CHP'li Yılmaz Büyükerşen'den partisine çok ağır sözler: Kıskançlıklar, iftiralar...

Eskişehir’de 25 yıllık belediye başkanlığı döneminin sonuna gelen ve yeniden aday gösterilmeyen CHP'li Yılmaz Büyükerşen, parti içini anlatırken "Geçimsizlik, anlaşmazlık, kıskançlıklar, iftiralar" ifadeleriyle CHP’yi yerden yere vurdu.

GİRİŞ 15.01.2024 20:00 GÜNCELLEME 15.01.2024 20:58
Bu Habere 216 Yorum Yapılmış

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in yerine daha önce belediyede hukuk müşavirliğinin yanı sıra seçim sürecine kadar genel sekreter olarak görev yapan Ayşe Ünlüce aday gösterildi.

25 yıllık başkanlık döneminin sonuna yaklaşan Büyükerşen, CHP’nin Eskişehir milletvekilleri Utku Çakırözer, İbrahim Arslan, Jale Nur Süllü, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce, Tepebaşı Belediye Başkan adayı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkan adayı Kazım Kurt ve CHP İl Başkanı Talat Yalaz ile birlikte partisinin aday tanıtım toplantısına katıldı.

"GEÇİMSİZLİK, ANLAŞMAZLIK, KISKANÇLIKLAR, İFTİRALAR, TERS YORUMLAR..."

Adayların açıklamalarının ardından konuşan Büyükerşen, partisini eleştirdi.

Büyükerşen, "Gençliğimde, gazeteciliğim sırasında her gün CHP’de vaktimizin büyük bir kısmı geçerdi. Rahmetli Yaşar Eğitim vardı, avukattı, il başkanı. Niyazi Önal genç avukat. Tahsin Atakan diye çok genç bir avukatımı vardı. Oraya gelirler siyasi tartışmalar olurdu. Fakat gördüğüm bir şey olurdu, şeyi görmeye başladım. Hep bir araya geldikleri zaman hepsi çok iyi ahbap, hepsi Atatürk idealleri, partinin seçimlerde kazanması için yapılacak işleri konuşurlar. Fakat bir kısmı çekip gittikten sonra iki kişi yan yana gelince, diğer gidenlerin dedikodusunu yaparlar. Derken gördüm ki; geçimsizlik, anlaşmazlık, kıskançlıklar, iftiralar, ters yorumlar, herkes birbirinin ayağının altına karpuz kabuğu koyma gibi eğilimler içerisinde.

"BUGÜNKÜ SİYASETTE BİRAZ DAHA BOZULMUŞ VAZİYETTE"

Nasıl bu parti adam olacak diye düşünüp durmuşumdur. Kafamın bir köşesinde bu kalmıştır. Uzun gençlik yıllarımda da üniversite yıllarımda da aynı şeyleri gördüm. Ve hala da bugünkü siyasette de biraz daha bozulmuş vaziyette.

"CESARETLE, HİÇ ÇEKİNMEDEN SÖYLÜYORUM"

CHP’nin büyük hastalıklarından biri, adeta bir virüs, mikrop gibi siyasetle uğraşan insanlar arasında ne yazık ki var. Bunu cesaretle hiç çekinmeden söylüyorum, hocalık vasfıma sığınarak söylüyorum. İster inanırsınız, ister inanmazsınız. Gözlemlerimle bu olaylar hep ön plana çıktı. Türkiye’deki, Büyük Millet Meclisi’ndeki siyaseti, tek partili dönemden çok partili döneme geçişte hep gördüm" sözlerini kullandı.

KAYNAK: DHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 216
  • Deli Veli 3 ay önce Şikayet Et
    Söylediklerin yüzde yüz doğru da olsa, hatta daha fazlası da olsa; aday gösterilmedikten sonra söylüyorsan zerre kadar değeri yoktur.
    Cevapla
  • köylü 3 ay önce Şikayet Et
    Sakin kafayla oturup, 25 senede, cadde ve sokak ismi değiştirmekten, aklına her estiği noktaya ne olduğu belli olmayan anonim heykel koymaktan, raylı sisteme karşı olduğunuzu açıklamanıza rağmen, oyuncak lunapark gezi trenini, toplu taşıma aracı olarak sefere koymaktan başka, bu şehre değer katacak ne verdim diye hiç düşündünüz mü?
    Cevapla
  • ali 3 ay önce Şikayet Et
    bu ülkede ne kadar kör cahil varsa chp de ünvanlarına bakıyorsun ordinaryus prof icraatına konuşmasına bakıyorsun mağara adamı
    Cevapla
  • Nazmi baba 3 ay önce Şikayet Et
    Yenimi anladın prof bunlar hepsiböle chp cığırından çıktı pkk dümen suyuna girdi yazıklar olsun ATATÜRK çüyüz diyenlere.
    Cevapla
  • yasin 3 ay önce Şikayet Et
    chp yi sevmiyorum tamam ama bu adam bu güne kadar neredeydi bu açıklamaları yapmadın bunlar bir gündemi oldu , ha tamam şimdi anladım aday gösterilmedin 80 küsür yaşına geldin tuvaletini zor yapıyorsun hala eskişehirin belediye başkanı oalcam diye yırtınıyorsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Karadeniz'de doğal gazdan sonra petrol heyecanı! İller açıklandı
Hiçbirinin haberi yok! Gençlere 'önden kredi'