Kiliseye saldırmışlardı! DEAŞ'ın 'ölüm timi' böyle yakalandı

Sarıyer'deki kiliseye silahlı saldırı düzenleyen zanlıların yakalanma anına ait görüntüler paylaşıldı. Saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü DEAŞ'ın 'birinci sınıf ölüm timi'ne düzenlenen operasyon anbean kaydedildi.

GİRİŞ 30.01.2024 16:39 GÜNCELLEME 30.01.2024 16:45

İstanbul Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne 28 Ocak Pazar günü ayin sırasında silahlı saldırı düzenlenmiş ve bir kişi hayatını kaybetmişti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının iki failinin de yakalandığını duyurmuştu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, saldırı sonrası şüphelilerin, araçla Başakşehir Güvercintepe Mahallesi'ne kaçtığını tespit etti.

'ÖLÜM TİMİ' BÖYLE YAKALANDI

Ekipler, şüphelilerin Kübra Sokak'taki ikametlerine düzenlediği baskında, Tacikistan uyruklu A.K. ile Rusya uyruklu D.T'yi yakaladı.

Öte yandan, polis ekiplerinin operasyonu güvenlik kamerasınca kaydedildi. Görüntülerde, polisin daireye baskın düzenlemesi ve şüphelilerin dışarı çıkarılması yer alıyor.

NE OLMUŞTU? 

Santa Maria Kilisesi’nde bir kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıyla ilgili olarak gözaltına alınanların sayısı 51'e yükseldi. Şüphelilerin olayda kullandıkları araç bir yıl önce Polonya’dan Türkiye’ye getirildi, aracın bu süre içerisinde hiç trafiğe çıkmadığı belirlendi.

Gözaltına alınanların Tacikistan, Rusya ve Türkiye vatandaşı oldukları belirlendi. Şüphelilerden 23’ü sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edildi. 28 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor. Şüphelilerin ifadelerinin alınmasına başlandı.

Faillerin Tacikistan uyruklu A.K. ile Rusya uyruklu D.T. olduğu belirlenmiş, terör örgütü DEAŞ da Telegram kanalından yaptığı paylaşımla saldırıyı üstlenmişti. Saldırıyı gerçekleştirenlerin DEAŞ'ın 'birinci sınıf ölüm timi' olduğu belirtilmişti.

KAYNAK: AA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Netanyahu için geri sayım! Tutuklama emri çıkabilir
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"