Elebaşılığını İsmail Süner'in yaptığı organize suç örgütü çökertildi

Antalya (Alanya) merkezli Adana ve Kahramanmaraş'ta eş zamanlı olarak düzenlenen “KAFES-32" operasyonlarında elebaşılığını İsmail Süner'in yaptığı organize suç örgütü çökertildi

GİRİŞ 23.01.2024 08:29 GÜNCELLEME 23.01.2024 11:14
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu düzenlenen "Kafes-32" operasyonlarında aralarında örgüt elebaşı İsmail Süner’in de olduğu 11 şüpheli yakalandığını açıkladı.

ÇOK SAYIDA SUÇ KAYDI

Organize suç örgütünün Antalya (Alanya) genelinde iş yerlerini kurşunlayıp esnaflar üzerinde baskı kurarak, iş yerlerinden para talep ettikleri, örgüt lideri ve bazı örgüt mensuplarının mağdur şahısların ikametine silah zoru ile girerek şahısları kaçırdıkları, internet bankacılığı üzerinden şahısların hesabında bulunan paraları kendi hesaplarına geçirdikleri ve polise gitmeme konusunda tehditte bulundukları, müştekilerin kiralık evlerini ellerinden alıp, bu evleri kendilerinin çalıştıracağını söyleyerek tehdit ettikleri, yuşturucu ve silah ele geçirilmesi olayından sorumlu tuttukları mağduru grup halinde darp ettikleri ve kaçırdıkları, darp ettikleri mağdurları kayıt altına alarak zorla para tahsil edip senet imzalattıkları, kalabalık gruplar halinde gezerek halk ve esnaf üzerinde baskı kurdukları tespit edildi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 26
  • selim karakurt 3 ay önce Şikayet Et
    bu gibi olaylar rüşvet ve şebekeler türkiye nin her tarafına dağılmış malesef allahın iznıyle tümü çökecek
    Cevapla
  • Gergerli Zaza 3 ay önce Şikayet Et
    Bu tip olaylar hep vardı, bu tipleri toplayacak bir bakanımız yoktu. Allah razı olsun sayın Bakanım. Garibanın, kimsesizin yanında siz oldukça bu kirli işlere tevessül edenler yok olacak inşaallah..
    Cevapla
  • Xyz 3 ay önce Şikayet Et
    Çok sayıda suç kaydı varda neden elini kolunu sallaya sallaya geziyor. Yakalasanızda bu ceza kanunlarıyla birkaç kişi ceza alır ve onlarda en fazla bir kaç yıl içerisinde dışarda. Sonra şikayet edenlere daha fazla bela olacak niye çünkü başımızda onlara hak ettikleri caydırıcı ceza verecek devlet yok.
    Cevapla
  • Hamit Turcan 3 ay önce Şikayet Et
    Asıl sorun bu çete bu kadar gelişirken siz ne yapıyordunuz
    Cevapla
  • Danimarkadan 3 ay önce Şikayet Et
    Hep görevde kalın bakanım başarılar güzel haberler bunlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri