Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Afrika açıklaması: Çaba gösteriyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Afrika ülkelerinde siyasi gerginliklerin, askeri çatışmaların ve ekonomik bunalımların bitmesi için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Afrika açıklaması: Çaba gösteriyoruz
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Afrika açıklaması: Çaba gösteriyoruz
GİRİŞ 19.01.2024 22:47 GÜNCELLEME 19.01.2024 22:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yılmaz, Uganda'nın başkenti Kampala'da düzenlenen Bağlantısızlar Hareketi (NAM) Devlet ve Hükümet Başkanları 19. Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu.

Yılmaz, Türkiye'nin Afrika ülkeleriyle "kazan-kazan" politikası kapsamında hareket ettiğine değinerek, bölgedeki siyasi gerginliklerin, askeri çatışmaların ve ekonomik bunalımların bitmesi için çaba gösterdiklerini kaydetti.

Güvenlik ve siyasi istikrarın sağlanamadığı durumda demokrasi ve kalkınmanın da inşa edilemeyeceğinin altını çizen Yılmaz, Afrika'nın daha fazla güvenliğe ve istikrara ihtiyacı olduğunu ve bu noktada Türkiye'nin desteğe hazır olduğunu belirtti.

"EN DİNAMİK KITA"

Yılmaz, Türkiye ile Afrika ülkeleri arasındaki ilişkilerin Recep Tayyip Erdoğan döneminde ilerleme kaydettiğine değinerek, "Afrika'nın bugün en dinamik kıta olduğuna inanıyoruz." dedi.

Zirveyi de değerlendiren Yılmaz, "Bu zirve hem üye ülkeler hem de bölge ülkeleri için çok önemli. Türkiye de bu zirveye özel misafir olarak davet edildi. Bu zirvenin ana amacı küresel anlamda refah ve barış için işbirliği arayışıdır. Bağlantısızlar Hareketi de bu anlamda önemli bir kuruluştur." ifadesini kullandı.

Yılmaz, "Maalesef geçmişe baktığınızda dünyada eşitsizlik arttı ve dünyanın farklı yerlerinde çok fazla siyasi gerilim var. Bizim ihtiyacımız olan, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da belirttiği gibi 'Dünya 5'ten büyüktür' mottosuyla hareket etmek." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Gazze'de yaşanan insani krizin bir an evvel sona ermesini istediğini vurgulayan Yılmaz, Filistin devletiyle yeni bir görüşme sürecinin başlatılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • ByMeedivenaltı 3 ay önce Şikayet Et
    kendi milleti Afrikalı dan beter halde adamların derdine bak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü