İletişim Başkanlığı'ndan "Afrikalı göçmen" iddiasına yalanlama

İtalya Başbakanı Meloni'nin, "Afrikalı göçmenleri Türkiye'ye göndermek istiyoruz." dediği iddiası yalan çıktı. Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın böyle bir ifadesinin olmadığı, konuşmanın bütününden kesilerek manipülasyon yapıldığı ortaya çıktı.

GİRİŞ 23.01.2024 15:14 GÜNCELLEME 23.01.2024 15:17
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlardaki, "İtalya Başbakanı Meloni ile görüşen İlber Ortaylı, 'İtalya, Afrikalı göçmenleri Türkiye'ye göndermek istiyormuş' dedi." iddiasının, doğru olmadığını bildirdi.

Merkezin sosyal medya hesabından konuya ilişkin yapılan açıklamada, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin, Türkiye ziyareti sırasında, "Afrikalı göçmenlerin Türkiye'ye gönderilmesine" yönelik herhangi bir anlaşma, hatta görüşmenin dahi söz konusu olmadığı belirtildi.

Açıklamada, İtalya'nın Afrikalıları Türkiye'ye göndereceği yönündeki iddiaların, İtalya'nın sağ koalisyon hükümetine yakın "Il Giornale" gazetesindeki bir haberin ardından ortaya atıldığının belirlendiği ifade edildi.

"ORTAYLI'NIN SÖZLERİ BAĞLAMINDAN KOPARILMIŞ"

Haber incelendiğinde, "İtalya'nın Afrikalıları Türkiye'ye göndereceği" yönünde herhangi bir ifade veya yorumun bulunmadığının tespit edildiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Meloni'ye, Kapalıçarşı ziyaretinde eşlik eden Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın bir televizyon kanalındaki, 'İtalya, Afrikalı göçmenleri Türkiye'ye göndermek istiyormuş' ifadesinin, konuşmanın bütününden kesilerek manipülasyon amacıyla servis edildiği tespit edilmiştir. Bu ifade, Ortaylı'nın, Meloni'den aktarımı değil, sosyal medyadaki iddiaların dile getirilmesidir. Ortaylı'nın, bu açıklamayı Meloni'den duyarak aktardığı şeklinde açıkça dezenformasyon yapılmaktadır. Yayının tamamı incelendiğinde, İlber Ortaylı'nın, sosyal medyada dolaşan 'Faşist Meloni' ve 'Afrikalıların Türkiye'ye gönderileceği' yönündeki iddiaları eleştirdiği belirlenmiştir."

MELONİ'YE ORTAYLI EŞLİK ETMİŞTİ

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşme öncesinde Kapalıçarşı’yı ziyaret etmişti. İstanbul'un dünyaca ünlü mekanına ziyarette Meloni'ye tarihçi İlber Ortaylı eşlik etmişti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 8
  • halil 3 ay önce Şikayet Et
    yalanların sonradan yalandığı bir ülkedeyiz ilk suriyeli bizim hastelere gelerek başlamıştı şimdi filistinliler hasteneye geliyor ortalıkda ne yaptığı belli olmayan kimi göçmen kimi öğrenci vizesi ile gelmiş pekde gariban benzeyen afrikalılar var ben bu halimde afrikaya gidemem onları kim getiriyor kim finanse ediyor ?
    Cevapla
  • misafir 3 ay önce Şikayet Et
    zaten ülkede cok yabancı var yeteri kadar.
    Cevapla
  • Fatih 3 ay önce Şikayet Et
    Bu itrail destekçisi kadının ne işi var ülkemizde.!!!!!
    Cevapla
  • fakir 3 ay önce Şikayet Et
    Her ne olursa olsun, böyle bir saçmalığa Türk halkı olarak çok sert tepki vermeliyiz. Zaten ülkede Suriyeli ve kaçak mülteci istilası var. Biz gönderme derdindeyken birde bununla uğraşamayız..
    Cevapla
  • gariban 3 ay önce Şikayet Et
    Yalanı bilmiyorum ama gördüğüme inanırım her taraf yabancı kaynıyor kimsenin bir şey söylemesine gerek yok ben gördüğüme inanırım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu