Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı: 57 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, son 24 saatte Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyindeki operasyonlarda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısının 57'ye yükseldiğini bildirdi. MSB ayrıca, 25 hedefin hava harekatıyla imha edildiğini açıkladı.

GİRİŞ 13.01.2024 22:23 GÜNCELLEME 13.01.2024 22:23
Bu Habere 201 Yorum Yapılmış

Son 24 saatte Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyindeki operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 57'ye yükseldi.

SON 24 SAATTE ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI 57'YE YÜKSELDİ

Bakanlıktan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı, kalmayacak. Kahraman Mehmetçik en zorlu arazide PKK'lı teröristlere hain saldırının bedelini ödetmeye devam ediyor. Son 24 saatte etkisiz hale getirilen terörist sayısı 57'ye yükseldi. Operasyonlarımız kararlılıkla devam ediyor."

IRAK VE SURİYE'NİN KUZEYİNE HAVA HAREKATI: 25 HEDEF İMHA EDİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak ve Suriye'nin kuzeyine düzenlenen hava harekatlarında 25 hedefin imha edildiğini ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek Irak ve Suriye kuzeyinden halka ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51. maddesinden doğan meşru müdafaa hakkı doğrultusunda, Irak kuzeyindeki Metina, Hakurk ve Kandil bölgeleriyle Suriye kuzeyinde bulunan terörist hedeflerine saat 21.00'de hava harekatları düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, "İcra edilen hava harekatları ile bölücü terör örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, mühimmat, malzeme deposu barınaktan oluşan 25 hedef imha edilmiştir. İcra edilen harekatlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Asil milletinin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerinin geçmişte olduğu gibi bugün de ülkenin ve milletin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye "son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar" azim ve kararlılıkla devam edeceği vurgulanan açıklamada, "Bu harekatlar sırasında masum insanların, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır." denildi.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 201
  • dedem 3 ay önce Şikayet Et
    etkısız hale getırılenlerın mıllıyetlerını acıklayın bılelım,bol mıktarda rambo heveslısı vardır degısık ulkelerden gelmıs, bılelım. Not alalım
    Cevapla
  • Ergun 3 ay önce Şikayet Et
    Yumuşak davranışları bırakalım artık. İç ve dışta seviciler bile olsa öldürmek şart. Yeter artık. Apoyu nezaman epstein muamelesi yapılacak
    Cevapla
  • YÜCEL 3 ay önce Şikayet Et
    Bu imhalari şehit vermeden yapın
    Cevapla
  • misafir 3 ay önce Şikayet Et
    abd köpeklerini vurun onları vurmadımız sürece bu acı bitmeyecek .elbet benim ülkemde bir nükleer kimyasal atom yapacak bir yigit bir mühendis bir bilim adamı bir deli elbet çıkar inancım sonsuz .böyle bir şeyle ugraşanın ölene kadar hizmetçisi kölesi olurum gençler lütfen gizli gizli boş durmayın bu ülkenin buna ihtiyacı çok var .kafası çalışan bilgili çok gencimiz var lütfen türk yapar
    Cevapla
  • Izhak 3 ay önce Şikayet Et
    Bu kista. Tipi sis ve firtinada .1700 mt rakimda 3, 5 metra kar olan yerde pkk kilometrelerce kar üstünde yürüyüp baskın yapamaz. Çiğ tehlikesi var. Bu iş en büyük terörist abd tarafından füze ile yapılmıştır. Katil Abd dır. Onların intikamı abd den alınmalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok
İYİ Parti'de seçim günü: Akşener veda konuşmasını yaptı