İran'a uçak kaçırmak isteyen hava korsanı, babasının cenazesine katıldı

KKTC'den kalkan uçağı kaçırmaya çalışıp, yargılandığı davada ömür boyu hapis cezasına çarptırılan hava korsanı Mehmet Reşat Özlü, 17 yıl sonra babasının cenazesine katılmak için Erzurum'daki cezaevinden Şanlıurfa'ya getirildi.

İran'a uçak kaçırmak isteyen hava korsanı, babasının cenazesine katıldı
İran'a uçak kaçırmak isteyen hava korsanı, babasının cenazesine katıldı
GİRİŞ 23.01.2024 18:15 GÜNCELLEME 23.01.2024 19:23
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Lefkoşa- İstanbul seferini yapan yolcu uçağı, 18 Ağustos 2007'de Amerika'yı protesto eden 1'i Türk, diğeri Filistinli 2 kişi tarafından İran’ın başkenti Tahran'a kaçırılmak istenmişti.

Mehmet Reşat Özlü ile Filistin uyruklu Abdülaziz Cuma Terik, pilotların yakıt ikmali gerektiği gerekçesiyle Antalya'ya inmesinin ardından yakalanıp, yargılandıkları davada El Kaide üyesi oldukları gerekçesiyle ömür boyu hapse çarptırılmıştı.

17 yıldır Erzurum E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda cezasını çeken Özlü, kanserden yaşamını yitiren babası Halil Doğan Özlü'nün cenazesine katılmak üzere Şanlıurfa'ya getirildi.

Elleri kelepçeli Özlü, babasının Akçakale ilçesi Köseören köyündeki cenazesine katıldıktan sonra yeniden cezaevine götürüldü. 

KAYNAK: DHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 16
  • ismail 3 ay önce Şikayet Et
    Şuç ağırmı hafif mi olmuş adalet bilir de her kafası bozulan uçak kaçırırsa vay bu ülkenin haline
    Cevapla
  • hakan 3 ay önce Şikayet Et
    adaletin batsın be dünya
    Cevapla
  • Alparslan 3 ay önce Şikayet Et
    2 gün önce salınan adam 10 kişiyi bıçakladı geri tutuklandı. Onu salmalarına sebep neydi? Amerika'ya düşmanlığından böyle bir eylem gerçekleştiren bu adamı tutmalarının sebebi ne? El Kaideymiş! Allah milyar dolarlarını bırakıp Afganistan'da mağaralarda yaşayan Sovyetlere karşı savaşan, her fırsatta kanımızı döken ABD'ye saldıran, sonra öldürülüp denize atılan o kişiye de rahmet etsin.
    Cevapla
  • Halil ibo 3 ay önce Şikayet Et
    17 yıldır tek başına odada kal , ve hiç evini yurdunu , doğduğun yeri görme , herşeyi geçtik baban ölsün ve cenazesini bile görme , bu adamın insani hakkı yok mu hiç. Söylüyorum sana her insan hata yapar ve hatasına pişman olur.
    Cevapla
  • AyYıldız 3 ay önce Şikayet Et
    Amerika’yı protesto etmiş ömürboyu hapis. Adam öldüren 2 yılda çıkıyor, darbeye kalkışan devlet düşmanı vatan hainleri tahliye oldu bile. Allah’a dine peygambere söven saldıran içeri bile girmiyor. Devlet hala başkalarının elinde
    Cevapla
  • Tuncay 3 ay önce Şikayet Et
    Gencliginin baharinin hapiste gecmesi cok aci bi olay bir hata bir ömre bedel olaolabili.Yazik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye, İsrail'e açılan davaya müdahillik için resmi başvuru hazırlığında
Bakan Yerlikaya: 1 Mayıs'ta 226 kişi gözaltına alındı