Aidat 3 bin 300 TL'ye fırladı, site sakinleri isyan etti

Esenyurt’ta 520 dairenin bulunduğu 7 bloklu sitede bin 40 TL olan aidat Ocak ayı itibariyle 3 bin 300 TL'ye yükselince site sakinleri isyan etti.

GİRİŞ 14.01.2024 17:43 GÜNCELLEME 14.01.2024 18:37
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Sitede oturan vatandaşlar usulsüzlük iddialarıyla site yönetimini protesto etti.
Mevlana Mahallesinde bulunan Botanica Residence isimli sitede aidatlara yapılan yüksek zamlar ve yönetimde usulsüzlük iddiaları site sakinlerini isyan ettirdi.

Yıllardır oturdukları sitede ödedikleri yüksek aidatların karşılığını alamadıklarını söyleyen site sakinleri durumu protesto etti. Site yönetiminin yaptığı usulsüzlüklerden şikayetçi olan vatandaşlar site yapımı tamamlandıktan sonra geçici olarak siteyi yönetmeye başlayan ve yaklaşık on yıldır siteyi yönetmeye devam eden geçici yönetimin istifa etmesini ve yerine kat maliklerinden oluşan bir site yönetimi kurulmasını istediklerini söyledi.

“BİZ DE BU GÜN BU SİTEDE BULUNAN GEÇICI YÖNETİMİ KOVMAK AMACIYLA TOPLANDIK”

Site sakini Suriye uyruklu Kemal Rmizy, “Bu gün biz site sakinleri olarak site aidatlarına itiraz için toplandık. Bu sitede sürekli asgari ücret arttı diye zam yapılıyor. Bu sitede yaşayanların çoğu yabancı olduğu için şu an ki yönetim bunların Türk kanunlarını bilmediklerini düşünerek aidatlara kafalarına göre zam yapıyorlar. Bizde bu gün bu sitede bulunan geçici yönetimi kovmak amacıyla toplandık” dedi.

“YÖNETİMİN YAPTIKLARINI İNCELEYEMİYORUZ”

Sitede yaşayan İran uyruklu Pooneh Kiani ise “Aidatlara zam yaptılar ev sahiplerine danışmadan bu şekilde zam yaptılar. İki üç kez bize söylemeden zam yaptılar. Yönetimde bir ev sahibinin olması gerekiyor ama burada hiçbir ev sahibi yönetimde yok, yönetimin yaptıklarını inceleyemiyoruz. Şu anki yönetim toplanan bu paraları ne yapıyorlar nerelere harcıyorlar bize bu konuda hiçbir şekilde açıklama yapmıyorlar” şeklinde konuştu.

“GEÇİCİ YÖNETİMİ TÜM SİTELERDEN KOVALIM”

Bir başka daire sahibi Türkmenistan uyruklu Niyazkılıç Niyaz, “Bu sitede yıllardır vatandaşlarımızın, kat maliklerimizin hak ve hukukları zedeleniyor, bu yüzden bizde bu gün bunları engellemek için toplandık. Neredeyse on yıldır geçici yönetim adı altında bu siteyi bir grup yönetiyor. Biz onları seçmedik. Türkiye yasaları geçici site yönetimlerini yönetim olarak kabul etmiyor. Bu sitenin gerçek yönetimi kat maliklerinden oluşan bir genel kurul bu siteyi yönetebilir. Öbür türlü bu mafyatik bir yönetim olur. Biz bunu kabul etmiyoruz. Yıllardır aidatları istedikleri gibi arttırıyorlar ve genel kurul onayını almadan bunu yapıyorlar. Bizim hiçbir şeyden haberimiz yok sadece bilgilendirme olarak asgari ücrete yüzde elli zam yapılmış bu sebepten ocak ayı itibariyle yüzde elli zam yapıldı. Ancak 12 ay içinde parça parça zam yaparak neredeyse yüzde iki yüz yirmi zam yaptılar.

Örneğin 12 ay önce benim dairemin aidatı bin 40 TL iken bu gün Ocak ayı itibariyle 3 bin 300 TL oldu. Biz nasıl barınacağız ve bizim ne yapmamız gerekiyor. Biz bu gün bunları buradan kovmak için toplandık" açıklamalarında bulundu.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 36
  • Adil 3 ay önce Şikayet Et
    Ohhhh çok sevindim bedava yaşamaya alıştınız devletin etinden sütünden faydalandığınız yeter şimdiye kadar az bile 5bin olsun normal vatandaş mah.aralarında sürünsün siz yan gelip yatın park yeriniz çocuk parkınız yürüyüş yolunuz bisiklet yolunuz merkezi ısıtmanız güvenliğiniz var şükredin halinize 10bin olsun bence
    Cevapla
  • Hasan 3 ay önce Şikayet Et
    Bu sorun tüm toki bloklarında olmaya başladı. Devletin bir an önce tedbir alması gerekir. Yoksa sonuç çok kötü olacak, korsan yönetim oluşturuyorlar sonra da fahiş aidat uyguluyorlar,,yönetimi değiştirmek bile olmuyor. Degistiremiyirsun. 1/3 kişinin avukata vekalet verince noterden ancak yönetimi fesh ediyorsun. Bu da iyi para ediyor toplu vekalet 350₺ tek başına vekalet 650 ₺ ediyor.
    Cevapla
  • engin 3 ay önce Şikayet Et
    kural olmalı belkide var bilinmiyor. Ortalama kiranın yüzde onunu geçmemeli.
    Cevapla
  • mikyop 3 ay önce Şikayet Et
    allah kötünün belasını versin. bir ev kirası aidat...
    Cevapla
  • ayse 3 ay önce Şikayet Et
    Kurali olan site yöneme yasasi cikarilmali. Yönetici ve bekci sitede yönetebilecek donanimlara sahip olmali. sertifasi olmaya ne yönetici nede bekci olmali. Bekciler yöneticiler tarfindan kendilerine karsi muhalefet olanlara hizmet verdirtmiyorlar. Evlerini satmak iosteyenler engellenmekte ve komisyon talep edilmekte. Buna birileri artik dur demeli ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBAN'la vergi kaçıran yandı - Gazete manşetleri
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...