SON DAKİKA! Irak ve Suriye'nin kuzeyine hava harekatı: 23 hedef imha edildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak ve Suriye'nin kuzeyine düzenlenen hava harekatlarında 23 hedefin imha edildiğini ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

GİRİŞ 15.01.2024 23:18 GÜNCELLEME 15.01.2024 23:32
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİNE GÖRE...

Bakanlıktan yapılan açıklamada, PKK/YPG/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek Irak ve Suriye kuzeyinden halka ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51. maddesinden doğan meşru müdafaa hakkı doğrultusunda, Irak'ın kuzeyindeki Metina, Gara, Hakurk ve Kandil bölgeleri ile Suriye'nin kuzeyinde bulunan terörist hedeflerine saat 22.00'de hava harekatları düzenlendiği belirtildi.

GELİR ELDE ETMEK MAKSATLI KULLANILAN 23 HEDEF İMHA EDİLDİ

Açıklamada, "İcra edilen hava harekatları ile bölücü terör örgütü tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, tünel, mühimmat/malzeme deposu, ikmal malzemeleri ve terör örgütü tarafından gelir elde etmek maksatlı kullanılan tesislerden oluşan 23 hedef imha edilmiştir. İcra edilen bu harekatlarda, azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Asil milletinin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerinin, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkenin ve milletin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edeceği vurgulanan açıklamada, harekatlar sırasında masum insanların, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbirin alındığı belirtildi.

 

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 72
  • Kutahyali 3 ay önce Şikayet Et
    Her metre kareye ustlerimizi kuralım yan bakan olursa boommm
    Cevapla
  • Aytek 3 ay önce Şikayet Et
    Rabbim yar ve yardımcısı olsun yiğitlerimizin
    Cevapla
  • vatan önce 3 ay önce Şikayet Et
    devletime sesleniyorum burada kim varsa kim teröristleri korluyorsa oda teröristir yanıda olsa bile bombalansın ne işi var teröristin ve ne işin var senin burada ve bunu açıkça söylüyorum içeride abd israilli kişiler var bunu çok iyi biliyoruz biden ne dedi kazanırsam muhalefetle hükümeti yıkacağız dedi işte kanıtı türksen bunu görürsün
    Cevapla
  • Koli 3 ay önce Şikayet Et
    Girin misakı milli sınırları ilan edin olsun bitsin!!!
    Cevapla
  • Mert 3 ay önce Şikayet Et
    Sinek gibi gebermelerine rağmen, hala Amerika ve Batı tetikçiliğine devam ettiklerine göre; bu çapulculara, çok büyük paralar döküyor olmalılar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?