Mahkeme "duş almama boşanma sebebi" dedi, 500 bin lira tazminata hükmetti

Ankara'da A.Y., eşi C.Y.'nin duş almayıp, haftada sadece bir iki kez dişlerini fırçalaması ve kişisel temizliğine dikkat etmemesi gerekçesiyle boşanma davası açtı. Mahkeme boşanmalarına karar verdi ve 500 bin lira tazminata hükmetti.

Mahkeme "duş almama boşanma sebebi" dedi, 500 bin lira tazminata hükmetti
Mahkeme "duş almama boşanma sebebi" dedi, 500 bin lira tazminata hükmetti
GİRİŞ 28.01.2024 13:09 GÜNCELLEME 28.01.2024 13:09
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Ankara'da yaşayan A.Y., eşi C.Y.'nin duş almayıp aynı kıyafetleri 5 gün giymesi ve haftada sadece bir iki kez dişlerini fırçalayarak kişisel temizliğine dikkat etmediğini öne sürerek, boşanma davası açtı. 19'uncu Aile Mahkemesi'nde görülen davada, A.Y., kocası hakkındaki iddiaları şahitleriyle de kanıtladı. Mahkeme, C.Y.'yi tam kusurlu bularak boşanmalarına karar verdi ve 500 bin lira tazminata hükmetti. Bölge Adliye Mahkemesince hukuka uygun bulunan karar, Yargıtay 2'nci Dairesi tarafından da onanarak kesinleşti. Yargıtay kararında, davalı kocanın kişisel temizliğine dikkat etmemesi, ter kokması gibi boşanmaya neden olaylarda tam kusurlu, kadının ise kusursuz olduğuna hükmetti.

A.Y.'nin avukatı Senem Yılmazel, tazminat kararının da onandığını belirterek, "Medeni kanunumuzda boşanma nedenleri özel boşanma nedenleri ve genel boşanma nedenleri olarak ikiye ayrılır. Genel boşanma nedenleri ortak hayatı çekilmez hale getiren her nedendir. Emsal vermem gerekirse müvekkilimiz için açtığımız boşanma davasında boşanma nedeni karşı tarafın kişisel temizliğine dikkat etmemesiydi. Davalı taraf duş yapmıyordu, yani çok az duş yapıyordu. Haftada bir iki kez dişlerini fırçalıyordu. Bu nedenle biz bir boşanma davası açtık. İlk derece mahkemesi davalı tarafın tam kusurlu olduğuna davacının ise kusursuz olduğuna karar verdi. Bizim talebimiz maddi manevi tazminat talepli bir boşanma davasıydı. 500 bin lira da müvekkilime tazminat ödenmesine karar verdi. Bu karar üst mahkemelere gitti. İlk önce Bölge Adliye Mahkemesi'nden geçti. Daha sonra da Yargıtay kararıyla kesinleşti" dedi.

A.Y.'nin söz konusu iddialarını tanık beyanlarıyla kanıtlandığını belirten avukat Yılmazel, "Davacı ve davalının ortak arkadaşları vardı. Bir de davalı tarafın iş yerinde çalıştığı mesai arkadaşları tanık olarak mahkemeye geldiler. Mesaide ter koktuğunu, aynı kıyafeti beş gün üst üste giydiğini ifade ettiler. Bu şekilde tanık beyanlarıyla dava kanıtlanmış oldu. Eşlerin ortak hayatın sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor. Davranışlar nedeniyle ortak hayat çekilmez hale gelirse diğer tarafın boşanma davası açma hakkı oluyor. Bu duruma eş değil kimse katlanmaz. İnsan ilişkilerinde hepimiz özen göstermeliyiz. Bu nedenle gerek davranışlarımıza, gerek temizliğinizi özen göstermeliyiz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • temel 2 ay önce Şikayet Et
    adam belki saglik sorunu var ustelik banyo yapacak degisik elbise giyecek diye kanun mu var idi bu karari verenler herkese degisik elbise alip versin o zaman iyice kafayi yediler ayni seyi erkek dese kadin icin butun dernekler ayaklanir kadina haraket su bu kucuk dusuyor diye bence adam karsi dava acacak mahkeme on milyon dolarlik adami kucuk dusurme hakli yok cok evde banyok yok
    Cevapla
  • BERA 2 ay önce Şikayet Et
    Boşanacaksan başka bahaneler bul niçin özelini millete yansıtıyorsun
    Cevapla
  • Ali 2 ay önce Şikayet Et
    şahitler beraber mı yaşıyor. kadın yemek yapmıyor, ev temizlemiyor ve misafirlerimi agirlamiyor... eee ne olacak o zaman
    Cevapla
  • Temel 2 ay önce Şikayet Et
    Mahkeme orda mı idi belki adamın sağlık sorunu var birde para cezası ne alaka boşa gitsin iyice kabak tati veriyor bu kanunlar elbise kaç lira haberi yok bunların su da israf durmadan kaz gibi suya mı girecek kısaca verilen karar çok saçma
    Cevapla
  • Eskimalatyalı 2 ay önce Şikayet Et
    Eğer benim eşim benim ter kokumu çekemeyecekse bir önce defolup gitsin. Sadece bu kusur başlı başına boşanma nedeni sayılamaz. Çünkü ne ekonomik, ne fiziksel, ne de psikolojik şiddet içermiyor. Bu tür boşanmalar genelde sosyete çevrelerde olur, sosyete davaları da bizi bağlamaz. Hakim boşanma için kusur arıyor, bulamıyor bulamayınca da gözünün üstünde kaşın var hesabı kararı veriyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım