzun yıllardır yazılar kaleme alan Eğitimci Yazar Şahin Aybek, sosyal medya hesabından başıboş köpek sorunuyla ilgili 20 Nisan'daki paylaşımıyla eleştiride bulundu. 

ÖNCE HEDEFE KONULDU

Aybek, 20 Nisan'daki sosyal medya paylaşımının ardından sözde ‘hayvanseverler’ tarafından hedefe konuldu. Linç kampanyası başlatan ve Cumhuriyet Gazetesi ile gazetenin Yayın Kurulu Üyesi Zülal Kalkandelen’i etiketleyen sözde ‘hayvanseverler’, "hayvan düşmanı" ilan edilen Aybek’in gazeteden kovulması çağrısında bulundu. 

YAZILARINA SON VERİLDİ

Linç paylaşımlarına cevap veren Kalkandelen ise Aybek’in yazılarına son verilmesi için uğraştığını dile getirdi. Kendisine tepki gösterenlere "Tepki göstermediğimi nereden biliyorsunuz.", "Babamın oğlu olsa hayvan düşmanlığı yapana karşı olurum dememişim gibi beni suçluyorsunuz. Bu kadar haksızlık olur mu! Söz konusu kişiyle sosyal medyada kavga mı etmem gerekiyor?", "İnsanların her düşüncesinin sorumlusu ben miyim? Gazetede tek yetkili ben miyim?!" ifadelerinde bulunan Kalkandelen, Aybek'in yazılarına son verilmesi için çaba sarf ettiğini ifade etti. 

Son yazısı 17 Nisan tarihinde yayımlanan Aybek'e Kalkandelen'in tepkisinin ardından yazılarına son verilmesi dikkat çekti.

AYBEK'TEN TEPKİ: ÇOCUKLAR ÖLMESİN DEDİM DİYE KOVULDUM!

Cumhuriyet gazetesindeki yazılarına son verilen Aybek, susturma girişimine sosyal medyadan tepki gösterdi. Soruna yapıcı dille dikkat çekmeye çalıştığını söyleyen Aybek, "Sözde Türkiye'nin en demokratik gazetesinden 25 yıllık eğitimci köşe yazarı olmama rağmen, 'Çocuklar ölmesin, köpekler daha iyi koşullarda yaşasın', dedim diye kovulmuştum!" ifadesinde bulundu.

Şahin Aybek

"HİÇBİRİ ÇOCUKLARDAN ÖNEMLİ DEĞİL"

Aybek, yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Aylardır bu babanın,anaların ağlamaması için ağlıyor ve ağlatılıyorum.Aylar öncesinden bir eğitimci duyarlılığıyla,çok yapıcı bir dille bu probleme dikkat çekmeye çalıştım.Bu konunun tüm boyutlarına hakimdim.Tek derdim çocukların ölmemesi ve köpeklerin sokaklarda zor koşullarda yaşamamasıydı. 

Sokaklarda milyonlarca zor koşullarda yaşayan köpek,ölen çocuklar,trafik kazaları,lobiler ve bu konuyla bağlantılı sorunlar yumağı vardı.Sözde demokratik medya bu konuyu hiçbir şekilde gündeme getirmiyor,sözde halkçı siyasetçiler konuyu görmüyorlardı bile. 

Belgeleriyle açıklayabileceğim üzere önce 5 yıldır hiçbir ücret dahi almadan yüzlerce yazı yazıp, program çektiğim gazetem beni bu nedenle kovaladı evet kovaladı. Sözde solcu bir sürü büyük siyasetçi hakaretler etti. Sözde bir sürü sanatçı hakaretler edip takipten çıktı. 

Ama ben bir eğitimciydim.Bu ülkenin çocukları için her türlü bedeli ödedim,ödemeye de devam ederim. 

Benim için hiçbir lobi, hayvansever gibi görünen insan düşmanı, ideoloji, mahalle, medya grubu, siyasi parti veya kişi bu ülkenin çocuklarından daha değerli değil."

Sorunun bir an önce çözülmesi için çağrıda bulunan Aybek, hiçbir siyasi parti ayrımı yapmadan başıboş köpek sorununu çözecek olan partiye oy vereceğini de sözlerine ekledi. 

TEK BİR ÇOCUĞU KAYBETMEYE TAHAMMÜLÜM YOK

Aybek, başka bir açıklamasında bir çocuğun ölmesine bile tahammülü olmadığını ifade etti. 

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 43
  • Veİnsan 3 ay önce Şikayet Et
    Herkes gücü nisbetinde ülkeye zarar veriyor. Başta hayvansever kadınlar hayvan hakları adı altında birleşip ne fışkı yiyorlar merak ediyorum umarım hayvan hakkı yasadışı işlere bir kılıf değildir! Çünkü çocukları öldürmesi pahasına hayvanları savunmak normal değil.
    Cevapla
  • Hasret 3 ay önce Şikayet Et
    Haçlılara hizmet için var olanlar kendilerini belli etmeye devam ediyor
    Cevapla
  • inar 3 ay önce Şikayet Et
    Bunlar için çözümsüzlük çözümdür,huzur yok stres , karmaşa ve karıştırma boldur.
    Cevapla
  • Ankara 3 ay önce Şikayet Et
    Cumhuriyet yüzsüzlerin işlettiği bir gazete.
    Cevapla
  • Yurttas33 3 ay önce Şikayet Et
    Nerenin cumhuriyet ti acaba bu gazeteyi nerede uzayda robotlarmi basıyor hiç mi çalışanlar insan değilmi ailesi çocuğu yokmu birilerine yaranmak için yapıyor ve bu gazete Türkiye de basılıp kimse satın almıyor çünkü dış düşman fon dan besleniyor galiba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı