Son dakika: Sınırda TIR'da yapılan aramada uçak ele geçirildi!

Kapıkule Sınır Kapısı'nda bir TIR'da yapılan aramada Cesna tipi uçak ele geçirildi. Sırbistan uyruklu sürücü V.M. gözaltına alındı.

GİRİŞ 23.01.2024 14:43 GÜNCELLEME 23.01.2024 15:35
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

Bulgaristan’dan Türkiye’ye gelen bir TIR'da risk analizleri kapsamında arama yapıldı. Aramada dorsede kanatları demonte halde 1964 model Cessna F172 tipi uçak bulundu.

Sürücü V.M. Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na muhalefet suçundan gözaltına alındı. Şüpheli V.M. işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

UÇAK HAVA LİMANINA ÇEKİLDİ

El konulan uçağın Çorlu Havalimanı'na gönderilmek üzere yazışmalar yapıldı. Fakat burada yer olmadığı için başka bir TIR’a yüklenen uçak muhafaza edilmek üzere Atatürk Havalimanı'na çekildi.

SAHİBİ ÇIKMAZSA SATILACAK

Kapıkule Sınır Kapısı'nda beyan harici ele geçirilen ve antika olarak değerlendirilen uçak dönemin en lüks 3 yolcu taşıma uçağı konumumda. Kısa mesafe iniş kalkış yapabilme özelliğine sahip uçağın piyasa değeri de 620 bin Türk Lirası.

Eğitim uçağı olarak üretilen tek motorlu 11 metre kanata sahip uçağın uzunluğu ise 8.28 metre. Uçak günümüzde hala eğitim uçağı olarak kullanıyor. Kaçak eşya olarak yakalanan uçağın adli sürecin tamamlanmasının ardından satılabileceği kaydedildi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 86
  • Mehmet 3 ay önce Şikayet Et
    Arabadan daha ucuz
    Cevapla
  • Vatandaşş 3 ay önce Şikayet Et
    Yaw nasıl serbest bırakılıyor Allah aşkına muz cumhuriyeti mi bura be yeter artık yeter gümrük bakanı ve adalet bakanlığı yokmu? İkiside istifa etsin yapamıyosunuz olmuyor işte
    Cevapla
  • ...... 3 ay önce Şikayet Et
    İstersen idam etsinler. Gümrükte el konulan ürünlerin sahiplerini içeri atsan değil ülkedeki dünyadaki ceza evleri yetmez. İşkembe-i kübradan konuşmak moda oldu.
    Cevapla
  • Manisa lı 3 ay önce Şikayet Et
    Sen istifa et yakalanmiş daha ne istiyorsun....yakalanması geçse tamam derim
    Cevapla
  • hvfnvjfnjvf 3 ay önce Şikayet Et
    ucak bedeli 620 bin değildir. Yanlış burada başlar.
    Cevapla
  • Osman 3 ay önce Şikayet Et
    Bulgaristan shengende artık. Sınırda kuş uçmuyor artık.
    Cevapla
  • Pilot 3 ay önce Şikayet Et
    Bu fiyata araba alınmıyor ben talip olurum nasıl olsa ülkemiz her yer pist olmuş otobana iniş yaparim
    Cevapla
  • Tahsin Küçük 3 ay önce Şikayet Et
    30 gün sonra ihaleye çıkacakmış. Elini çabuk tut, teminatı yatır ve ihaleye gir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"