100 kişi hayatını kaybetmişti: Firari müteahhit yakalandı

Diyarbakır'da 100 kişinin hayatını kaybettiği Hisami Apartmanı'nın yıkılmasına ilişkin davada firari olarak aranan arsa sahibi müteahhit Nurettin Özcan yakalandı.

GİRİŞ 27.01.2024 12:36 GÜNCELLEME 27.01.2024 12:56
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da 100 kişinin hayatını kaybettiği Hisami Apartmanı'nın yıkılmasına ilişkin davada firari olarak aranan arsa sahibi müteahhit Nurettin Özcan, İstanbul'da yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirdikleri rutin asayiş uygulamaları sırasında şüpheli ve tedirgin davranış sergileyen bir kişiyi durdurdu.

GBT kontrolünde Nurettin Özcan'ın, Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında Diyarbakır'da yıkılan ve 100 kişinin hayatını kaybettiği Hisami Apartmanı'na yönelik devam eden davada 18 Ocak'ta hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan sanık olduğu belirlendi.

Sanık Özcan, polis ekiplerince gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Özcan, tutuklandı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da 100 kişinin hayatını kaybettiği, 32 kişinin yaralandığı Hisami Apartmanı'nın yıkılmasına ilişkin görülen davada, sanık Nurettin Özcan'ın "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

KAYNAK: AA, DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Guven 3 ay önce Şikayet Et
    Yap sat. Millet alır nasılsa. Yazıklar olsun bu düzene.
    Cevapla
  • ssk emeklisi 3 ay önce Şikayet Et
    suçu yoktur, bırakın gitsin, yazıktır, ne bilsin demir koymadan inşatın ayakta duramıyacağını
    Cevapla
  • veli 3 ay önce Şikayet Et
    yapı denetici şantiye şefi projeci belediye imar işleri nerede neden tutuklanmıyor ? başkanlar neden tutuklanmıyor avanta alırlar tutuklanan bina sahibi.
    Cevapla
  • Adil 3 ay önce Şikayet Et
    Peki bunun işine izin verenlerin imza atanların göz yumanların cezası olmayacak mı ?
    Cevapla
  • Doktor 3 ay önce Şikayet Et
    Adamdaki rahatlığa bak taksimde gezi yapıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti