İşte Bakan Yusuf Tekin’i hedef alan Eğitim-Sen’in ‘terör’ karnesi!

Kendisinde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e sözde 'karne' verme hakkı gören Eğitim-Sen’in 'terör örgütü' ile ilgili karnesi dikkat çekiyor.

İşte Bakan Yusuf Tekin’i hedef alan Eğitim-Sen’in ‘terör’ karnesi!
İşte Bakan Yusuf Tekin’i hedef alan Eğitim-Sen’in ‘terör’ karnesi!
GİRİŞ 25.01.2024 21:09 GÜNCELLEME 25.01.2024 21:15
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen), Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i hedef alan bir eyleme imza attı. Sözde ‘karne’ hazırlayan bir grup Eğitim Sen mensubu, cemaat ve tarikatlara destek verdiği iddiasıyla Bakan Yusuf Tekin’e ‘laik eğitim’de sözde ‘sıfır’ puan verdi.

BAKAN TEKİN'İ HEDEF ALANLARIN 'TERÖR' KARNESİ

Kendisinde Bakan Tekin’e karne verme hakkı gören Eğitim-Sen’in 'terör' karnesi dikkat çekiyor.

İşte HDP'nin arka bahçesi gibi davranan ve 84 bini aşkın üyesi bulunan Eğitim-Sen’in faaliyetlerinden bazıları…

ÇATIŞMADA YARALANAN YPG'LİLER GENEL MERKEZDEN ÇIKTI!

2015 yılında çatışmalarda yaralanan terör örgütü YPG/PKK’ya bağlı teröristlerin tedavi ettiği ortaya çıkmıştı. 

Başkent Ankara’da 25 Temmuz 2015’te terör örgütleri DAİŞ ve PKK'ya yönelik, Eğitim-Sen Genel Merkezi'nin de aralarında bulunduğu adreslere düzenlenen operasyonda 10’u yabancı uyruklu 26 kişi gözaltına alındı. İhbar üzerine arama yapılan sendika genel merkezinde üzerlerinde sahte kimliklerle 1’i doktor, 3’ü yaralı 9 zanlı yakalandı. Kobani'deki (Ayn el-Arab) çatışmalarda yaralanan teröristlerin, burada tedavi edildikleri belirlendi.

Polis baskınından kaçan 3 zanlı 2 ambulansla Aksaray’da yakalandı. Ambulanstaki, 3 yaralı ile bu kişilere eşlik eden 3 ambulans görevlisi gözaltına alındı.

Genel Merkezde yapılan aramalarda çok sayıda tıbbi malzemeye ve örgütsel dökümana el konuldu.

OPERASYONLARA KARŞI ÇIKTILAR

Eğitim Sen üyeleri, Güneydoğu’da terör örgütü PKK’ya yönelik Hendek operasyonlarına karşı çıktılar. Sözde ‘Barış Akademisyenleri’ adı veren grup ile birlikte skandal bildiriye imza attılar.

Eğitim-Sen mensupları, Suriye'de Zeytin Dalı Operasyonu ile başlayan terör koridorunu engelleme operasyonlarına da tepki göstermişti.

TERÖRİSTBAŞI ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK KAMPANYASI

2014 yılında "Öcalan'a Özgürlük Deklarasyonu" adlı bildiriye imza atan Eğitim-Sen, teröristbaşı Öcalan'ın serbest bırakılması için başlatılan kampanyaya destek verdi. 

Eğitim-Sen Bingöl Şubesi'nde başlatılan imza kampanyasına dönemin BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, BDP Bingöl Belediye Eşbaşkan Adayları İlhan Çakabay ve Zarife Karasungur katılarak imza attı.

"LAİK EĞİTİM" MİTİNGİNDE APO POSTERİ AÇTILAR

2015 yılının Şubat ayında Eğitim-Sen ve bazı Alevi dernekleri tarafından Kadıköy'de sözde "laik eğitim mitingi" düzenlendi. 

Mitingde açılan pankartlar ilginç görüntülere sahne oldu. Katılımcıların açtığı Atatürk posterleriyle terör örgütü lideri Abdullah Öcalan posterlerinin yan yana gelmesi dikkat çekti.

KHK’LILAR İÇİN EYLEMLER DÜZENLEDİLER

Eğitim Sen, FETÖ ve PKK gibi terör örgütleriyle iltisaklı kamu görevlilerinin Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile uzaklaştırılmasına tepki gösteriyor. Sendika, bazı illerde küçük gruplarla her hafta eylemler düzenleyerek protesto ediyor.

TERÖR ÖRGÜTÜ İLTİSAKLILARIN KAMUDAN UZAKLAŞTIRILMASI ‘DARBE’YMİŞ

15 Temmuz 2016 darbe girişiminden 1 yıl sonra “Eğitim Sistemi Alarm Veriyor, Bedelini Eğitim Emekçileri ve Öğrencilerimiz Ödüyor” başlıklı bir rapor yayınlayan Eğitim-Sen, kamudan ihraç edilenlerin yüzde 36’sının eğitimci olduğunu öne sürerek KHK kararlarının ‘darbe’ olduğunu öne sürdü.

Sözde raporda “Kamudan ihraç edilen eğitimci sayısının, darbeye karışmak iddiasıyla ihraç edilen asker (8 bin) ve polis (23 bin) sayısının toplamından bile fazla olması, asıl darbenin eğitime ve eğitim emekçilerine yapıldığını açıkça göstermektedir.” ifadesi kullanıldı. Eğitim Sen, hangi sendika üyesi olursa olsun, tamamen idari ve siyasi tasarruflarla yapılan ihraçların tamamının hukuksuz olduğunu iddia ederek KHK’lıların görevine geri döndürülmesini istedi.

DEM Parti'nin arka bahçesi gibi hareket eden Eğitim-Sen'in Bakan Yusuf Tekin'i hedef aldığı eylemi 20 Ocak'ta İYİ Parti destekçisi Yeni Çağ gazetesi ile 21 Ocak'ta CHP destekçisi Sözcü gazetesi manşetlerine böyle taşımıştı.

 
KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 88
  • bayram 3 ay önce Şikayet Et
    bilmeyen mi var hepsi aynı safta
    Cevapla
  • O kadar 3 ay önce Şikayet Et
    Mülakatla okul müdürü seçersen yanlış diyecek kimseyi bulamazsın
    Cevapla
  • Hudaibia 3 ay önce Şikayet Et
    Küfürle iman mücadelesi kıyamete kadar sürecek.
    Cevapla
  • Sabri 3 ay önce Şikayet Et
    Bunların terörle bağlantılı olduğu ortaya çıktığı halde devlet maaş veriyor bu zevatlar hala görev yapıyorsa yazık bize
    Cevapla
  • Hamza 3 ay önce Şikayet Et
    Bu gibi vatan hainlerinin tamamı işten atıp, vatandaşlıktan çıkartılmalı, vatanımızı derhal terk etmeliler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!
İlber Ortaylı'dan skandal Ayasofya sözleri: Namaz kılmak için gudubet bir bina