‘Diyarbakır Anneleri’ isimli kitap Avrupa'da adını duyuracak

Editörlüğünü BEÜ Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Adem Palabıyık’ın üstlendiği Diyarbakır Anneleri kitabı, PKK'nın kaçırdığı ve istismara uğrattığı çocuklara dair analizler sunarak 20 ülkede adını duyuracak.

‘Diyarbakır Anneleri’ isimli kitap Avrupa'da adını duyuracak
‘Diyarbakır Anneleri’ isimli kitap Avrupa'da adını duyuracak
GİRİŞ 30.01.2024 17:19 GÜNCELLEME 30.01.2024 17:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Anne Hacire Akar'ın dağa kaçırılan oğlu Mehmet Akar için 22 Ağustos 2019'da HDP il binası önünde başlattığı oturma eyleminin sonuç vermesi, evladına kavuşmak isteyen diğer annelere de örnek olmuş, ‘Evlat Nöbeti’ başlamıştı. Diyarbakır Annelerinin başlattığı ‘Evlat Nöbeti’ bugün terörle mücadele konusunda etkili bir direnişin sembolü haline geldi. Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Adem Palabıyık’ın editörlüğünü üstlenerek konu edindiği ‘Ebeveyn Nöbetinden Evlat Nöbetine: Diyarbakır Anneleri’ isimli kitap 4 dilde tamamlandı.

‘DİYARBAKIR ANNELERİ’ 4 DİLDE TAMAMLANDI

Türkiye'de ilk defa Nevşehir'de gerçekleştirilen, Uluslararası Diyarbakır Anneleri Kongresi Koordinatörlüğü kapsamında yürütülen akademik toplantılar sonrası oluşturulan metinler ile ortaya çıkan, sonrasında ise editörlüğünü BEÜ Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Adem Palabıyık’ın üstlendiği ve uzun süredir üzerinde çalıştığı Diyarbakır Anneleri kitabı Türkçe ile birlikte Almanca, İngilizce ve Arapça olarak 4 dilde tamamlandı. Adem Palabıyık, Almanya’da PKK terör örgütünün aktif rol oynaması üzerine kitabın özellikle Almanca diline çevrilmesini istediklerini ifade etti.

20 ÜLKEDE 300 AKADEMİSYENE ULAŞTIRILACAK

T.C. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından destekli olan Diyarbakır Anneleri kitabı, terör örgütlerinin ulusal ve uluslararası boyutlarda çocukları nasıl kaçırdığı, Diyarbakır Anneleri ile yapılan röportajlar ile yeni ve geniş bir perspektif sunarak okuyucularına anlatacak. 200 Akademik bölüm başkanlığı ile eşzamanlı olarak çalışmayı göndereceklerini ifade eden Öğretim Üyesi Adem Palabıyık kitabı aynı zamanda İngiltere, Fransa, Belçika, İsviçre, İsveç, Norveç, İtalya, Yunanistan, Irak, İran, Mısır, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkeler başta olmak üzere dünyanın yaklaşık 20 ülkesine ve 300 yabancı akademisyene kitabı ileteceklerini aktardı. Kitabı akademisyenlere büyükelçilikler üzerinden ulaştırılacağını söyleyen Adem Palabıyık, amacın Avrupa’da yapılacak olan kongre ve konunun akademik açıdan da uluslararası boyut kazanması olduğunu dile getirdi.

PALABIYIK: BÜTÜN DÜNYAYA DUYURULACAK 

Konuya ilişkin Haber7’ye özel açıklamalarda bulunan Bitlis Eren Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Adem Palabıyık, “Bizim buradaki amacımız, Şehit Anneleri ve Diyarbakır Annelerine atfettiğimiz çalışmamızın Avrupa üniversitelerinde okutulmasıdır. Aynı zamanda Avrupa Parlementosuna ve Birleşmiş Milletlere akademik bir boyut açısından saha çalışması olarak sunulacaktır. Çünkü çalışmamızda özellikle Suriye üzerinden PYD terör örgütünün çocukları nasıl kaçırdığı ve kimlik ayrımı gözetmediği tek tek ifade edilmiştir. Bu kanıtlar PYD/YPG gibi terör örgütlerini ortakları olarak gören ABD'ye bir cevapta olacaktır. İçişleri Bakanlığımızın ve İletişim Başkanlığımızın destekleriyle ortaya çıkan bu çalışma Medya Platformu aracılığı ile bütün dünyaya duyurulacak.” şeklinde konuştu.

KAYNAK: HABER7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Kızıl Elma 2 ay önce Şikayet Et
    TRT World haber yapsın tüm dünyaya duyursun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!
ABD'nin 'özgürlük' anlayışını Siyonistler belirliyor!