Kilise saldırısında dikkat çeken ‘güvenlik’ detayı! 4 hafta önce...

Sarıyer’deki kilise saldırısından kısa süre önce güvenlik görevlisinin işten çıkarıldığı iddia edildi.

GİRİŞ 29.01.2024 15:25 GÜNCELLEME 30.01.2024 09:28
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

İstanbul dün Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’ne gerçekleşen saldırı ile sarsıldı. Sarıyer Büyükdere Caddesi’ndeki Santa Maria İtalyan Kilisesi’ndeki pazar ayini sırasında içeri giren kar maskeli 2 kişi silahlı saldırıda bulundu. Saldırıda Tuncer Cihan isimli vatandaş hayatını kaybederken Cihan’ın zihinsel engelli bir Müslüman olduğu açıklandı. Saldırıyı DEAŞ üstlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya saldırıya ilişkin biri Tacik diğeri Rus 2 katil zanlısı ile birlikte 51 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Saldırganların kilisenin bulunduğu caddeye bir araçla geldiği, aynı araçla kaçtığı belirlendi. Kilise içinde 5 adet mermi kovanı bulundu.

NEDEN KORUMASIZ BIRAKILDI?

Provokatif saldırıyı her yönüyle açığa çıkarmak için bir başsavcıvekili, iki savcı atandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada şok bir bilgi açığa çıktı.

Saldırının gerçekleştirildiği Santa Maria Kilisesi’ndeki güvenlik görevlisinin kısa süre önce işine son verildiği belirlendi.

Kilisenin güvenliğini sağlayan güvenlik görevlisinin 4 hafta önce işten çıkarıldığı belirtildi.

Çarpıcı iddia, Alman Bild Gazetesi'nden geldi.

  • Bild’de yer alan “Murat, İstanbul kilisesinde DAİŞ katliamını önledi!” başlıklı haberde,Türkiye metropolündeki kiliselerin neredeyse tamamı güvenlik şirketleri tarafından korunuyor. Ancak Santa Maria’daki güvenlik görevlisi dört hafta önce geri çekildi.” ifadeleri yer aldı.

Olaydaki bu kritik ayrıntıya ilişkin değerlendirmede bulunan Papalık Vekili Massimiliano Palinuro, “Kilise muhtemelen çok önemsiz görülüyordu.” diyor.

Haberde, teröristlerin güvenlik görevlisi yokluğunu “kiliseye saldırı düzenlemek için hoş bir davet olarak algıladıkları” şeklinde yorumlandı.

KAYNAK: HABER7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 78
  • Ertuğrul 2 ay önce Şikayet Et
    Bizim için bütün dini mekanlar çok önemlidir. AB ülkelerinde kundaklanan camiler neden korunmuyor çok mu değersiz. İnsan olarak sizin hiçbir değeri yoktur.
    Cevapla
  • Bozkuurt 2 ay önce Şikayet Et
    Bir soru bu vefat eden kişinin kilisede ne işi vardı????????
    Cevapla
  • Siz nesiniz? 2 ay önce Şikayet Et
    Ha ha. Sanırsın ki bu papalar avrupa, abd'deki camileri polisle koruyor, çok önemsiyor...
    Cevapla
  • antep2701 2 ay önce Şikayet Et
    daeş i ABD kurmuştu.. Trump itiraf etti ya...o zaman ABD ye dava açın ey kilise papazları...
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    daeşmi üstlenen. yani Amerika.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tepki çeken Ege hamlesiyle ilgili Miçotakis'ten açıklama: Türkiye'den de...
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü