Çorum Belediyesi, daimî işçilere yüzde 150 zam yaptı

Çorum Belediyesi’ndeki daimî işçiler için 2024 toplu sözleşme görüşmeleri rekor bir zamla tamamlandı. İşçi maaşlarına yüzde 150 artış yapıldığı sözleşme, düzenlenen törenle imzandı.

Çorum Belediyesi, daimî işçilere yüzde 150 zam yaptı
Çorum Belediyesi, daimî işçilere yüzde 150 zam yaptı
GİRİŞ 12.01.2024 18:31 GÜNCELLEME 12.01.2024 18:43
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Çorum Belediyesi’nde çalışan daimi işçileri ilgilendiren 2024 yılı toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, işçiyi memnun eden rekor bir zam kararıyla kararla tamamlandı. Çorum Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasında atılan imza ile daimi işçinin 2024 yılının ilk altı ayında alacağı ortalama ücrette önemli oranda iyileştirme sağlandı.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, sözleşme imza töreni için sendika yöneticileri ve işçilerle sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Sözleşmenin detayları hakkında bilgi veren Hizmet-İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Mustafa Köroğlu, işçiyi memnun eden güzel bir sözleşmeye imza attıklarını dile getirdi.

Sendika Başkanı Köroğlu, “Belediye başkanımız bizleri kırmadı. 1 yıllık çok güzel bir sözleşme oldu. İşçi kardeşlerimize yüzde 150’ye yakın bir artış yapıldı. Yevmiye ücretleri, aile ve çocuk yardımı, yemek yardımı ve diğer sosyal yardımlarla birlikte daimi işçimizin önemli oranda artış yaptık. İşçimize hak ettiği ücreti verdik.” dedi.

'TEMMUZ’DA DA ENFLASYON ARTIŞI OLACAK'

Sözleşme kapsamında yılın ikinci altı ayında da enflasyon oranında maaşlarda artış yapılacağını belirten Mustafa Köroğlu, “01 Temmuz’da memura yapılan zam oranında yeniden artış yapılacak. İşçinin alın terinin karşılığını verdiği için Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

'TOPYEKUN BİR BAŞARIYA İMZA ATTIK'

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da imzaladıkları yeni toplu sözleşmenin hayırlı olmasını temenni etti. Belediyecilik hizmetlerinde topyekun bir başarıya imza attıklarını dile getiren Başkan Aşgın “Bunu tüm mesai arkadaşlarımızla birlikte yapıyoruz. Bizim merkezimizde adalet ve hakkaniyet vardır. Bizim kardeşlerimiz kışın soğukta yazın sıcakta fedakarca çalışıyorsa biz bu hakkı teslim etmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

'MUAZZAM BIR ARTIŞ OLDU'

Yüzde 150 artışla muazzam bir sözleşme imza attıklarını dile getiren başkan Aşgın “Gerçekten işçimiz bunu hak ettiği için veriyoruz. Bizim işçimizin evini geçindirmesi, çocuklarına güzel bir gelecek hazırlaması için hak ve adalet ölçüsü ile sözleşmemizi belirledik. Hayırlı olsun.” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 16
  • Mersin 3 ay önce Şikayet Et
    Kitlere kadro taşerona kadro 90 bin kit kadro bekliyor
    Cevapla
  • Genç 3 ay önce Şikayet Et
    Tutmayın beni Çorum belediyesi ne gidiyom ise girecem .
    Cevapla
  • Ziyaretçi 3 ay önce Şikayet Et
    Hizmete dağıtacağınıza, işe nasıl girdikleri belli olanlara adeta fazlasıyla misliyle saçıyor dağıtıyorsunuz paraları. Fazladan verilen, hak edilmeyen her kuruşta doğmamış yetimin hakkı vardır, bilesiniz.
    Cevapla
  • Fabrika İşçisi 3 ay önce Şikayet Et
    Kamu işçisi var, Fabrika İşçisi var. Herkes devlette kamu işçisi olmak istiyor, özellikle bürolarda. Sorumluluk yok, dert tasa yok. Büronun çöp kovasını boşalt, bir de paspasını yap, tamamdır. Gün boyunca keyif çat. Ortalama aylık gelir ise. 2024 yılında yan ödemeler dahil 40.000 TL. Mühendis bu kadar almıyor, okumaya, sorumluluk almaya ne gerek var. .... Adları işçi, yaptıkları değil.
    Cevapla
  • Ayşe 3 ay önce Şikayet Et
    darısı Elazığ belediyesi işçilerine insalllah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar