Lütfü Savaş, CHP'yi karıştırdı: Hatay halkı hesap sormayı bilir

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Hatay'da Lütfü Savaş ile devam etmesi parti içinde kaos oluşturdu. CHP'den Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı 5 isim, Lütfü Savaş'ın aday gösterilmesine basın bildirisi ile tepki gösterdi.

GİRİŞ 16.01.2024 23:22 GÜNCELLEME 17.01.2024 10:02
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

CHP'de yerel seçimler öncesi "adaylık" krizi artarak devam ediyor. Verdiği "namus" sözünü unutarak ön seçim kararından dönen Özgür Özel, tüm tepkilere rağmen Hatay'da mevcut başkan Lütfü Savaş'ı yeniden aday gösterdi. CHP'den Hatay Büyükşehir Belediye Başkan aday adayları Hikmet Çinçin, H. Cihat Açıkalın, Serkan Topal, Ayhan Kara ve Birol Ertem, mevcut başkan Lütfü Savaş'ın aday gösterilmesine basın bildirisi ile kazan kaldırdı.

5 ismin ortak yayınladığı bildiride Hatay halkının iradesinin yok sayıldığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Amacımız hem deprem faciasıyla neredeyse yerle bir olan Hatay'ımıza yönetsel anlamda hizmet etmek, hem de partimiz için ülke genelinde esen ve partiye mesafeli olan kitleyi bile cezbeden değişim heyecanını yaşamın her alanına yaymaktı. Ancak söz konusu değişim, zihniyet değişimi, ilkelere uymak ve partinin ahlaki değerlerini sahiplenmekle mümkün olabilirdi.

KARAR PARTİDE "İNFİAL" OLUŞTURDU

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in 'Alternatif bulamadık' sözleri aday adayları arasında bulunan, biri bir dönem, diğeri iki dönem TBMM’de halkını temsil etmiş iki milletvekilini, dört dönem boyunca Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nı yöneten bir başkanı, Hatay Barosu’nu iki dönem yöneten bir başkanı ve uluslararası arenada yönettiği şirketleri dünya çapında bir marka yapan bir işadamını, destekçilerini ve halkı ciddi bir şekilde rencide etmiştir. Gerek ulusal ve uluslararası görsel ve yazılı basında, gerekse sosyal paylaşım sitelerinde yüz binlerce insanımızın tepkileri Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığı konusunda alınan kararın infial yarattığının en önemli göstergesidir.

"HATAY HALKI HESAP SORMAYI BİLİR"

Hatay halkı, haklarını ve özgürlüğünü savunmayı, hesap sormayı bilir, laik ve demokrattır, devletine bağlıdır, ayrımcılığa, kibir ve dayatmalara müsaade etmez, şehre ve topluma zarar verenleri affetmez. Hal böyle iken CHP’nin parti yöneticilerinin aday belirleme konusunda verdikleri sözlerin, açıklanan adayda vücut bulmadığına üzülerek şahit olduk. Başarısızlığı tescil edilmiş ve halkın gözünde güvenini yitirmiş bir şahısla yola devam kararının doğru olmadığını, bu kararın seçimin peşinen kaybedildiği, Hatay’ın yaralarını derinleştirdiğini ve değişime olan inancı zayıflattığını, her şeyden önemlisi;  bu durumun partiden kitlesel kopuşlara sebebiyet vereceğini ve bunun sonucunda Hatay ilimiz, insanlarımız ve partimiz adına telafisi imkansız sorunlarla karşılaşacağımız gerçeğinin altını çizmek isteriz. Hatay Halkı’nın iradesini yok sayan dayatmaları kabul etmeyeceğimizi beyan ediyor; CHP'nin yetkili kurullarınca verilen kararın ne kadar doğru olduğunun değerlendirmesini kıymetli halkımızın takdirine bırakıyoruz."

KAYNAK: DHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 46
  • Hasan cem 3 ay önce Şikayet Et
    Kırsal kesimde yaşayandan oy alıyormuş eskide kaldı çok bekler kırsalda.
    Cevapla
  • Selam 3 ay önce Şikayet Et
    Takım tutar gibi parti tutanların sayısı fazla olduğu için tekrar aday olması sorunlu gözükmeyen aday
    Cevapla
  • Selamı Bakkaylı 3 ay önce Şikayet Et
    5 adaydan bir tanesini mi bulmadi.özgür özel.her biri birbirinden değerli olan insanlardı.yazik bu bir dayatma.simdiden AKP.ye hayırlı olsun .özgür özel kendi topuğuna sıktı ne yazıktır.halkın iradesini yok sayanı halk gerekli cezayı verir.saygilar
    Cevapla
  • Eyüp 3 ay önce Şikayet Et
    Namus sözü mü o da ne ya
    Cevapla
  • Aslı Astarıyok 3 ay önce Şikayet Et
    bu partinin nasıl bir ahlakı varmış ya..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bahçeli talimat verdi! MHP'den sürpriz adım
Öğretmen atama takvimi için gözler Kabine'de! Masadaki gündem başlıkları neler?