Güvenlik Zirvesi sonrası açıklama: 'Teröristan' kurulmasına kesinlikle izin verilmeyecek

Son dakika haberine göre Irak'ın kuzeyinde 9 şehit vermemizin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında İstanbul'da Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde Güvenlik Toplantısı sona erdi.

GİRİŞ 13.01.2024 17:42 GÜNCELLEME 13.01.2024 17:51
Bu Habere 286 Yorum Yapılmış

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 1 bir üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 9 askerimiz şehit oldu. Şehitlerimizin haberinin ardından Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisinde güvenlik zirvesini topladı. 

Şehit haberleri sonrası kirli propaganda... Bakan Yerlikaya: Yasal işlem yapılacakŞehit haberleri sonrası kirli propaganda... Bakan Yerlikaya: Yasal işlem yapılacak

Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinden acı haber!Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinden acı haber!

TOPLANTIYA KATILAN İSİMLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde Güvenlik Toplantısı'na başkanlık etti.

TOPLANTI SONRASI AÇIKLAMA

Güvenlik toplantısında, dün Irak'ın kuzeyinde Pençe-Kilit Harekat Bölgesi'nde düzenlenen hain terör saldırısı ve terörle mücadele bağlamında atılan ve atılacak adımlar ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen güvenlik toplantısında, terörle mücadele stratejilerinin bütünlüklü olarak değerlendirildiği bildirildi.

Hain saldırı sonrası başlatılan operasyonlarda Irak'ın kuzeyinde 36, Suriye'nin kuzeyinde 9 olmak üzere toplam 45 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

 'TERÖRİSTAN' KURULMASINA İZİN VERİLMEYECEK

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından "Türkiye, hangi bahaneyle ve sebeple olursa olsun güney sınırları boyunca bir 'teröristan' kurulmasına kesinlikle izin vermeyecektir" açıklaması yapıldı. 

Toplantıda, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç yer aldı.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 286
  • Antepli... 3 ay önce Şikayet Et
    Kürecik radar üssü neden kapatılmıyor bu üs israili ve amerikan çıkarlarını korumak irana karşı istihbarat edinmek için Kuruldu fakat bu üs pkk içinde bilgi Topluyor keza incirlik üstüde aynı nato adı altında türküyenin kuyusu kazanılıyor unutmamak ki artık Müttefiklik çıkara dayalıdır Amerika türküyenin hiç birzaman Ne güvenliğine nede çıkarlarına Yardımcı olmuştur
    Cevapla
  • Muşlu... 3 ay önce Şikayet Et
    Hiç kusura bakmayın ırak suriye Işgal edildyinde amerikanın oğünku Şartlarda bize çok ihtiyacı vardı Biz ileriyi görüp kendi lehimize alanlar oluşturamadik en azından Türkmen bölgelerini özerkliği destekleseydi tanpon bölge olurdu suriye ırak arasında geçişler kontrol edilir pkk pyd birleşmesi engellenebilirdi bugün bu hâdiseler Bu boyutta olmazdı
    Cevapla
  • NAK 3 ay önce Şikayet Et
    Kıravatlı Teröristler dar ağacında sallandırilmadıkça Şehidlerimizin ruhu Şâd olmaz..
    Cevapla
  • misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Elebaşı imralıda. Assana.
    Cevapla
  • Acon 3 ay önce Şikayet Et
    Inanci bulmanin tek yolu zenginlerden mevki sahibipletinden medyadan ve televizyondan kötü insanlardan uzak yasamaktir yasamak
    Cevapla
  • misafir 3 ay önce Şikayet Et
    türkün kanın aktıgı yer türke yurttur vatandır .dikelim bayragı asla çıkmayalım .kalıcı degiliz sözü dogru bulmuyorum kalırız o toprk için kan döktüysek kalırız kalmamız gerekir .zaten bizim girdigimiz toprak ırakın suriyenin degil olsaydı orada türk kanı dökülmezdi .oralar türkün yurdudur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar