Bitlis'te, 266 köy yolu kardan kapandı

Bitlis'te dün başlayan ve aralıkla etkili olan kar yağışı nedeniyle 266 köy yolu ulaşıma kapandı. Karla mücadele ekipleri yolların açılması için çalışıyor.

Bitlis'te, 266 köy yolu kardan kapandı
Bitlis'te, 266 köy yolu kardan kapandı
GİRİŞ 24.01.2024 12:22 GÜNCELLEME 24.01.2024 12:22

Kentte, dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yağışla merkezdeki kar kalınlığı 1 metreye, yüksek kesimlerde ise 1,5 metreye ulaştı. Kar nedeniyle 266 köy yolu ulaşıma kapandı. Karla mücadele ekipleri, yolların tekrar açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.



İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Ümit Kurtkan, yağışla birlikte köy yollarının yeniden ulaşıma kapandığını, İl Özel İdaresi'ne ait 10 ayrı şantiyedeki 80 personel ve 60 iş makinesiyle karla mücadele çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü söyledi.

Tek katlı evlerin, park halindeki araçların kara gömüldüğü Bitlis'te kar yağışı sürüyor. Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının hafta sonu kadar aralıklarla etkili olacağını, geceleri yaşanan soğuk nedeniyle de buzlanma ve don uyarısında bulundu.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki