Mehmet Selim Kiraz'ın katilinin kuzeni, CHP'de kampanya yöneticisi oldu

2015'te Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden katil terörist Bahtiyar Doğruyol'un kuzeni Utku Doğruyol, CHP'nin kampanya yöneticisi olarak atandı.

Mehmet Selim Kiraz'ın katilinin kuzeni, CHP'de kampanya yöneticisi oldu
Mehmet Selim Kiraz'ın katilinin kuzeni, CHP'de kampanya yöneticisi oldu
GİRİŞ 18.01.2024 11:03 GÜNCELLEME 18.01.2024 11:19
Bu Habere 308 Yorum Yapılmış

Partilerde bir yanda il ilçe ve belde adayları belirlenirken bir yandan da kampanya kadroları şekillendiriliyor.

CHP'de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Genel Başkan Özgür Özel arasında süren aday belirleme çekişmesi skandalı büyürken yeni bir skandal daha patladı.

Her dönem, parti içinde toplumu rahatsız eden bağlantıları ile yer alan 1-2 isim, CHP kadrolarında kendine yer buluyor.

Yerel seçim kampanya kadrosunda da yine bir isim dikkat çekti.

KATİLİN KUZENİ KAMPANYA KADROSUNDA

2015'te Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden katil terörist Bahtiyar Doğruyol'un kuzeni, CHP'de kendine yer buldu.

Katilin kuzeni Utku Doğruyol, doğrudan Özgür Özel'e bağlı sosyal medya direktörü ve kampanya yöneticisi olarak ekibe katıldı.

Başta Özgür Özel ile olmak üzere partililerle derin ilişkileri olan Doğruyol'un görevlendirilmesi, sosyal medyada tepki çekti.

MEHMET SELİM KİRAZ'IN ŞEHİT EDİLMESİ

Gezi Parkı odaklı olaylarda 16 Haziran 2013'te yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 269 gün sonra 11 Mart 2014'te hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüne iliştin soruşturmayı yürüten savcı Kiraz, 31 Mart 2015'te Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na avukat gibi giren 2 terör örgütü üyesince adliyenin 6'ncı katındaki makam odasında rehin alındı.

Saatlerce süren çabaların ardından odasında silahla vurulan Kiraz, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken 2 terörist Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol, güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi.

Soruşturmada, biri avukat girişinden elinde cübbeyle, diğeri ise vatandaş kapısından arama yapılarak adliyeye giren teröristlerin savcıyı rehin aldıklarında Yunanistan ile telefon görüşmesi yaptıkları ve talimat üzerine savcıyı öldürdükleri belirlendi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 308
  • Muhafız 3 ay önce Şikayet Et
    Şaşırmadık.
    Cevapla
  • +ekrem+ 3 ay önce Şikayet Et
    işte vatan millet düşmanı c h p normal
    Cevapla
  • insanlık 3 ay önce Şikayet Et
    Yakışanı yapmışlar.
    Cevapla
  • Ahmet 3 ay önce Şikayet Et
    Chp parti falan değil, teröristlere, devlet düşmanlarına destek olan, kol kanat geren bir oluşumdur, Devlette bunu böyle değerlendirmelidir
    Cevapla
  • Guaidoglu 3 ay önce Şikayet Et
    Chp aynı chp hiç deyimedi.
    Cevapla
  • YILMAZ 3 ay önce Şikayet Et
    AKLISELİM CHP'liler, sizlerin şehit ve şehit yakınları yokmu? Bu CHP yöneticilerinin terör sevicilikleriyle ilgili gereğini yapın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş! İlk 11'ler
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak