Son Dakika: Malatya'da 5,2 büyüklüğünde bir deprem oldu!

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde saat 16.04'te 5.2, ve yine Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 16:24'te ise 3.5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Vali Yazıcı, orta ve ağır hasarlı konutlara girilmemesi yönünde uyarıda bulundu.

GİRİŞ 25.01.2024 17:15 GÜNCELLEME 25.01.2024 17:16
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Malatya'nın Battalgazi ilçesinde saat 16.04'te 5.2 ve yine Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 16:24'te ise 3.5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldiğini açıkladı. Malatya Valisi Ersin Yazıcı bir binanın kirişinin düştüğünü belirtti. Vali Yazıcı, "Binanın girişi kapandığı için AFAD ekibimiz mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtarıyor." dedi.

Deprem 13,93 km derinlikte gerçekleşti. 

ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLDİ

Malatya'daki deprem Kahramanmaraş, Gaziantep ve Elazığ'ın yanında, Adıyaman'ın kuzeyi ve Diyarbakır'ın da batısında hissedildi.

MALATYA BELEDİYE BAŞKANI GÜRKAN: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Malatya Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da Habertürk'te açıklamalarda bulunarak, "Şu ana kadar bizim koordinasyon merkezimize herhangi bir olumsuz haber gelmedi. Acil olarak yıkılması gereken binalar zaten yıkılmıştı. Ağır hasarlı binaların yıkımı da sürüyordu. Şu ana kadar bize intikal eden olumsuz bir durum bulunmuyor" dedi.

BATTALGAZİ BELEDİYE BAŞKANI: ORTA VE AĞIR HASARLI BİNALARDAN UZAK DURUN!

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, CNN TÜRK'te vatandaşları orta ve ağır hasarlı binalardan uzak durmaları konusunda uyardı.

Osman Güder, 'Şu an insanlar konutlarından araçlarına geçiyorlar. Araç trafiği oluşmuş durumda. Belediyedeki arkadaşlar dışarı çıktılar. Muhtarlarımızla görüşmeler yapılıyor. Yıkımın olduğu bir habere ulaşmadık. Vatandaşlarımıza yıkımı bitmeyen hasarlı binalar varsa, uzak durmaları konusunda uyarıyoruz. Şu an can kaybıyla ilgili bir bilgi ulaşmadı. Muhtarlarımızla iletişim halindeyiz. Şu an bize ulaşan can, mal kaybı bilgisi bize ulaşmadı. Vatandaşlarımız kesinlikle orta ve ağır hasarlı binalardan uzak dursunlar." açıklamasında bulundu.

UZAMANLARDAN İLK AÇIKLAMA

Uzaman depremin öncü değil artçı bir deprem olduğunu vurguladı. Jeoloji Mühendisi Prof.Dr.Fevzi Bingöl, "6 Şubat'ın artçı depremlerini yaşıyoruz. Bu deprem ilksel bir deprem değil. Çok sayıda fay var bu bölgede. Bu tür artçı depremler devam edecektir." dedi.

Malatya merkezde depremi hisseden vatandaşlar sokaklara çıktı.

AFAD'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMA

AFAD, "Malatya ilimizin Battalgazi ilçesinde saat 16.04’te meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmekte olup ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız." dedi.

Malatya merkezde depremi hisseden vatandaşlar sokaklara çıktı.

BAKAN YERLİKAYA'DAN İLK AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Malatya Battalgazi’de 5.2 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. An itibari ile herhangi olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." açıklamasında bulundu.

BAKAN KOCA: 2 UMKE TİMİ GÖREV BAŞINDA!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından "16.04’te Malatya Battalgazi’de 5.2 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Ekiplerimiz depremin hissedildiği fakat olumsuz çağrı alınmadığını bildirdiler. Bölgeyi taramak üzere 2 UMKE timi görev başında. Geçmiş olsun Malatya." paylaşımında bulundu.

MALATYA VALİSİ: SAHA TARAMASI DEVAM EDİYOR

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, bir televizyon programında kentteki son durumu açıkladı. Yazıcı, "Şu ana kadar olumsuz bir ihbar yok. Olumsuz bir durum yok, saha taraması devam ediyor. Ağır hasarlı binalardan uzak duralım" dedi.

Vali Yazıcı bir binanın kirişinin düştüğünü belirtti. Vali Yazıcı, "Binanın girişi kapandığı için AFAD ekibimiz mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtarıyor." dedi.

6 ŞUBAT'TA 1246 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği illerden biri olan Malatya’da 1246 kişi hayatını kaybetmişti.

TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ'TAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Malatya'nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki deprem nedeniyle "geçmiş olsun" mesajı yayımladı.

Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda, "Malatya'nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen ve civar illerde de hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabb'im ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza etsin." ifadesini kullandı.

KAYNAK: HABER7, AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 84
  • Naylon Brando 3 ay önce Şikayet Et
    Bu depremler ülkede adaletin olmadığı çoğunluk bir kesimin aç bırakıldığı azınlık bir kesimin karnının patlayacak derecede doyurulduğu anlamına geliyor. 10 Bin TL ye geçineceksin diyor ülkenin Başkanı, Millet aç susuz umurunda bile değil. Tek derdi İsveç halkı Başkanın.
    Cevapla
  • aliveli 3 ay önce Şikayet Et
    siz hayvan sifatindan cikip insan sifatina girene kadar depremler devam edecektir ha depremin fayi mayi olmaz istedigi yeri vurur
    Cevapla
  • Malatya lı 3 ay önce Şikayet Et
    Siz Kimsiniz Melek mi sizin nefsiniz çok üstün heralde kendi nefsinize vermiyorsunuz Galiba size cennet ten müjde gelmiş maşallah
    Cevapla
  • Sezai 3 ay önce Şikayet Et
    Daha fazlasını hak ediyoruz.Allah bizi ıslah etsin.depremden 2 ay sonra 1 aylığına göreve gittim x şehrine değişen bir şey yok ahlak konusunda
    Cevapla
  • Ömer Genç 3 ay önce Şikayet Et
    Helallik iste tövbe et diyen yok sadece fay geldi fay gitti... Tövbe edelim hep beraber göreceğiz...
    Cevapla
  • Türkiye Yahudileri 3 ay önce Şikayet Et
    Tanrı herkese hak ettiğini verirmiş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!