'Uzay Maceraları' serisinin yazarından Alper Gezeravcı'ya mesaj!

'Uzay Maceraları Serisi'nin yazarı Nazlı Aspay Sener, Alper Gezeravcı'ya kendisinin de çocukluğundan beri gökyüzü ve uzay meraklısı olduğunu belirttiği bir mesaj belirterek bu önemli görev için tebriklerini iletti.

'Uzay Maceraları' serisinin yazarından Alper Gezeravcı'ya mesaj!
'Uzay Maceraları' serisinin yazarından Alper Gezeravcı'ya mesaj!
GİRİŞ 23.01.2024 16:33 GÜNCELLEME 23.01.2024 16:57
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yazar Nazlı Aspay Sener, İlk Türk astronotunun gerçekleştirmekte olduğu tarihi görev için bir tebrik mesajı gönderdi. 'Uzay Maceraları Serisi'nin yazarı Nazlı Aspay Sener'in duygu yüklü ifadelere yer verdiği mesajı şu şekilde:

"Bir uzay meraklısı , gök sevdalısı, çocukluğundan beri astronot olmak isteyen bir Türk kadını olarak; Axiom-3 misyonunda, farklı ülkelerden 3 arkadaşı ile birlikte uzaya çıkarak, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 13 farklı bilimsel deneyi gerçekleştirecek olan Türk Astronot Alper Gezeravcı’ya başarılar diliyorum. Heyecanlandım, gurur duydum. 

Küçüklüğümde “Türkiyem” şairi, babam rahmetli Dilaver Cebeci ile, Üsküdardaki  evimizin balkonunda gökyüzündeki yıldızları seyredip, evrenin sonsuzluğunu merak edip konuşurken, bir gün mutlaka uzay seyahati yapmayı hâyâl ettik birlikte. Uzay merakı ve sevgisini içime eken babamdı. Bir doğum günümde, uzay ile ilgili dergi ve gazetelerden benim için  kesip biriktirdiği bilgileri Ansiklopediye dönüştürmüş bana hediye etmişti. Oradaki bilgileri okuyup öğrendikçe tıpkı atalarımın yaptığı gibi gözümü, gönlümü göğe çevirmiştim. 

Biz Türkler için gökyüzünün, Demir Kazık ya da Altın Kazık dedikleri Kutup yıldızının, Gök Tanrı, Gök Börü gibi kavramların onlar için ne kadar önemli olduğunu anlatmıştı babam. Bir Türk’ün geleceğinin gök biliminde olduğunu söylerdi.   Mustafa Kemal Atatürk’ün de “İstikbal Göklerdedir” diyerek bunu bize unutturmadığını hatırlatırdı hep.

“İşimi gücümü bıraktım. Yıldızlara gideceğim. Bana olan uzaklıklarının yüz bin katı kadar arzuluyorum. Bu mesafeye aldırdığım yok. Onlara varacağım bir gün. Biliyorum bir gece evimin balkonunda Merih’e bakıp dururken uçan daireler gelip beni götürecek değiller. Kimseden yardım umduğum yok. Güçlüyüm, bu erişilmez yıldızlara kendim gideceğim. Mutlaka gideceğim göreceksiniz”

İşte böyle diyerek bir gün göçtü gitti babam bu dünyadan. Geride bir gün mutlaka yıldızlara gidecek olan bizleri bıraktı. Ben ise yıllar sonra,  içimde biriktirdiklerimi hikayeleştirip, Türk çocuklarının içine uzay merakı ve sevgisini ekmek, başlarını kaldırıp göğe bakmalarını unutturmamak  için  kitaba dönüştürdüm.

 Genç Hayat Yayınları tarafından yayımlanan Uzay Maceraları adlı bu roman serisinde; 2040 yılında, Uçukkaçıkya adlı bir gezegenden Aygez ve Güngez kardeşler ve robotları Şabalak’ın,  “Kaşif 1” adlı Uzay Mekiği ile yanlışlıkla İstanbul Çengelköy’de,  Aydın’lı Cevriye babaanne ve torunu Şakir Burak’ın oturduğu evlerinin bahçesine inmesi ile başlayan ve sonrasında buradan havalanarak, uzayın derinliklerindeki  5 farklı gezegene gidip, buralarda  çeşitli maceralar yaşayan kahramanlarımızın hikâyesi idi anlattıklarım. 
Yıllar geçti, 2040 artık yakın bir gelecek ve belki de benim daha uzak gelecekleri hayal edip kurgulamam gerekiyor. Zaman hızla akıyor, teknoloji ilerliyor, Türk’ün çağı yakalaması gerekiyor. Kim bilir Uzay kahramanlarımız Aygez, Güngez, Şabalak, Cevriye Babaanne ve torunu Şakir Burak evrenin bilinmeyen bir köşesinde keşiflerine ve maceralarına devam ediyorlardır. 

Eğer siz bulunduğunuz İstasyonda, olur da onlara rastlarsanız Türkiye’den uzay meraklısı Türk çocuklarının selâmını getirdiğinizi söyleyin. Ve eğer Cevriye babaanneye rastlarsanız,  size,  ekip arkadaşlarınıza, uzayda bile yapmaktan geri durmadığı zeytinyağlı sarmasından yedirmeden bırakmayacaktır bilginiz olsun.

Değerli Alper Gezeravcı, bir Türk subayı, bilim adamı ve astronot olarak yaptığınız bu uzay görevi yolculuğunuzla hepimizi gururlandırdınız, umutlandırdınız. Sizi tebrik ediyor, çalışmalarınızın ve başarılarınızın devamını diliyorum. Ayrıca, Mustafa Kemal Atatürk’ün “İstikbal Göklerdedir” sözünü hatırlatarak, Türkiye’nin geleceğine vurgu yaptığınız, Türk gençlerine örnek olduğunuz için de size çok teşekkür ederim.

Gözünüz gökten, gönlünüz gelecekten ayrılmasın.

Göreviniz kutlu olsun.

Nazlı Aspay Sener"

UZAY MACERALARI SERİSİ

Yazar Nazlı Aspay Şener'in kaleme aldığı Uzay Maceraları serisi, kitapsever çocukları bekliyor. 

Genç Hayat'tan yayımlanan seride, "Uzay Maceraları Karanlıklar Ülkesi", "Uzay Maceraları Gizemli Ada", "Uzay Maceraları Acayip Yarışmalar Diyarı" ve "Uzay Maceraları Gizli Plan" kitapları yer alıyor. 

Kitapların tanıtım bülteni şöyle: 

Çözülmüş bir ayakkabı bağcığı nasıl olur da nefes kesen bir uzay yolculuğunun başlangıcı olabilir?

Filmlerde hep başka ülkeleri ziyaret eden uzaylılar İstanbul’da ne arıyorlar?

Uzayda bile örgü örmekten geri kalmayan Cevriye Teyze ve torunu Şakir Burak’ın bu yolculukta ne işi var?

Şaşkın robot Şabalak’ın, arada bir bozulup garip konuşmasının ardındaki sır ne?

Karanlıklar Ülkesi Kinya’da kahramanlarımızı bekleyen tehlikeler neler?

Uçukkaçıkyalı kardeşler, gezegenlerini kurtarmak için nelere katlanacaklar?

Evrenin keşfedilmemiş köşelerindeki tuhaf gezegenlerde yaşanan maceralara katılmak istiyorsan kitabın kapağını arala...

Uzay Maceracılarıyla birlikte sen de katıl bu yolculuğa!

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Her nedense Turkiyede bir Furya başladı mı herkes fırsata çevirmek istiyor. Mesela Bankalar Uzay temalı reklam vermeye başladı.
    Cevapla
  • Uzay Muzay 3 ay önce Şikayet Et
    "Gel bu turistik geziyi romanlaştıralım..."
    Cevapla
  • Bay Doğru 3 ay önce Şikayet Et
    Laf salatasını bırakta ,sen yaz görelim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tepki çeken Ege hamlesiyle ilgili Miçotakis'ten açıklama: Türkiye'den de...
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü