Levent Gültekin: CHP kendi seçmenlerine koyun muamelesi çekiyor

Gazeteci Levent Gültekin CHP'deki yerel seçim karmaşasını anlattı. CHP'nin Garanti gördükleri yerleri rant kapısı haline getirdiğini söyleyen Gültekin "CHP şu an kendi seçmenlerine koyun muamelesi çekiyor." dedi.

GİRİŞ 22.01.2024 13:55 GÜNCELLEME 22.01.2024 13:55
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

31 Mart yerel seçimlerine çok kısa bir süre kalırken CHP'de Genel Başkan Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki adaylık kavgası devam ediyor. Özgür Özel partide kendi gücünü oluşturmaya çalışırken, İmamoğlu ise partiyi ele geçirmek için il ve ilçe belediyelerinde etkin olmaya çalışıyor. 

"ADAY BELİRLEYEMİYORLAR"

CHP'de yaşanan yerel seçim karmaşasını Youtube programında ele alan muhalif gazeteci Levent Gültekin her şeyi adeta ortaya döktü. CHP yönetiminin aday belirleyemediğini söyleyen Gültekin, "İzmir'i açıklayamıyorlar. İstanbul'da Kadıköy, Ataşehir, Beşiktaş, Sarıyer.. cHP'nin altın hisseleri diyorum ben bunlara... Bu bölgeler CHP'nin altın hissesi. Altın hisse kimin elinde kalacak kavgası veriyorlar. Yani Çankaya belirlenmiyor." dedi. 

"KENDİ SEÇMENİNE KOYUN MUAMELESİ YAPIYORLAR"

CHP yönetiminin 'kazanmak' diye bir düşüncesinin olmadığını söyleyen Gültekin İzmir, Kadıköy, Beşiktaş, Çankaya gibi garanti görülen bölgelerin rant kapısı olarak görüldüğünü söyledi. Gültekin, CHP'nin aslında kendi seçmenlerine koyun muamelesi çektiğini belirterek 'Bizim garanti gördüğümüz yere odun koysak kazanırız odun!' düşüncesinde olduğunu belirtti. 

Yerel seçim hazırlıkları kapsamında CHP ile AK Parti'nin aday belirleme stratejisinin farkını ortaya örneğiyle koyan Gültekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni dönem için anketlerde adı çıkan ismi nasıl ikna ettiğini de şu sözlerle aktardı;

"Tayyip Erdoğan nasıl çalışıyor görelim. İkisine bakın ve niye bu adamın kazandığını anlayın. Niye biz 20 yıldır bu muhalefetin elinde rehin kaldığımız anlaşılsın diye anlatıyorum bunu.

İstanbul'un bir ilçesinde Tayyip Erdoğan, 2019'dan önceki belediye başkanından bir şey istiyor. Adını vermeyeceğim ilçenin. Belediye başkanı da bunu yapmıyor.

2019'da o adamı aday yapmıyor o ilçeden. Ve 2019'da o ilçeyi AK Parti kaybediyor. Kaybediyor ama o zaman kaybedeceğini bilmiyor. Biz oyu parti olarak alıyoruz duygusu ile onu aday yapmıyor.
Bu seçimde anket yaptırıyor, o adamın ismi çıkıyor. Önce partiden üst düzey yöneticileri gönderiyor bu ama gidin ikna edin'. Adam ne diyor? 'Siz beni harcadınız ben aday olmuyorum.."

İl başkanını gönderiyor 'Gidin ikna edin'. Kafaya koymuş ya İstanbul'u almayı, o ilçeyi kazanmak istiyor ya... İl başkanı gidiyor.

Bu arkadaş diyor ki, 'Olmuyorum. Beni harcadınız'. Tayyip Erdoğan'ın kendisi arıyor. Ne diyor adama biliyor musun: 'Ben mi geleyim sen mi gelirsin?' O da 'Yok efendim siz zahmet etmeyin ben gelirim' diyor.

'O da git o zaman aday ol' diyor. Dün o adamın adını açıkladı. Çok basit anket yapıyor. Halk diyor ki 'bunu istiyoruz.'

'Ben Cumhurbaşkanıyım onun ayağına gitmem' demiyor. Adam böyle pragmatik. Şimdi sen burada parti içi çeteler İzmir kimde kalsın kavgası veriyor."

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 84
  • Bilocan 3 ay önce Şikayet Et
    Hayatları yalan-dolan olan bu yaratıklara KOŞULSUZ OY VERENLERE ADAMLAR ELBETTE KOYUN MUAMELESİ ÇEKECEK...bi tane PUT (heykel) ,önüne biraz OTT (çelenk)....oylar garanti...Başka ne yapacaklardı yani....???
    Cevapla
  • MUZAFFER NAFİZ 3 ay önce Şikayet Et
    Bu haberi 31 Mart tarihine kadar her gün manşetten verin
    Cevapla
  • O k u r 3 ay önce Şikayet Et
    Kur'an'ın son mesaj olduğuna inanıp da nefsine yenik dülen çok insan var bu dünyada... Ama aleni inkar edenle yan yana durmak neyin nesi...
    Cevapla
  • Fenası 3 ay önce Şikayet Et
    E öyle değil mi
    Cevapla
  • GECE KARTALI 3 ay önce Şikayet Et
    Koyundan ne farkları varki dahada kötü..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!