Sivas eksi 16 dereceyi gördü; Kangallar geciken kışlıklarını giydi

Sivas'ta, yüksek kesimlerdeki kar yağışı sonrası hava sıcaklığı geceleri eksi 16 dereceye kadar düştü.

Sivas eksi 16 dereceyi gördü; Kangallar geciken kışlıklarını giydi
Sivas eksi 16 dereceyi gördü; Kangallar geciken kışlıklarını giydi
GİRİŞ 27.01.2024 10:46 GÜNCELLEME 27.01.2024 10:46

Son bir haftada etkili olan soğuk hava nedeniyle Kangalların kışlık post tüylerine geçişi de başladı. Kangalların kışlık tüylerinin mevsim kayması nedeniyle 2 ay geciktiğini söyleyen Sivas Doğal Irk Kangal Köpeği Sevenler ve Koruyanlar Derneği Başkanı Orhan Yalçınkaya, "Havaların soğumasıyla Kangallarımız tüy ve fiziki yapıları da doğal haline büründü” dedi.

Sivas’ta yetişen, eksi 40 dereceye kadar soğuk havalara karşı dayanıklı yapıları ile bilinen Kangal köpeklerinin kasım ayında tamamlanması beklenen kışlık tüy değişimi, havalar soğumayınca gecikti.

Son günlerde rakımın 1592 metre olduğu, Kangal çiftliğinin de bulunduğu Sivas Nuri Demirağ Havalimanı bölgesinde yağan kar yağışı sonrası hava sıcaklığı geceleri eksi 16 dereceye kadar düştü. Son bir haftada etkili olan soğuk hava nedeniyle Kangalların kışlık post tüylerine geçişi de başladı.



2 AY GECİKTİ

Kangalların kışlık tüylerinin mevsim kayması nedeniyle 2 ay geciktiğini söyleyen Sivas Doğal Irk Kangal Köpeği Sevenler ve Koruyanlar Derneği Başkanı Orhan Yalçınkaya, "Havaların soğumasıyla birlikte Kangallarımız gerçek postlarına büründüler. Şu anda daha mutlular ve tüy yapıları uzuyor. Mevsimlerin kaymasıyla Kangallarımızın tüylerinde sıkıntılar yaşadık. Havaların soğumasıyla birlikte Kangallarımız tüy ve fiziki yapıları da doğal haline büründü. Şu anda iklime adaptasyon sağladıklarını görebiliyoruz. Tüyler 4 santimetreye ulaşarak soğuğa karşı kendilerini koruma altına alıyorlar. Bu yıl, yılbaşına kadar havalar eksi derecelere kadar düşmedi. Postlarını bu yüzden değiştiremediler. Ama şu anda eksi 16 derecelere hava düşünce kangallarımızda nihayet kışlıklarına büründüler" dedi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim