Bakan Yerlikaya 'Çakarlı araç' açıklaması: 5 milyon lira ceza!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, çakarlı araçlara yönelik gerçekleştirilen denetimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, 1-26 Ocak tarihleri arasında toplamda 5 milyon 196 bin TL ceza kesildiğini duyurdu.

GİRİŞ 28.01.2024 08:27 GÜNCELLEME 28.01.2024 09:03
Bu Habere 100 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "1-26 Ocak arasında 81 ilde gerçekleştirilen denetimlerde 807 sürücünün çakar lambası söktürüldü, toplam 5 milyon 196 bin TL ceza uygulandı" ifadesine yer verdi.

"807 SÜRÜCÜYE 5 MİLYON TL PARA CEZASI VERİLDİ"

Yerlikaya'nın açıklamalarından satır başları:

"Işıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak Kullanan (Çakar Lamba) ya da Emniyet Şeridini İhlal Eden Sürücülere Karşı Denetimlerimiz Aralıksız Sürecek. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı koordinesinde, 81 İl Trafik Denetleme Şube Müdürlüklerince 01-26 Ocak 2024 tarihleri arasında "Işıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan" kişilere karşı yapılan denetimlerde;

807 sürücü tespit edildi ve araçlarındaki ışıklı ve sesli uyarı işareti bulunan cihazlar (çakar lambalar) söktürüldü,

5 milyon 196 bin TL para cezası uygulandı.

Her zaman ifade ettiğimiz gibi TRAFİKTE ÖNCELİĞİMİZ "ÖNCE İNSAN"

Görevi sırasında Işıklı ya da Sesli Uyarı İşareti Bulunan Cihazları kullanan ambulans, itfaiye ve polis gibi araçlarımızın trafikteki önceliği, insan sağlığı ve suçlularla mücadeleye yöneliktir."

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 100
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Yetkililer, caydırıcı kanunların çıkmasını istemiyorlar. Çıkarsa şayet, para kaynağı kesilir. Onun için bu çeşmenin akması gerek. Sıkıntı burada işte. Cezalar caydırıcı olsaydı, yıllardır drift atanlar, çakar takanlar, makas atanlar, kural ihlali yapanlar, kısacası trafiğimizi yerin dibine batıranlar, tüm bunları yapabilirler miydi? Bilmem anlatabildim mi?
    Cevapla
  • Hüso 2 ay önce Şikayet Et
    Görüntüde en sondaki araç çakarları açık bir şekilde kontrol noktasından ayrıldı.
    Cevapla
  • Orhann 2 ay önce Şikayet Et
    trafikten men men
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    bunları para cezası caydırmaz, eskiden söğüt ağacından yaş çubuk vardı onu devreye soksunlar acilen
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Bakanım birde abartılı egzoz lara cezaları arttırın gerekirse trafikten men cezası verin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kaza yapan İsrailli bakan Ben Gvir'in kaburgaları kırıldı
En sevilen serilerden biriydi: Tamamen elektrikli oldu! İşte fiyatı ve özellikleri...