Şehitlerin kanı yerde kalmadı: Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 23 oldu

MSB: Pençe-Kilit Harekat bölgesindeki saldırının ardından hava harekatları ve kara ateş destek vasıtalarıyla vurulan hedeflerde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 23 oldu.

GİRİŞ 13.01.2024 10:37 GÜNCELLEME 13.01.2024 14:15
Bu Habere 451 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan açıklamada, terör örgütü PKK/YPG/KCK'lı ve diğer terörist unsurların etkisiz hale getirilerek, Irak ve Suriye kuzeyinden halka ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakları doğrultusunda, Irak'ın kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara ve Kandil bölgeleri ile Suriye kuzeyindeki terör hedeflerine bugün saat 00.30'da hava harekatları düzenlendiği belirtildi.

20 TERÖRİST ETKİSİZ!

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Harekat bölgesindeki saldırının ardından hava harekatları ve kara ateş destek vasıtalarıyla vurulan hedeflerde etkisiz hale getirilen terörist sayısının 20'ye yükseldiğini açıkladı.

"ÇOK SAYIDA TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLMİŞTİR"

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İcra edilen hava harekatları ile bölücü terör örgütü tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerinde bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve petrol tesislerinden oluşan 29 hedef imha edilmiştir. İcra edilen bu harekatlarda, azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir."

Asil milletinin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerinin geçmişte olduğu gibi bugün de ülkenin ve milletin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye "tek bir terörist kalmayıncaya kadar" azim ve kararlılıkla devam edeceği vurgulanan açıklamada, "Bu harekatlar sırasında masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır." ifadesi kullanıldı.

'UÇAKLAR, TERÖR HEDEFLERİNİ YERLE BİR EDEREK ÜSLERİNE DÖNDÜ'

Bakanlığın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan bir diğer açıklamada ise hava harekatında yer alan uçakların görüntüsüne yer verilirken, "Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar, Irak ve Suriye kuzeyindeki terör hedeflerini başarılı şekilde yerle bir ederek emniyetle üslerine döndü" denildi.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında İstanbul'da güvenlik zirvesiSon dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında İstanbul'da güvenlik zirvesi

ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRIST SAYISI 23'E YÜKSELDİ

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Harekat bölgesindeki terörist saldırısının ardından Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 23'e yükseldiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Pençe-Kilit Harekat bölgesindeki terörist saldırısının ardından Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 23'e yükseldi." ifadesi kullanıldı.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 451
  • Vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    Güneyimizde bir savaş yaşanıyor, bu savaş görünürde pkk itleri ile ama arka planda abd ve itrail ile Rabbim askerimize güç kuvvet versin, zafer nasip etsin
    Cevapla
  • vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    Bu saldırıyı gerçekleştiren aslında TERÖRİST ABD ve KÖPEĞİ TERÖRİST İTRAİLdir.
    Cevapla
  • MECZUP 3 ay önce Şikayet Et
    petrol kuyuları ve tesislerini yerle bir edin yeter bunların canı para.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Bu gebertilenlerin sayısı çok az
    Cevapla
  • İlhamiç 3 ay önce Şikayet Et
    Suriyede ırakta bu örgüte ait neresi varsa petrol tesisi kamp vb. heryer yerle bir edilmelidir. Abd'lilerin eğitim verdiği yerlerde vurulmaliki birdaha operasyon yapamasınlar. Bunun bir amacıda Türkiye Suriye ve Irak a girsin de bu arada gazze gündemden düşsün istiyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok