İstanbul ile Kocaeli'de zehir tacirlerine operasyon: 537 kilogram ele geçirildi!

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince İstanbul ve Kocaeli'de düzenlenen operasyonlarda, 16 kilogram uyuşturucu ile yaklaşık 537 kilogram sodyum florür ele geçirildi.

İstanbul ile Kocaeli'de zehir tacirlerine operasyon: 537 kilogram ele geçirildi!
İstanbul ile Kocaeli'de zehir tacirlerine operasyon: 537 kilogram ele geçirildi!
GİRİŞ 25.01.2024 10:03 GÜNCELLEME 25.01.2024 10:05
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki operasyonda, Türkiye'ye giriş yapan yabancı uyruklu bir kişi şüpheli bulundu.

Bu kişinin bagajı narkotik köpeklerin de katılımıyla arandı. Köpeklerin tepki verdiği bagaj, x-ray taramasına sevk edildi.

Detaylı kontrollerde bagajdaki elbiselerin olağan dışı sert bir dokuya sahip olduğu belirlendi. Söz konusu elbiseler uyuşturucu test kiti ve kriminal laboratuvar tahliline tabi tutuldu. Analizler neticesinde kıyafetlerde emdirilmiş halde 16 kilogram kokain tespit edildi.

Uyuşturucunun piyasa değerinin 26 milyon lira olarak hesaplandığı ifade edildi.

Kocaeli'de kaçak sodyum florüre el konuldu

Ekiplerin Kocaeli'de yaptığı diğer operasyonda ise Derince Gümrük Müdürlüğüne bağlı özel bir limana gelen 20 konteyner mercek altına alındı.

İncelemelerde, konteynerleri getiren firmanın daha önce de aynı işlemi gerçekleştirdiği, farklı bir tarife beyan etmesinden dolayı vergi kaybına neden olduğu için firmaya ceza kesildiği belirlendi.

Konteynerlerin başka bir şirkete devredilmeye çalışıldığını fark eden ekipler, işlemi şüpheli bularak operasyon düzenledi. Konteynerden çıkan üründen numune alan ekipler yine tarife değişikliği yapıldığını tespit etti.

Operasyonda, kozmetik ve tekstil gibi sektörlerde kullanılan yaklaşık 537 kilogram sodyum florür ele geçirildi. Söz konusu maddenin piyasa değerinin 5 milyon 197 bin lira olduğu belirtildi.

Her iki operasyonun ardından başlatılan soruşturmalar devam ediyor.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • of of 3 ay önce Şikayet Et
    yakaladığınızı asın bakın bir daha yapan olur mu . ama rant kapısı maması kesilecek olan babalar siyasiler var asıl onları asacaksınız.
    Cevapla
  • dumrul 3 ay önce Şikayet Et
    Nasıl sonlandıracağız bu uyuşturu sorununu? En iyisi üretici ve tacirlerini ASALIM, malları YAKALIM, müptelâları ülke dışına mesela Suriye kırsalında bir enstitü kurup orada tedavi edelim, iyileşenleri GERİ alalım, iyileşmeyenleri ORADA BIRAKALIM. Bunlara ne borcumuz var, sırtımızda yükler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!