Ankara'dan Süleymaniye ve Mahmur kararı! Türkiye resti çekti: Gerekeni yapmazlarsa...

Ankara'da Kandil ve Metina ile birlikte, Süleymaniye ve Mahmur'daki terör varlığıyla mücadele edilmesi kararlaştırılırken, Süleymaniye ve KYB'ye ayrı parantez açıldı.

GİRİŞ 23.01.2024 11:51 GÜNCELLEME 23.01.2024 12:29
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Türkiye, tüm güvenlik birimleriyle koordine şekilde terörle mücadeleye yoğunlaştı. Terörü kaynağında yok etme stratejisi sonrasında bölücü terör örgütünün tüm hücrelerine "mikroskobik" seviyede bakıldı.

Kandil ve Metina ile birlikte, Süleymaniye ve Mahmur'daki terör varlığıyla mücadele edilmesi kararlaştırıldı. Terör örgütü PKK'nın lojistik nakil merkezi olması, teröristlere eğitim verilmesi, yaralı teröristlerin tedavi edildiği yer olması ve teröristlerin geçiş noktası olması nedeniyle Süleymaniye bölgesine ayrı parantez açıldı. Ankara, KYB'ye "Terörle arana mesafe koy, gerekeni yap" mesajı veriyor. Aksi halde uygulanan yaptırımlar ötesinde adımlar atılabileceğini net şekilde dile getiriyor.

Bölücü terör örgütünün Irak'taki üstü kapalı Sünni-Şii ayrışmasını istismar alanı haline getirmek üzere çalışmalara giriştiği belirlendi. Türkiye, bu durumun önüne geçmek için de düğmeye bastı. Türk diplomasisi kaos yaratarak kendine alan açma çabasında olan bölücü terör örgütünün oyunları konusunda muhataplarını uyarıyor.

DAHA İLERİ ADIMLAR ATARIZ

Terörle mücadele doktrininin son ayağında Süleymaniye ve KYB'ye ayrı parantez açıldı. Son dönemde terör örgütü PKK ve türevleri için lojistik nakil merkezi haline gelen Süleymaniye'de teröristlere eğitim verildiği, yaralı teröristlerin burada tedavi edildiği ve teröristlerin Türkiye'nin operasyon bölgelerine geçiş güzergahı olduğu tespit edildi.

Bu noktada KYB'ye terörle arasına mesafe koyması gerektiği altı çizilerek verildi. Türk hava sahası geçtiğimiz yıl nisan ayından bu yana Irak Süleymaniye Uluslararası Havalimanı'nı iniş/kalkış için kullanacak hava araçlarının kullanımına kapatıldı. KYB terör örgütüyle mücadele konusunda gerekeni yapmaması halinde Türkiye tarafından daha ileri adımlar atılacağı açıklandı.

SİLAHLI TERÖRİSTLER VE SİYASİ AYAK RADARDA

Ankara, tüm sınırları boyunca terör örgütü varlığıyla mücadeleye girişti. Bu kapsamda Irak'ın kuzeyi ile Suriye'nin kuzeyi arasındaki ayrım ortadan kalktı. Türkiye, "Terörist neredeyse, hedefimiz orası" stratejisiyle ilerliyor.

Suriye, İran ve Irak'taki silahlı teröristler gibi Avrupa Birliği ülkelerinde palazlanan terörün siyasi ayağı da radara alındı. Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) gerçekleştirdiği operasyonlarla terör örgütünde uzun yıllar görev alan teröristlerin etkisiz hale getirilmesiyle "örgütün hafızası" da siliniyor.

TACİZLERE SERT KARŞILIK

Türkiye'nin kararlı mücadelesiyle sıkışan terör örgütü varlığını ispat etmek için hava şartlarını da fırsat bilerek Türkiye'nin üs bölgelerine taciz ve saldırılarını yoğunlaştırdı. Dün de taciz ateşi açan teröristlere misliyle karşılık verildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesine taciz ateşi açan 14 PKK/YPG'li teröristi ateş destek vasıtalarıyla etkisiz hale getirdi.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 72
  • Yorumcunun biri 3 ay önce Şikayet Et
    hepsini vurup geçmek lazım
    Cevapla
  • kara 3 ay önce Şikayet Et
    sulaymaneyi harıtanan simek gerekli benim vatan evlalari sehyit oluken sulaumaniye erbidiye bir yer kalmamalı israil ne yapdı filisdine gazreyi haritadan sildi sulaymaniyedeki kuruklu bedevi itlerini mi boyun egecegiz kanı bozuk terörisler
    Cevapla
  • Heco 3 ay önce Şikayet Et
    Israilide vuralım mavi gemimizi bastilar 8 sehit verdik tam zamanı kuduside kurtaririz zaten pkk israile çalışıyor baştan bitsin bunlar
    Cevapla
  • Heco 3 ay önce Şikayet Et
    Abd sihamizi vurdu biz neden besleyelim bunlari incirlikte çıkıp gitsinler hala halaa
    Cevapla
  • misafir 3 ay önce Şikayet Et
    geregini yapmasanız leşleriniz kurda kuşa yem yaparız kalırsa kurdun kuşun yiyecek yeriniz . 2002 öncesinin türkiyesi ve liderleri yok ya anlarsınız yada anlatırız .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar