Futbol topu büyüklüğünde kitle çıkarıldı! “Böyle bir kitleyi 20 yıldır görmedim!”

Karın şişliği şikayetiyle Adana’da hastaneye başvuran Altun Kaya, hayatının şokunu yaşadı. Dünyada çok nadir görülen 3 kilogram ağırlığındaki Alveolar Soft Part Sarkom isimli kitle hastanın karnından çıkartıldı.

Futbol topu büyüklüğünde kitle çıkarıldı! “Böyle bir kitleyi 20 yıldır görmedim!”
Futbol topu büyüklüğünde kitle çıkarıldı! “Böyle bir kitleyi 20 yıldır görmedim!”
GİRİŞ 17.01.2024 10:33 GÜNCELLEME 17.01.2024 13:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Altun Kaya, yaklaşık 1 senedir şikayetçi olduğu şişlik ve karnındaki şekil bozukluğu geçmeyince Aralık ayının başında sağlık ocağına başvurdu. Doktorunun yönlendirmesi üzerine hastaneye başvuran Kaya’ya yapılan tahliller sonucu karnında kitle bulundu. 63 yaşında ve 6 çocuk 5 torun sahibi olan Altun Kaya, büyük bir şaşkınlık yaşadıktan sonra Acıbadem Adana Hastanesi Genel Cerrahi ve Obezite Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Orçun Yalav’ın yolunu tuttu.

Yeni virüs en çok kalbi hedef alıyor! Covid-19’un varyantlarında artış…Yeni virüs en çok kalbi hedef alıyor! Covid-19’un varyantlarında artış…

TÜMÖR KONSEYİ HASTAYI DEĞERLENDİRDİ

Yapılan uzun incelemeler sonucu hastanın retroperitoneal alana yerleşmiş bir kitle yüzünden karnında problem yaşadığı kesinleşti. Doç. Dr. Orçun Yalav Acıbadem Adana Hastanesi tümör konseyinde hastanın tedavi yoluna ve yapılacak operasyonuna karar verdi.

Kış aylarında görülme sıklığı arttı! Kardiyoloji uzmanı uyardı!Kış aylarında görülme sıklığı arttı! Kardiyoloji uzmanı uyardı!

Başarılı operasyon sonucu Altun Kaya’nın karnındaki kitle alındı ve o esnada doktorlar bir şok daha yaşadı. Ameliyat sırasında çıkarılan kitlenin futbol topu büyüklüğünde olduğu ve aslında dünyada çok nadir görülen 'Alveolar Soft Part Sarkom' isimli bir kitle olduğu saptandı.

İç kanama belirtileri nelerdir, neden olur? İç kanamalarda ilk yardım nasıl yapılır?İç kanama belirtileri nelerdir, neden olur? İç kanamalarda ilk yardım nasıl yapılır?

AMELİYAT 7,5 SAAT SÜRDÜ!

Büyük bir titizlikle gerçekleştirilen ameliyatın ardından eski sağlığına kavuşan Altun Kaya, taburcu edildi. İhlas Haber Ajansı’na konuşan Doç. Dr. Orçun Yalav, "Kitlenin içerisi ve etrafında çok sayıda damarsal yapı vardı. Damarın çok olması kanama riskinin yüksek olması anlamına gelir. Ameliyat yaklaşık 7,5 saatimizi aldı, büyük bir titizlikle yaptığımız ameliyatta önemli bir kanama olmadı. Hastaya 5 ünite kan takviyesi yaptık. Ameliyattan sonraki erken dönemde hasta çok rahatladığını ve iştahının açıldığını söyledi. İyileştiğini görmek beni ve ekibimizi mutlu etti" dedi.

“20 YILDIR BÖYLE BİR KİTLE GÖRMEDİM!”

Altun Kaya’nın karnından çıkarılan kitlenin dünyada çok nadir görüldüğünü belirten Doç. Dr. Yalav, "Olayın en enteresan tarafı bu kitle nadir tümörler diye adlandırdığımız tümörlerden daha da nadir. İyi yanı kitlenin yavaş ilerlemesiydi. Bundan sonra hastamız yakın takibimizde olacak. Kitlenin büyüklüğü ortalama 20x25 santimetre ve 3 kilogram ağırlığındaydı. 15-20 yıldır bu mesleği yapıyorum ve böyle bir kitleyi hiç görmedim. Mutlu olduğumuz nokta böyle büyük ve nadir bir kitlede hiçbir sorun yaşamadan hastayı tedavi etmemizdi" dedi.

“SAĞLIK OCAĞINA ÖYLESİNE TAHLİL YAPTIRMAYA GİTMİŞTİM”

Taburcu edilen Altun Kaya ise ameliyattan sonra rahat bir nefes aldığını belirterek, "Karnımın şeklinin bozuk olduğunu hissediyordum. Sağlık ocağına öylesine tahlil yapmaya gittim ve doktor tahlillerime bakınca karaciğer enzimlerimin yüksek olduğunu, bir dahiliyeye görünmemi söyledi. Orçun hocamıza geldim ve ameliyat kararı verdi. Ameliyat oldum ve rahatladım. Çıkan kitleyi resim olarak gösterdiler ve çok şaşırdım. Şu an herhangi bir sıkıntım yok sağlıklıyım, mutluyum" açıklamasında bulundu.

KAYNAK: İHA
Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Güneş 3 ay önce Şikayet Et
    Geçmiş olsun ALLAHIM şifa versin Aminnn
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim
Bombalı saldırı hazırlığındaki DEAŞ'lı yakalandı