Yakıt tankeri arızalandı, Boğaz trafiğe kapatıldı

Liberya bayraklı Peria isimli yakıt tankeri İstanbul Boğazı geçişi sırasında arızalandı. Boğaz çift yönlü trafiğe kapatıldı. Yakıt tankeri, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü römorkörleri eşliğinde güvenli alana çekiliyor.

GİRİŞ 21.01.2024 12:39 GÜNCELLEME 21.01.2024 13:43
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiği, bir tankerin demir atması nedeniyle askıya alındı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Rusya'dan İzmir'e seyir halindeki PERIA isimli tankerin İstanbul Boğazı Keçilik Koyu mevkisinde demir atması nedeniyle İstanbul Boğazı'nda gemi trafiğinin, çift yönlü ve geçici olarak askıya alındığı belirtildi.

Açıklamada, gemiye Kıyı Emniyeti römorkörleri ve tahlisiye botları ile müdahale edildiği aktarıldı.

ÇANAKKALE BOĞAZI'NDA DA GEMİ ARIZALANDI

Çanakkale Boğazı'nda makine arızası yapan ve sürüklenen Kamerun bayraklı gemi, römorkör eşliğinde götürüldüğü Karanlık Liman bölgesine demir attı.

İzmir’den Rusya’ya giden 123 metre uzunluğundaki Kamerun bayraklı ‘BALKAN 1’ isimli genel kargo gemisi, sabah saatlerinde Kepez Limanı açıklarında makine arızası yaptı. Sürüklenen geminin kaptanı, durumu telsizle Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi Müdürlüğü'ne bildirdi. Bölgeye Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait Türkeli römorkörü sevk edildi. Diğer gemi kaptanları ise arıza hakkında bilgilendirildi. Römorkör eşliğinde Karanlık Liman bölgesine götürülen gemi, demir attı.

KAYNAK: AA, DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Ifade özgürü 3 ay önce Şikayet Et
    Bu yakıt tankerleri ne tesadüftür hep boğazda arızalanıyor.
    Cevapla
  • Mert 3 ay önce Şikayet Et
    İşte Erdoğanın Kanal İstanbul projesi bir daha önemini kazanmış oldu
    Cevapla
  • Kemal 3 ay önce Şikayet Et
    Kanal yapılsın ama yeri yanlış konunun uzmanları bu kanalın tuzla civarından açılması gerekliliğini söylüyor. Açılacak olan yer sürekli kum ile dolacağından kanal işlevsiz olacak ve kapanacaktır.
    Cevapla
  • Usta 3 ay önce Şikayet Et
    Bir şey olmuş tür da gemi arızalandı
    Cevapla
  • Orhan 3 ay önce Şikayet Et
    Demekki keyfiyet degil mwcburiyetmis. kanal istanbul
    Cevapla
  • Mustafa 3 ay önce Şikayet Et
    Kanal istanbul projesi neden bu kadar önemli, şimdi gaha iyi anlaşılmıştır umarım.Arızalanan gemi tamda istanbul boğazından geçiş yaparken tarihi sarayların ,tarihi konakların önünde arızalı haliyle sürüklenip,kıyıya çarparak patlasaydı oluşacak kaos ve kargaşayı düşünebiliyormusunuz.?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş