Sosyal medya yalan çukuruna dönüştü! İletişim Başkanlığı korkunç iddiayı yalanladı

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerle ilgili, "6 Şubat depreminin ardından Hatay İskenderun'da tır kasasında cesetler torbalarla taşındı" iddiasının doğru olmadığını açıkladı.

Sosyal medya yalan çukuruna dönüştü! İletişim Başkanlığı korkunç iddiayı yalanladı
Sosyal medya yalan çukuruna dönüştü! İletişim Başkanlığı korkunç iddiayı yalanladı
GİRİŞ 13.01.2024 19:50 GÜNCELLEME 13.01.2024 19:50
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, bahse konu videoda görülen tırda iddia edildiği gibi "ceset torbaları" değil, deprem zamanında sivil toplum kuruluşları ve bağışçılar tarafından gerek yurt içinden gerekse yurt dışından bağış yoluyla deprem bölgesine gönderilen kamp çadırlarının taşındığı belirtildi.

SOSYAL MEDYADAKİ BİR İDDİA DAHA YALAN ÇIKTI

Söz konusu görüntülerin İskenderun'da değil, Samandağ ilçesinin Atatürk Caddesi'ndeki bir akaryakıt istasyonunda kaydedildiğinin tespit edildiği bildirilen açıklamada, "Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerle ilgili, '6 Şubat depreminin ardından Hatay İskenderun'da tır kasasında cesetler torbalarla taşındı.' iddiası doğru değildir. Samandağ'ı da etkileyen depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızın naaşları aile ve yakınlarına teslim edilerek defin işlemleri gerçekleştirilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • ümit#korku 3 ay önce Şikayet Et
    adı sosyal medya, gerçekte ise çoğunlukla dedikodu, yalan, iftira, küfür, hakaret, tehdit konuları içeren paylaşımlar. hiç olmazsa daha iyi
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    sosyal medya oldu terör medyası. sosyallik kalmadı. artık yasaklanmalı.
    Cevapla
  • baba 3 ay önce Şikayet Et
    kardeşim yalan haberleri yalanlama ile uğraşacağınıza kanun çıkarın bu tür haber yapanlara ağır cezalara verin kamuda atAN KANUN ÇIKARIN YOKSA DAHA ÇOOOK YALANLAMA İLE UGRAŞIRSINIZ
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti